"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"İslam'da terör yoktur"

11 Ocak 2015, Pazar 18:47
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörle İslam'ıı bağdaştırmaya çalışanlara da sözümüz var. Bizim dinimiz barış dinidir, bizim dinimizde terör yoktur, bizim dinimizde bir insanı öldürmek, dünyayı öldürmek demektir" dedi.

Paris'teki terör saldırılarına da değinen Çavuşoğlu, dünyada terör saldırılarının arttığına dikkati çekti. Terörün iyi niyetlisi olmayacağına işaret eden Çavuşoğlu, terör ile İslam dini arasında bağlantı da kurulmamasını istedi.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörün her türlüsünü lanetliyoruz, her türlüsüyle mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Terörün iyisi kötüsü olmaz, terörün dini, mezhebi, ırkı, bölgesi olmaz. Nereden gelirse gelsin, hangi amaçla ortaya çıkarsa çıksın mücadele etmemiz gerekiyor. Terörle İslam'ı bağdaştırmaya çalışanlara da sözümüz var. Bizim dinimiz barış dinidir, bizim dinimizde terör yoktur, bizim dinimizde bir insanı öldürmek, dünyayı öldürmek demektir, bir insanı katletmek, bir insanı öldürmek bizim dinimizde yoktur. Bir canı Allah verir, Allah alır. İslam ile terör arasında bağlantı kurmaya çalışmayın."

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa'da ve dünyada yaşanan sorunlar karşısında başkaları ne söylüyor diye beklemediklerini, kendi düşüncelerini rahat bir şekilde paylaştıklarını, tespitlerini, analizlerini çekinmeden söylediğini anlattı.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, getirmeye de devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bugün Avrupa ile dünyayı tehdit eden iki unsur var; bunlardan biri terördür, biri de artan ırkçılıktır, yabancı düşmanlığıdır, İslamofobidir, her türlü ayrımcılıktır. Her ikisi de insanlığı birleştiren değerleri tehdit etmektedir. İnsanlığı doğrudan tehdit etmektedir. Her ikisiyle de mücadele edilmesi, her ikisinin de yok edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa'yı ve dünyayı tehlikeler bekliyor" diye konuştu.(AA)

Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı