"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail, yaptırımdan anlar

16 Mayıs 2018, Çarşamba 17:00
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Büyükelçilik görevlileri tarafından karşılanan Karamollaoğlu daha sonra Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü.

Görüşmede Karamaollaoğlu, İsrail’in saldırılarına tepki göstererek Filistin halkının yanında oldukları mesajını iletti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Karamollaoğlu, çıkışta açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, İsrail’in kınanmasının bu tip saldırılara engel olmadığını söyleyerek, “İsrail’i çok ağır ifadelerle telin etmek İsrail’in vahşetini engellemiyor. İsrail sadece güçten anlar, yaptırımdan anlar. Bundan dolayı biz ısrarla mutlaka İsrail karşısında başta İslâm âlemi olmak üzere bütün ülkelerin daha farklı bir direniş göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Yaptırımlara ihtiyaç var. Kınamak elinde gücü olmayan imkânı olmayan kitleler tarafından yapılabilir. Bunlarda hükümetleri zorlamak için yapılır. Ama ne yazık ki şu anda ülkeler sadece kınamakla yetiniyorlar.

Hükümetler karar alır, icraat yapar

Cuma günü de İslam ülkeleri İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da bir toplantısı olacak, Türkiye’nin daveti üzerine. Ümit ediyoruz ki, burada bir takım yaptırım kararları çıkar. Bizim hükümetimizden beklediğimiz, miting yapmaları değil. Hükümetler karar alır, icraat yaparlar. Biz ABD’nin almış olduğu bu kararı telin için miting yapmaya karar vermiştik. Ama hükümet erken davrandı, erken ilân etti veya eş zamanlı ilanlar olunca biz böyle bir mitingden vazgeçtik. Biz mitingi hem Filistinlilerin yanında olduğumuzu bütün dünyaya duyurmak hem de Türk hükümetini ciddi yaptırım kararları almaya zorlamak için yapacaktık. Buna ihtiyaç kalmadı. Kendileri yapıyorlar ama beklediğimiz bizim icraat, lâf değil” dedi. 

Okunma Sayısı: 1242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı