"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstikrarsızlığın kaynağı olanlar asla istikrar sağlayamazlar

18 Ekim 2015, Pazar 12:02
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "13 yıldır iktidardalar, eğer 1 Kasım'da da bu siyasi tablo devam ederse sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız. İstikrarsızlığın kaynağı olanlar asla istikrar sağlayamazlar. İstikrar için oy isteyen AKP, bugüne kadar istikrarsızlık için ne yaptıysa hiç şüpheniz olmasın aynısını yine yapar" görüşünü savundu.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Koç seçim çalışmaları kapsamında, Altındağ'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Koç, temmuzun ortasından itibaren Türkiye'nin farklı bir tünele girdiğini, Suruç katliamı, Ceylanpınar'da iki polisin evinde şehit edilmesi, Dağlıca ve Iğdır saldırıları ile Ankara Garı'nda canlı bomba eyleminin meydana geldiğini hatırlattı.

Bu yaşananları "1980 öncesine" benzeten Koç, "Niye geldik biz bu ortama, niye seçime gidiyoruz? Tek kişinin kişisel ihtirası yüzünden. Neymiş efendim, 'seçimden onun istediği gibi bir irade çıkmamış.' Ama milletin iradesi çıktı. Olsun, 'Biz bir daha yapalım.' Yahu bu çarkıfelek mi, pas gelince çevirelim, ta ki o kişi kazanıncaya kadar" ifadesini kullandı.

Bugün hiçbir partinin baraj derdinin olmadığını belirten Koç, artık kimseye emanet oy verilmemesini istedi. Koalisyon hükümeti kurulsaydı CHP'ye dokuz bakanlık düşeceğini anımsatan Koç, şöyle devam etti:

"CHP'li bakanlar görevlerini hakkıyla yapacaklardı. Bakanlıklardan başlayarak soruşturmalar yavaş yavaş aydınlanmaya, hukuk yavaş yavaş zeminine oturmaya başlayacaktı. 'Bunun ucu sonunda bana dokunur, intihar mı edeceksin' söylemiyle koalisyon kurulması engellendi. Şimdi, 'Bize oy verin kaos olmasın' diyorlar. Bakın açık söylüyorum. 13 yıldır iktidardalar. Eğer 1 Kasım'da da bu siyasi tablo devam ederse sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız. İstikrarsızlığın kaynağı olanlar asla istikrar sağlayamazlar. İstikrar için oy isteyen AKP, bugüne kadar istikrarsızlık için ne yaptıysa hiç şüpheniz olmasın aynısını yine yapar: Yani kutuplaşmayı derinleştirir, kavgayı körükler, ekonomiyi içinden çıkılmaz hale getirir."

"Keşke Bahçeli de yapabilseydi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüştüğünü hatırlatan Koç, "Bunların amacı Başbakanı temize çıkartma değil, ülkeyi rahatlatma, millete karamsar tablo karşısında bir umut ve güven verme girişimidir. Keşke Sayın Bahçeli de yapabilseydi" ifadesini kullandı.

Koç, görüşmede Demirtaş'a, "Terörle arana mesafe koymalısın, siyaset kurumunun temel ilkesi budur. Huzur, barış, kardeşlik hepimizin hakkı. Eşit hukuk, eşit vatandaşlık, eşit haklar konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Ama bunu yaparken terörle aramıza kalın bir çizgi çekelim" mesajı verildiğini belirtti.

CHP bildirgesi açıklandığında "kaynak yok, veremezler" ifadesini kullananların, şimdi "şunu vereceğim, bunu yapacağım" görüşüne yer verdiğini öne süren Koç, "13 yıldır neden yapmadın, neden vermedin" sorusunu yöneltti.

AA

Etiketler: chp, haluk koç
Okunma Sayısı: 1379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı