"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kamu düzenini kim bozuyorsa gereği yapılacak'

12 Eylül 2015, Cumartesi 14:43
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşanan terör olayları ile ilgili olarak, "Kamu düzenini kim bozuyorsa hukuk içinde ilgililer hakkında gereğini yapacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, çeşitli temaslarda bulunmak için İstanbul'dan karayolu ile Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret eden Bakan Topçu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Topçu, ülkedeki terör olaylarının birilerinin abarttığı ve çağrı yaptığı gibi olmadığını, turist sayısında da azalma değil yüzde 5 artış olduğunu ifade ederek, "Ama tabii ki Rusya, Avrupa biliyorsunuz tüm dünyada yaşanan küresel krizden dolayı mutlaka bir takım sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde çok güzel toplantılarımız olacak. Öbür taraftan inşallah önümüzde kurban bayramı var. Tabii ki ben Turizm ve Kültür Bakanı olarak başbakanımız ile sürekli görüşüyorum. İlerleyen günlerde turizmde çok büyük ilerlemeler olacak. Turizmde sizin yazdığınız gibi bir düşüş yok. Ama varsa eksik gedik elimizden geleni yapacağız. Biz gece gündüz turizmci kardeşlerimiz sorunlarıyla gece gündüz ilgileniyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Ülkemizin terörle mücadelesi hem dağ hem de içerde yapılan mücadele tüm dünyaya örnek olacak inşallah” dedi. 

“KAMU DÜZENİNİ KİM BOZUYORSA İLGİLİLER GEREĞİNİ YAPACAK”

Bakan Topçu, gazetecilerin Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yaşanan terör olayları nedeniyle belediye başkanın görevden alınmasıyla ilgili soruya, “Devlet vatandaşa müşfik elini uzatacak, Yunus gibi davranacak. Kamu düzenini bozan eşkıya ya da Yavuz gibi olacak. Evet memlekette bir ateş var yanan, bu birilerini yakacak mutlaka. Ama Çanakkale’de kimi yaktıysa onu yakacak, Anafartalar’da, Dumlupınar’da, Sakarya’da kimi yaktıysa onu yakacak. Kamu düzenini kim bozarsa devlet kararlılıkla üstüne gidiyor gerekeni yapacak, 63’üncü hükümet bu ülkeyi sağ sağlim inşallah sandığa taşıyacak. Nasıl düşman Polatlı’ya dayanmış, o günkü meclis gereğini yapmışsa bu hükümette gereğini yapacak. Kamu düzenini kim bozuyorsa hukuk içinde ilgililer gereğini yapacak. Ve bu bölücü terörle mücadele bütün dünya ülkelerine bir örnek teşkil edecek” diye yanıtladı.

DHA

Okunma Sayısı: 1842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı