"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Aday listesi değişmeyecek

30 Ağustos 2015, Pazar 11:17
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim kampanyamızda da var olan sorunları nasıl çözeceğimizi halka anlatacağız. Çok fazla miting yapmayacağız. Daha çok toplu görüşmeler şeklinde olacak. Belli oranda yurt gezileri de yapacağım" diye konuştu.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ve gazeteci Mehmet Tezkan'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yine aynı tablo çıkarsa Ak Parti ile masaya oturur musunuz?" sorusu üzerine "Bizim önceliğimiz Türkiye'nin çıkarları. Bir ağız dalış, bir kavgadır gidiyor. Biz ağız dalaşı, kavga istemiyoruz. Zaten Türkiye'de yeteri kadar kavga var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MHP'nin kararının dışına çıkarak seçim hükümetinde yer alma teklifini kabul etmesiyle ilgili olarak ise "Bir partiden seçilen milletvekilinin, parti disiplinine partinin aldığı kararlara uyması lazım, siyasi ahlak bunu gerektirir" ifadelerini kullandı.

HDP'nin PKK'ye silah bırakma çağrısı yapmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "HDP, PKK'ya 'silah bırakın' diye çağrı yapıyor. Daha gür bir söylem tutturmalı, açıkça PKK'yı suçlamalı" dedi.

Serpil Çevikcan'ın Milliyet gazetesinde, "Ağız dalaşı istemiyoruz" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinin sonucunda yeniden koalisyonu zorunlu kılan bir tablo ortaya çıkması halinde önceliklerinin Türkiye'nin çıkarları olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ne zamandır bir ağız dalaşı, bir kavgadır gidiyor. Biz ağız dalaşı, kavga istemiyoruz. Zaten Türkiye'de yeteri kadar kavga var. Seçim kampanyamızda da var olan sorunları nasıl çözeceğimizi halka anlatacağız" dedi.

'MİLLETVEKİLLERİ SADECE YEMİN ETTİ'

Kampanyamızda yeni ve güzel şeyler göreceksiniz. Güzel sürprizlerimiz olacak. Hiçbir partiyle didişmeyeceğiz. Milletvekili listelerini yüzde 99.9 değiştirmeyeceğim. Milletvekilleri parlamentoda yemin etme dışında faaliyette bulunmadılar. Parti üyelerimiz de bunlar acaba parlamentoda kendilerine verdiğimiz görevi yeteri kadar yerine getirdiler mi getirmediler mi diye bir kanaate de sahip olamayacaklar. O nedenle onları değiştirmemiz de etik olarak doğru değil. İlke olarak, bizim YSK'ya başvurup da ‘ön seçim yapmayalım' dememizin sebebi buydu.

Okunma Sayısı: 1693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı