"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Ben tarafsız değilim

22 Mart 2017, Çarşamba 15:23
Partisinin Konya mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben tarafsız değilim. Sayın Bahçeli de Sayın Binali Yıldırım da tarafsız değil. Tarafsızlık üzerine yemin etmeyiz biz. Tarafsızlık üzere yemini; hakim, futbol karşılaşmalarındaki hakem ve cumhurbaşkanı eder."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Konya'da düzenlenen mitingine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada 16 Nisan'daki halk oylamasının bir seçim olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "A partisi B partisi olayı değil bu bir demokrasi olayıdır. Her vatandaş anayasa değişikliğine neden 'evet' veya 'hayır' dediğini iyi bilmek zorundadır. Çünkü bu anayasa değişikliği bugünü değil geleceği ve torunlarımızı da ilgilendiriyor." dedi.

Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Oy versin vermesin, hangi partiden, inançtan, kimlikten olursa olsun, 80 milyonu bir kişi temsil edecek. Onun adına da 'cumhurbaşkanı' denilecek. Eğer cumhurbaşkanı partizan olursa 80 milyonu temsil edemez. Mesela ben 80 milyonu temsil edemem. Sayın Bahçeli, Sayın Binali Yıldırım, Saadet Partisi Genel Başkanı 80 milyonu temsil edemez. Neden? Biz, arabamızda Türk bayrağı taşıyamayız. Türk bayrağını taşıyacak olan cumhuru temsil eden, 80 milyonu temsil eden cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla tarafsızlığının temel noktası, ana kaynağı 80 milyonu temsil etmesidir. Sandığa giderken hangi partiden, hangi kimlikten, kadın, erkek, genç, yaşlı 80 milyonu temsil eden bir kişiyi seçiyorsak, onun tarafsız olması lazım." diye konuştu.

AA

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1043
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı