"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Hükümet seçime hazırlanıyor

28 Ekim 2016, Cuma 14:22
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin AKP içindeki ByLockçuları temizlemek için Türkiye'yi seçime götürdüğünü ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, ByLock kullandığı tespit edilenlerin hepsinin savcılığa gönderilmediğini, isimlerin aradan seçilerek savcılığa gönderildiğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonu'nun cevapladı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Türkiye'yi seçime götürdüğünü ileri sürdü ve "Biz her koşulda seçime hazırız. Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun; içlerindeki ByLockçuları elemek için..." dedi.

ByLock kullandığı tespit edilen isimlerin hepsinin savcılığa gönderilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İsimler seçilerek savcılığa gönderiliyor. Yazılım bağımsız bir kuruluşa verilsin" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Biz her koşulda seçime hazırız. Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylockçuları elemek için. Haziran'dan sonra bir koalisyon ortamı çıkmıştı, o dönemi anlarım. Şimdi, tek başına iktidarlar ve 'Biz Türkiye'yi yönetemiyoruz' diyorlar. 550 milletvekili çıkarsalar bile Türkiye'yi yönetemezler. Çünkü yönetme erkini kaybetmişlerdir. Kendi içlerinde de ciddi sorunlar var. FETÖ'cü olan, olmayan var. Bir Cumhurbaşkanı milletin yarısına nasıl hain der? Bir Cumhurbaşkanı konuşurken kelimeleri dikkatle seçer.... Bylock kullananların isimleri seçilerek savcılığa gönderiliyor. Yazılımı çıkarsın bağımsız bir kuruluşa verilsin."

NİÇİN BAŞKANLIK İSTEDİKLERİNİ BİR ANLATSINLAR

Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından gündeme getirilen başkanlık sistemi tartışmalarına da temas eden Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin sistemini o ülkenin kültürü, tarihi belirler. Türkiye'de gerçek anlamda sağlıklı işleyen bir demokrasi istiyorsak, o zaman sorun kalmaz. Biz parlamenter sistemi kurduk, ne şikayetimiz var? 'Bununla istediğimiz tarzda yasaları çıkaramıyoruz.' 'Yasama, yargı benim için ayakbağıdır diyor' Cumhurbaşkanı. Yani güçlerin ayrılığı değil, güçlerin birleşmesi. Sağlıklı işleyen demokrasilerde güçler ayrılığı vardır. Bütün yetkiler bende olsun dersen, biz buna karşıyız. Binali Yıldırım neden başkanlık istediğini bir anlatsın." dedi.

FİİLİ DURUM HANGİ SORUNU ÇÖZDÜ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Fiilî durumu çözmeliyiz" yaklaşımını da doğru bulmadıklarını dile getiren CHP Lideri şöyle konuştu: "Fiili durum nedir, şu an başkanlık sistemini yaşıyoruz demektir. Bu durum hangi sorunu çözdü? Tam tersine Türkiye sorunlar yumağının içine itildi. Sorumsuzluğu anayasa ile güvence altına alınmış bir kişi, başbakanın görevlerini kullanıyorsa, o başbakan nasıl oturabiliyor o koltukta? Demokrasiyi sindiremeyenler kendilerine özel rejim istiyorlar."

HABER MERKEZİ

Okunma Sayısı: 2423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı