"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Helâlleşme adalettir

11 Mart 2022, Cuma 23:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da bir otelde muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır Hapishanesi’ndeki işkenceler unutuldu mu unutulmadı, oradaki insanlarla bizim helâlleşmemiz lâzım. Bunu yapmazsak barışamayız arkadaşlar, haksızlığa uğrayan bir kişiyle bizim helâlleşmemiz lâzım. Diyarbakır Hapishanesinin insan hakları müzesine dönüştürülmesi lâzım. Roboski’de öldürülen gencecik evlâtlarımız vardı, o ailelerle de helâlleşmemiz lâzım. Haksızlıkla yüzleşmektir helâlleşmek. Eğer siz karar almış bir kişinin hakkını, hukukunu ihlâl etmişseniz sizin onunla helâlleşmeniz lâzım. O zaman biz bu ülkede barışı ve huzuru sağlayabiliriz, birlikte olabiliriz. Birisi haksızlığa uğradığı zaman da hep birlikte daha güçlü bir ses çıkarabiliriz. Helâlleşme aynı zamanda adalettir, adaleti sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 935
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı