"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete: Demokrasi hesap sorulan bir sistemdir

08 Ocak 2019, Salı 14:19
Emekli maaşlarına gelen enflasyon zammını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sizi açlığa mahkum eden bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayacaksınız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Hortumcu Piyasa Ekonomisi'nde gelir adaletle bölüşülmez. 16 yılda 186 kez ihale mevzuatını değiştirdiler, kendi adamlarına ihale verdiler" diye konuştu.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti meclisi üyesi, eski milletvekili Eren Erdem'in dün şartlı tahliye edilmesinin ardından tekrardan tutuklanmasına tepki gösterdi.

Akademisyen Ceren Damar cinayetine de değinen Kılıçdaroğlu, "Gencecik bir akademisyen, Ceren Damar'ın öldürülmesi hepimizi yasa boğdu. Eşinin yaptığı konuşma hepimize örnek olacak nitelikte, ‘iyi insan olun' diyor, iyi insan. Grup Başkanvekillerimiz bir öneri getirecekler, bu bir eğitim cinayetidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye uçacak diye işçi, emekli, köylü, tüccar kardeşimiz oy verdi. Doğru, Türkiye uçtu. Ama uçurumdan aşağı uçtu.

'FUTBOLA ZİRAAT BANKASI YETİŞTİ'

Çiftçiyi gözden çıkardılar, futbola Ziraat Bankası yetişti. Ziraat Bankası futbol için kredi veriyor. Çiftçi kardeşim bunu görmüyor musun? Sanayicinin önündeki en temel sorun, yarını görememesi. Bilmemekte de haklı, kimse bilmiyor. Sanayici yarını göremezse yatırım yapamaz. Esnaf kardeşim seni de gözden çıkardılar.

 

Emekli kardeşim milyonlarsınız siz, sizi açlığa yoksullağa mahkum eden bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayacaksınız.

Emekli kardeşim, yüzde yüzlerle zam yapılan ürünlere rağmen maaşınıza yüzde on zam alıyorsunuz. Sizi açlığa mahkum ediyorlar. Milli gelir artışından bile size pay vermemeyi tercih ettiler.

 

 

'BİZE 'İKİ KOYUN GÜDEMEZ' DİYENLER, VATANDAŞI KOYUNA BENZETİYOR'

Hortumcu Piyasa Ekonomisi'nin ikinci unsuru planlama olmamasıdır. Planlama yapmazsanız istediğinizi yaparsınız. Devlet Planlama Teşkilatı'nı kapattı bunlar. 10 yıllık kalkınma planı yok ülkenin. Vatandaşın verdiği vergilerin önümüzdeki 5 yılda, 10 yılda nereye harcanacağını planlamadılar. Kaynakların nerelere harcanacağını nasıl bileceğiz?

Hortumcu piyasa ekonomilerinde kararı iktidar değil, iktidara yakın müteahhitler verir. Planlamanın görevini müteahhitler üstlenir. Böylece ülke çıkmaza girer.

Demokrasi hesap sorulan bir sistemdir. Hortumcu piyasa ekonomisinin özelliği hesap vermemektir. Bunlar vatandaşı koyun olarak görüyor. Bize iki koyun güdemez diyenler, vatandaşı koyuna benzetiyorlar. Hortumcu piyasayı oluşturanlar demokrasiyi askıya alırlar. Bugün Türkiye'nin yaşadığı gerçeklerden birisi de budur. Korkudan kimse ağzını açamıyor."

 

 

Okunma Sayısı: 1402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı