"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koltuk bekası sorunu var

10 Mart 2019, Pazar 17:24
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Torba Meydanı’nda Bodrum Otogarı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hiç kimseyi ötekileştirmeden 82 milyon vatandaşın tamamını kucakladıklarını belirterek “Bayrak bizim bayrağımız, vatan bizim vatanımız. Eğer bayrağımızı ve vatanımızı bir kabul ediyorsak, herkesi kucaklayacağız. A partisine oy verdi veya B partisine oy verdi diye hiçbir vatandaşımızı suçlamadık. Her siyasi partiye saygı duyduk ama yeter ki ülke güzel yönetilsin. Doğru dürüst yönetilsin” dedi.

İşsizlik sorununa ve tanzim satışlara değinen Kılıçdaroğlu, bin kişinin geçici olarak 6 aylık işe alınacağı yere 40 bin kişinin başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Eğer bunun adı varlık kuyruğuysa en büyük varlık kuyruğu geçimini sağlayamayan insanların oluşturduğu işsizlik kuyruğudur. Bütün bunlar aşılabilir. ‘Türkiye’nin bir beka sorunu var’ diyorlar. ‘Beka sorununu çözmek için gelin iktidar partisine oy verin’ diyorlar. Ne demek beka sorunu? Bir ülke üretiyorsa o ülkenin beka sorunu olmaz. Bir ülke çalışıyorsa o ülkenin beka sorunu olmaz. Bir ülkede herkesin işi, gücü, aşı varsa o ülkede beka sorunu olmaz. Bir ülkede üniversiteler bilgi üretiyorsa o ülkede beka sorunu olmaz. Kendilerinin koltuk bekası sorunu var. Başka bir sorun yok. Martın sonu bahar. Baharı beraber yaşayacağız.” (Muğla - aa)

***

Bu bir savaş değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bütün Sivaslılar hangi partiye oy veriyorlarsa versinler, hepsi bizim kardeşimiz. AKP’lisi, HDP’lisi, MHP’lisi, BBP’lisi hepsi bizim kardeşimiz. Bu bir savaş değil, bu bir seçim, ama bunu bir savaş olarak gösteriyorlar” dedi. Sürekli olarak bekanın gündeme getirilmesini eleştiren Ağbaba, şu değerlendirmede bulundu: “Ekonomi çökmüş, insanlar aç durumda. AKP’ye, MHP’ye, CHP’ye oy veren de Sivas’taki vatandaş da yoksul, borçlu, doğru değil mi? Türkiye’nin en önemli kurumları satılmış durumda. Geçen yıl Ali Akyıldız ile 25 şeker fabrikasını 45 gün boyunca gezdik. ‘Şeker vatandır, vatan satılmaz’ dedik. Ne diyorlar, ‘Beka’ diyorlar. 24 Haziran seçimlerini hatırlıyor musunuz? Ne diyorlardı? ‘24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanına, başkanlık sistemine oy verelim Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapın Türkiye uçacak.’ diyorlardı. ‘Dolar düşecek, faiz inecek, işsizlik azalacak, Türkiye uçacak.’ diyorlardı. Altı ay içerisinde uçacak Türkiye’den beka sorunu olan Türkiye’ye geldik. Uçarken çakıldık” (Sivas - aa)

 

AA

Etiketler: seçim, kılıçdaoğlu
Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı