"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Macron: Radikalizmle savaşmalıyız

08 Ekim 2019, Salı 18:05
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkent Paris Emniyet Müdürlüğü'nde bıçaklı saldırı sonucu öldürülen 4 kişinin cenaze töreninde "Fransa, İslamcılık belası ile savaşta tetikte bir toplum oluşturmak zorunda" dedi.

Macron, "İslamcılık terörü" ile mücadelede "kurumların tek başına yeterli olmayacağını" belirtip "bütün milletin birleşerek harekete geçmesi gerektiğini" söyledi.

Macron, İslamcılık ile "savaş" vurgusu yaptığı konuşmasında hedefinin bir din olmadığının da altını çizdi. Fransız Cumhurbaşkanı, "Bu bir dine karşı savaş değil ama onun terörizme kayan sapmasına karşı bir mücadele" dedi.

10 yıl önce Müslüman olduğu anlaşılan ve radikal Selefi gruplarla temas halinde olduğu belirtilen saldırgan Mickael Harpon, 3 Ekim'de 3'ü polis 4 memuru bıçaklayarak öldürdü. Bir polis memuru saldırı sonrası Harpon'u Emniyet Müdürlüğü'nün çatısında silahıyla vurup öldürdü.

Harpon'un 16 yıl boyunca Paris Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat dairesinde bir bilgisayar teknisyeni olarak çalışmış olması ise ülkede güvenlik ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili tartışmalara yol açtı.

Euronews Türkçe

Etiketler: Macron, radikalizm
Okunma Sayısı: 1528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı