"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahzun Ayasofya kapalıyken düzenlenen, siyasi mitinge dönüşen 'Fetih Şöleni'

31 Mayıs 2015, Pazar 10:01
Mahzun Ayasofya kapalı olduğu halde Yenikapı miting alanında düzenlenen ve siyasi söylem ve içeriklerle sulandırılan ‘Fetih Şöleni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran’daki seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyerek; Türkiye'de yaşayan herkesin ortak bir değeri olarak kabul edilen İstanbul'un fethini, siyasi bir istismar aracı olarak kullanarak; 'Fetih inşallah 7 Haziran’dır' dedi

Fethin önemini açıklayan Erdoğan, “Fetih 1994’tür. İstanbul’a, bu kutlu beldeye, Fatih’in mirasına hizmet etmektir Fetih. Türkiye’yi yeninden ayağa kaldırmaktır. 12 yıldan beri bu ülkenin bu milletin makus talihini tersine çevirmek bunun için mücadele etmektir fetih. Fetih inşallah 7 Haziran’dır.” şeklinde konuştu. 

İstanbul’un fethinin 562. Yıl dönümü nedeniyle, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Fetih Şöleni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. 

Program kapsamında alandakilere seslenen Erdoğan, fethin önemini ve anlamını anlattı. Mekke’nin fethinin, Kudüs’ün fethini fetih olarak değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: “ Fetih 1994’tür. İstanbul’a, bu kutlu beldeye, Fatih’in mirasına hizmet etmektir Fetih. Türkiye’yi yeninden ayağa kaldırmaktır. 12 yıldan beri bu ülkenin bu milletin makus talihini tersine çevirmek bunun için mücadele etmektir fetih. Fetih inşallah 7 Haziran’dır. Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasını birlik, beraberlik, kardeşlik içinde başarı ile geçmektir. Fetih yeniden diriliş için, yeniden yükseliş için bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır.” 

''TARAFSIZ'' CUMHURBAŞKANI'NDAN YENİDEN SİYASİ SÖYLEMLER

Erdoğan’ın hedefinde yine Hizmet Hareketi ve HDP vardı. Erdoğan, HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı şu sözlerle eleştirdi: “Çıkmış ne diyor? Taksim Kâbe’miz diyor. Bizim Kâbe’miz belli, Mekke’dir. Diyanet’i kaldıracağız diyorlar. Din dersini kaldıracağız. Bu milletin yüzde 99’u Müslüman. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez.

Devlet içinde devlet asla. Ulusal güvenliğimizi tehdide yeltenenler karşısında Türkiye’yi bulacaklardır. Pensilvanya, ne devleti? Haddini bil önce. Onun için şu anda bu inlere girdik. Kovalıyoruz ve kovalayacağız. Bu ülkede bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bazı aydınlar çıkmış. Bunlar aydın değil, bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı üçüncü kattan atmak sureti ile bıçaklayıp üzerinden araba ile geçen o kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlara aydın diyemeyiz.”

DAVUTOĞLU DA FETİH ŞÖLENİ'NDE OY İSTEDİ

“7 Haziran’da yol ayrımındayız” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgüveni yüksek Türkiye’ye devam diyecek misiniz? Özgüvenimizi ihya edecek miyiz? İzzetle yaşamaya söz veriyor musunuz? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da kudretli kılacak mıyız? 2053’e büyük devlet ideali ile yürüyecek miyiz? Yeni Türkiye’yi kurarken küresel bir merkez olarak İstanbul’u da yeniden inşa ediyoruz. Yeni bir seçime giderken, bütün İstanbul’a söz veriyoruz. Tarihte olduğu gibi İstanbul dünyanın merkez şehri olacak. Dünya İstanbul’a bakacak, İstanbul’a göre adım atacak. Birileri mega projeyi 2035’e aktarıyor. Biz 2019’a kadar bunların hepsini yapacağız. Marmaray’ı yapacağız dedik yaptık, Avrasya’yı bitireceğiz dedik bitiriyoruz, bütün Türkiye’ye İstanbul’dan selam olsun. Buraya gelmeden önce 71 vilayette mitingler yaptık. Her bir vilayetten sizlere selam getirdim.” 

 

Okunma Sayısı: 3446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • MEHMET DİKEN

    31.5.2015 22:32:21

    Bunlardan açmalarını bekleyen safdilleri şaşıyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı