"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclisin gündeminde 'ehliyet usulsüzlüğü' iddiaları var

05 Mart 2015, Perşembe 15:46
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ehliyet sınavlarındaki usulsüzlük iddialarını sordu.

Gök, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, iller ve ilçeler itibariyle kaç sürücü kursunun çalıştığının, B sınıfı ehliyet sınavının yılda kaç kez yapıldığının ve her yerde aynı zaman diliminde yapılıp yapılmadığının yanıtlanmasını istedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılmadığı sınavlar olduğu yolunda iddialar bulunduğunu ifade eden Gök, Avcı'ya ayrıca şu soruları yöneltti:

"Şikayetler bakanlığınıza ulaştı mı? Ulaştı ise ne işlem yapılmıştır? Teorik ve direksiyon sınavlarının dosya üzerinde tamamlandığı yolundaki yaygın söylentiler üzerine bakanlığınızca alınmış önlemler nelerdir? Kırsal kesimde dosya üzerinden yürütülen sınavlarla B Tipi ehliyete hak kazananların şehir merkezlerinde sık sık ölümlü, yaralamalı ve hasarlı kazalara karıştıkları iddiaları araştırılarak, gerekli önlemler alınacak mıdır?"

AA

Etiketler: meclis, iddia, ehliyet
Okunma Sayısı: 560
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı