"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Metiner: Şu an Türkiye'de fiili bir başkanlık sistemi vardır

31 Mart 2015, Salı 16:41
AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Şu an Türkiye'de fiili bir başkanlık sistemi vardır" dedi.

 

Açıklamasındaki "Türkiye'nin seçilmiş bir başkanı var" ifadesine ilişkin bir soru üzerine Metiner, kastettiğinin "Cumhurun Başkanı" olduğunu ifade ederek, "Şu an Türkiye'de fiili bir başkanlık sistemi vardır" dedi. Metiner, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı adayları halka giderlerken ülkeyi nasıl yöneteceklerini söylemişlerdir. Benim söylediğim fiili bir Başkanlık Sisteminin içindeyiz ama bunun bir Anayasal bir karşılığı yok. Çünkü biz halka Cumhurbaşkanını seçme yetkisini tanıdık ama halkın doğrudan seçeceği başkanın görev ve yetkilerini tanımlayan bir Anayasa maddesi eklemeyi unuttuk. Dolayısıyla bir Anayasal boşluk söz konusu. Mevcut Anayasa Meclis tarafından seçilen Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerini tanzim ediyor. Doğrudan halkın seçtiği başkanın görev ve yetkilerini tanzim etmiyor. Dolayısıyla mevcut Anayasal görev ve yetkiler üzerinden halkın doğrudan seçtiği bir başkana ayar çekilmesini milli iradeye bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum."

AA

Okunma Sayısı: 1264
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • DEMOKRAT

    1.4.2015 11:26:14

    Hani şu birilerine çapsız diyen arkadaş mı bu...

  • Hüseyin İLHAN

    31.3.2015 19:58:11

    Tahrip etmediğiniz ne kaldıki.ANAYASA YAPMAKTAN ACİZ,USULÜNE GÖRE YASA ÇIKARMAKTAN BECERİKSİZ,amma yolsuzluk ve hırsızı korumada mahir akp liler sizi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı