"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'de Tosya mahkemesi "tedbir" kararını kaldırdı

10 Mayıs 2016, Salı 19:00
Tosya Mahkemesi "tedbiri" kaldırdı, muhalif kanat Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı için de harekete geçti.

MHP'de yılan hikayesine dönen tartışmalı kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü tüzük kurultayının toplanmasına ilişkin verdiği “tedbir” kararını kaldırdı. Muhalif kanat, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için başvuru yaptı.

TEDBİR KARARI KALKTI

MHP aleyhine Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açan 16 İl Başkanı’nın avukatları, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararını kaldırttı. Kastamonu Tosya ile Sivas Gemerek’ten alınan tedbir kararları MHP Genel Merkezi’nin elini güçlendirmişti.

Ancak, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararının kaldırılması psikolojik üstünlüğü yeniden muhaliflerin eline geçmesine neden oldu. Tedbir kararını aldırtan büyük kurultay delegelerinin 7 günlük sürede icraya müracaat etmedikleri için tedbir kararının kaldırıldığı öğrenildi. Dava açmak için yasal sürenin aşılması parti yönetiminde sıkıntı yarattı.

GEÇ MÜRACAAT

Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun (HMK) 393/1 maddesine göre tedbir kararı kaldırıldı. İcraya geç başvuru yapılması MHP’nin aleyhine sonuçlandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı ile MYK acil olarak toplantıya çağırıldı. Genel Başkan adayları; Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’a destek veren ya da onlarla birlikte hareket eden bazı MYK üyelerinin toplantıya davet edilmemesi de manidar karşılandı.

YETKİ İSTEYECEK Mİ?

MHP yönetiminin haklarında disiplin incelemesi başlattığı Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan, Süleyman Sazak, Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri gibi isimlerin parti üyeliğinden düşürülmesini gündeme alacağı iddia edildi. Devlet Bahçeli’nin parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri suçlamasıyla haklarında inceleme başlattığı rakiplerini üyelikten çıkarmak amacıyla MYK’den yetki alacağı öne sürülüyor.

SİNAN OĞAN: TEDBİR KARARI KALDIRILMIŞTIR

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan,"Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararı kaldırılmıştır. 15 Mayıs'ta olağanüstü kongreyi toplamaya kararlıyız" dedi.

Etiketler: mhp, dosya, gemerek, mahkeme,
Okunma Sayısı: 2262
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    11.5.2016 08:58:59

    RTE.Ver.2.0

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı