"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP’li Halaçoğlu, 5 yıl önce temeli atılan hastanenin akıbetini sordu

04 Mart 2016, Cuma 13:47
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dönemin başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan ve 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılması gereken hastanenin akıbetini sordu.

Halaçoğlu, “Gecikmenin nedenini ve gecikmeden dolayı ilgili firma hakkında işlem yapılacak mı?” dedi. 

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Kayseri Bölge Hastanesi’nin akıbetini sordu. Hastane temelinin 5 yıl önce atıldığını hatırlatan Halaçoğlu, cevaplanmasını istediği sorularla ilgili şu bilgileri verdi: “10 Eylül 2011 tarihinde Kayseri Bölge Hastanesi’nin temel atma töreninde konuşan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün 10 Eylül. 2014'ün 10 Mart'ında burayı açacağız demektir. Tamam? Büyük ihtimalle mart ayından biraz daha öne çekme ihtimalimiz de olacak. 3 yılda bitirme sözleri var. Şimdi ben İtalyanları biraz tanırım. İyi dostlarım vardır, başta Berlusconi... Burada bir anlaşma yapacağız, 3 yıl bana fazla geliyor. Biz istiyoruz ki yerel seçimler öncesinde Kayseri şehir hastanesine kavuşsun. Anlaştık, hayırlı olsun' şeklinde bir beyanatta bulunmuştur. Kayseri Bölge Hastanesi’nin ihale bedeli ne kadardır? Hastane inşaatı planlandığı tarihin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen neden hala bitirilmemiş ve hizmete girmemiştir? Bu gecikme ile ilgili yüklenici firma/firmalara bir yaptırım uygulanacak mıdır? İnşaat şu an hangi aşamadadır ve hangi tarihte bitirileceği planlanmaktadır? Adı geçen tesis hizmete girdiğinde maliyetinin ne kadar olacağı öngörülmektedir?”

Okunma Sayısı: 1564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı