"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Özdağ'dan ''Fırat Kalkanı'' hakkında flaş açıklama

19 Eylül 2016, Pazartesi 13:21
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, devam eden 'Fırat Kalkanı' harekatının Türkiye için bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Operasyonun büyüme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Ümit Özdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Karkamış'ın karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kasabasına girmesiyle başlayan 'Fırat Kalkanı' harekatının kapsamının genişleyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Harekatın Türkiye için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Özdağ şöyle konuştu:

"AKP gömleği yanlış iliklemeye başladı. Şimdi yanlış iliklenen gömleği bir yerden doğru iliklemeye kalkışıyor. Bu çok zor, düğmenin tamamen açılarak yeniden iliklenmesi gerekiyor. Bunu içinde Suriye rejimiyle olan ilişkilerin yeniden tasalanması ve düzenlenmesi gerekiyor. Bu olmadan olmaz. Sadece Fırat Kalkanı operasyonu yaparsanız bunun politik hedefi bellidir ama sadece küçük resimdeki politik hedefi bellidir. Büyük resimdeki politik hedefi muhakkak ortaya koymak zorundasınız o da Suriye'nin toprak bütünlüğünü düşünüyorsunuz ama kiminle? Bu da mutlaka Beşar Esad'la sağlanır. Çünkü bölgedeki en güçlü Suriye içindeki meşru tabanı en büyük yapı Suriye rejimidir. Türkiye için en önemli olan öncelikli Suriye'deki demokrasi değil, öncelikli Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Ben harekatın büyüme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Müdahalenin coğrafi kapsamının genişleme ihtimali ve yollanacak asker sayısının genişleme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Sadece Fırat Kalkanı'ndan bahsetmiyorum. Bahsettiğim alan Musul'dan başlayıp Afrin'e kadar uzanan alan. Türkiye için bunun zamanın en kısa zaman olması gerekiyor. Çünkü zaman uzadıkça Türkiye'nin kaybı artacak. Böyle büyük bir kaybı göğüslememiz lazım. Bunun daha küçük kayıplarla lehimize sonuçlanmasını sağlamamız lazım."

DHA

Okunma Sayısı: 2040
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı