"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'nin araştırma önergesi reddedildi

23 Ekim 2014, Perşembe 17:36
TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin şekerpancarı ve şeker üretimiyle ilgili sorunların ve alınacak önlemlerin tespiti amacıyla verdiği Meclis araştırmasının bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, önerinin görüşülmesi sırasındaki bazı bilgileri düzeltmek için söz istedi.

Her zaman şekerpancarı üreticileri ve Türk çiftçisinin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, Türk çiftçisinin, gübre, mazot, ödünç tohumluk desteğini kaldıranları, IMF'nin verdiği emirleri "şak" diye yapanları unutmadığını söyledi.

İktidarları döneminde "üvey evlat" muamelesi gören Türk çiftçisini "ekonominin hayırlı evladı" olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Bizim çiftçiyle olan gönül bağımızın, aramızda kurduğumuz bu muhabbet ilişkisinin arasına hiç birinizin yüreği, cesareti yetmez" dedi.

Bunun üzerine söz alan MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Mehmet Erdoğan'ın bir AKP klasiği haline gelmiş olan klişe laflarla, birtakım süslü ifadelerle her zaman olduğu gibi yanlış bilgiler verdiğini iddia etti.

Durmaz, "2006 yılında çıkardıkları Tarım Kanunu'nun 21. maddesini okusunlar. Buraya çıkarken lütfen bilerek çıkın. Çiftçi harmandan kalktı, sizin haberiniz yok. Bakan'a teklif etmiştim, size de teklif ediyorum. Kurayla bir il çekelim, pancar hasadı yapılıyor ve beraber gidelim. Çiftçi size mi inanıyor bana mı inanıyor bir değerlendirelim var mısınız?"

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Mehmet Erdoğan'ın, "çiftçilerle bizim aramıza girmeye sizin yüreğiniz yetmez" ifadesine, "MHP'nin vermiş olduğu bu araştırma önergesi şekerpancarı için. Eğer yüreğiniz yetiyorsa buna 'evet' deyin, hep beraber bunu araştıralım. Bu yürek bizde var" karşılığını verdi.

"Hayırlısıyla başladık" -

Bu arada Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Demiröz'ün konuşması öncesinde, sürekli söz istenmesi üzerine, şunları söyledi:

"Hayırlısıyla başladık, hadi bakalım. Şimdi 'anlaşma var' dediniz.  Lafın üzerine laf koymak... Bana göre 3 konuşmanın sonrasında bu anlaşma berhava olur. Hayır ben şimdi mutfağa söyleyeceğim yemek verin. Gece 24.00'e kadar buradayız. Hadi bakalım kolay gelsin laf üzerine laf koymak inanılır bir şey değil."

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Etiketler: tbmm, red, mhp, öneri
Okunma Sayısı: 796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı