"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL'in uzatılması Türkiye'nin yararına

29 Eylül 2016, Perşembe 12:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla buluşmasında konuşuyor. Erdoğan, OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasının Türkiye'nin yararına olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlarla buluşmasında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"OHAL'DE BELKİ 12 AY DA YETMEYECEK"

3 ay süreyle OHAL ilan edilmişti. OHAL konusunu speküle etmeye çalışanlar var. Birileri bir şeyi anlamıyor. Atanmış kimdir, seçilmiş kimdir. KHK, OHAL uygulamalarının terör örgütüyle mücadelede sınırlı kalacağı ilk günden ifade edilmişti. Rahat rahat sokağa çıkıyorsun, alışverişe çıkıyorsun. Günlük hayatın işlemesinde bir rahatlık, bir güvence var. 2 ayı aşkın sürede OHAL, terör örgütüyle mücadelenin etkinliğini artırma amacıyla uygulandı. OHAL terörle mücadelede bizi hızlandırıyor. Mesele öylesine derin ki 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülmüştür. MGK'de OHAL'in 3 ay daha uzatılması tavsiye edildi. Hükümetimiz gerekli adımları atacaktır. OHAL tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yönelik. Anamuhalefet partisinin "Meclis'in rutin çalışmasıyla yürütülebilir" görüşüne katılmıyorum. Meclis'in yükü yeteri kadar ağır. Anında kaçabiliyor, 24 saat bile önemli. OHAL'in 3 ay uzatılması Türkiye'nin yararınadır. Belki 12 ay da yetmeyecek. Fransa'da toplamda 1 yıllık OHAL var. Kimse diyor mu niye OHAL ilan ilan ettiniz. Kimse bize takvim belirlemesin, kimse bizim yol haritamızı tahin etmesin. Türkiye, Fransa'daki terör olayıyla mukayese edilemeyecek bir darbe girişimen sahne oldu. Ben burada bir oylama yapsam 400 civarındaki muhtarıma sorsam. Görüldüğü gibi ittifakla kabul. 

PKK'nın ve uzantısı kuruluşların toplantılarına katılım geçmiş yıllara göre onda birin dahi altına düştü. Bölgedeki kardeşlerimiz örgütün kendisi ve çocuklarıyla hiçbir ilişkisi olmadığını gördü. Suriye'de başlatılan Fırat Kalkanı operasyonundan çok rahatsız oldular. Bu operasyonla bölgede DEAŞ'la savaşan tek gücün kendileri olduğu yalanı söndü. DEAŞ bir yere giriyor, oradan çıkıyor oraya PYD ile YPG yerleşiyor. Tezgah böyle çalıştı. 

NTV

Etiketler: ohal, erdoğan
Okunma Sayısı: 2367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    30.9.2016 09:26:43

    AKP nin yanlışlarını,haksızlıklarını,aldatmalarını NE DARBE ve nedeeee OHAL ÇARŞAFI ÖRTEMEEEZ. VATANA VE MİLLETE yaptıklarınız yanlışlar o kadar çooook büyük kiii hangi çarşafı kullanırsanız kullanın örtemeyecek ve ÇARŞAFLADIKÇA O BATAĞA BATACAKSINIIIIZ.

  • vefa umurca

    29.9.2016 14:10:06

    türkiyenin gözü aydın, fetö pkk derken millete ohal başkanlık hayırlı olsun.

  • CESUR ADAM

    29.9.2016 13:03:06

    Kendin çal kendin oyna ne gerek var ANAYASA,MAHKEMEYE.Suçlu dedinizmi suçludur.Mükafat verilecek ve kamu malı hibe edilecekse siz bilirsiniz.Bu ne DİNİMİZ İSLAM'A NE DE MEDENİ VE GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERDE Kİ TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERE SIĞAR. Bunun sığdığı DÜN MAVİ MARMARAAAA diye hançere yırtarken bugün DÖNEMİN YANİ BANAMI SORDUNUZA GELİR. Değiştirin gömleklerinizi amma fikir ile gömlek değiştirmeyi aynı sanmayın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı