"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tek başına iktidara gelseler bile işleri zor

28 Ekim 2015, Çarşamba 11:15
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu.

Kalaycıoğlu, "Hem çift başlılık hem de hukuk devletiyle ilgili sorunlar var" dedi.

İşte o röportajdan ilgili kısımlar:

AHMET HAKAN: AK Parti tek başına iktidara gelirse... Ne yapabilir? 

ERSİN KALAYCIOĞLU: Yapabileceği fazla bir şey yok. Diyelim ki sandalye sayısı 258’den 278’e çıktı. Ne yapacaklar? Sadece statükoyu koruyacaklar. Bunun dışında girişebilecekleri bir atılım söz konusu değil. Anayasa değiştirmek türünden önemli adımlarda daha geniş koalisyona ihtiyaç duyacaklar. Bir çift başlılık problemi var, bu sorun devam edecek. Bir tarafta hükümet kendi planını, programını götürmeye çalışacak, öbür tarafta Cumhurbaşkanı’nın kendi öncelikleri olacak. O zaman patinaj kaçınılmaz olacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı, Meclis’teki çoğunluğu bir şekilde kontrol etmeye çalışacak. Bu da hem çift başlılığa hem de hukuk devletiyle ilgili sorunlara yol açacak. Yani Türkiye, meşruiyet krizini aşamamış olacak.

Okunma Sayısı: 1904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı