"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, kendi içini sağlam tutmalı

04 Ekim 2015, Pazar
Ülkenin dışarıdan gelecek olumsuzluklardan etkilenmemesi için kendi içini sağlam tutması gerektiğini vurgulayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin kutuplaşmalardan uzaklaşıp problemlerini çözmesi elzemdir” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin içte ve dış dünyada çok hassas bir dönemden geçtiğini söyledi. Ülkenin dışarıdan gelecek olumsuzluklardan etkilenmemesi için kendi içini sağlam tutması gerektiğini vurgulayan Gül, “Türkiye’nin kutuplaşmalardan uzaklaşıp diyalog, barış ve huzur içerisinde problemlerini çözmesi elzemdir.” dedi.

Abdullah Gül, ABD ile Rusya arasında başlayan görüşmelerin ise Suriye’de yeni bir dönemin başlayacağını gösterdiğini kaydetti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi’nin 2015 – 2016 akademik yıl açılış törenine katıldı. Gül, burada akademik personel ve öğrencilere yaptığı konuşmada, dünya coğrafyasındaki gelişmelere ve Türkiye’de yaşanan kutuplaşmalara dikkat çekti.

Türkiye olarak çok önemli ve hassas bir dönemden geçildiğini belirten 11. Cumhurbaşkanı Gül, “Çünkü Türkiye’nin etrafında önemli büyük olaylar oluyor. Irak ve Suriye’deki gelişmeler ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Yine kuzeyimizde Rusya ile Avrupa arasındaki Ukrayna meselesi ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Suriyede’de yüz binlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın göçmen haline gelmesi, evini barkını terk etmesi, bizlere benzeyen insanların sokaklarda perişan olması Türkiye’yi de çok yakından ilgilendiriyor. Birkaç ay önce başlayan Amerika ile Rusya arasında başlayan görüşmeler. Suriye’de yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyor. Ümit ederiz ki yeni dönem Türkiye için daha yıpratıcı olmaz, daha kötü neticeler vermez. İstikrara gidici bir yol açılır.” dedi. 

 “TÜRKİYE KENDİ İÇİNİ SAĞLAM TUTMALI”

Dış dünyada yaşanan bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin kendi içini sağlam tutması, konsolide etmesi gerektiğini kaydeden Abdullah Gül, “Türkiye’nin kutuplaşmalardan uzaklaşıp Türkiye’nin diyalog, barış, huzur içerisinde problemlerini çözmesi elzemdir” uyarısında bulundu. 

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin tekrar esas gündemi olan kalkınmaya dönmesi, ekonomik kalkınmaları gerçekleştirmesi, yatırımların hızlanması bütün bunlar tabi ki Türkiye’deki huzurla, ülkemizdeki kutuplaşmanın bitmesi ve birinci gündem olan konuya dönülmesiyle ilgili. Yakında seçimler olacak. Seçimden sonra ümit ederim ki kurulacak hükümet Türkiye’yi tekrar gerçek gündemine getirir. Nasıl 2000 yıllarından sonra başladıysa yapıldıysa tekrar reformcu tekrar yapısal reformları gerçekleştirecek tekrar Türkiye’nin bütün enerjisini toplayıp kalkınmaya sevk edebilecek, Türkiye’yi tekrar yatırım yapılabilir ülke haline getirecek politikalara dönülür. Bu açıdan ümitliyim. Türkiye gibi köklü demokrasisi, köklü devlet geleneği olan bir ülkede siyasetçilerin politikacıların bunu başaracağına inanıyorum. Siyaset şüphesiz ki sorunları çözme sanatıdır. Onun için siyasetin ulaşacağı nokta bu olacaktır.” 

“EĞİTİM HER ŞEYİN BAŞI”

Kendi adını taşıyan üniversitenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Nüfusun büyük olmasının avantaj olması için onların iyi eğitim almasıyla olur. Yoksa o nüfuz yük olarak kalır ve sadece tüketir. Böyle ülkelerin kalkınmaları da çok zor olur” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

 

Okunma Sayısı: 1292
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı