"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, Ukrayna'da sivillerin hedef alınmasını kınadı

25 Ocak 2015, Pazar 17:27
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki sivil yerleşim bölgelerini hedef alan roket saldırılarında 30'un üzerinde can kaybı yaşanmasını ve hedef gözetmeksizin yapılan saldırıları şiddetle kınadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna’nın doğu bölgesinde son dönemde yoğunlaşan çatışmalar ile artmakta olan sivil can kayıplarından endişe duyduğumuzu belirtmiştik. Son on gün içinde meydana gelen ve 26 sivil can kaybına neden olan iki saldırının ardından, 24 Ocak 2015 günü de Mariupol şehrindeki sivil yerleşim bölgelerini hedef alan roket saldırılarında 30'un üzerinde can kaybı yaşanması ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. Hedef gözetmeksizin yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, tüm Ukrayna halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, sivillere yönelik bu roket saldırılarının, Minsk ateşkes mutabakatlarına uyulması yönünde Türkiye ve uluslararası toplum tarafından yapılan çağrıların dikkate alınmadığını gösterdiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye olarak, bölge güvenliğini ve istikrarını da tehdit eden krize, uluslararası hukuk temelinde siyasi çözüm bulunmasını teminen, tüm tarafları Minsk mutabakatı çerçevesinde samimi ve yapıcı diyaloğa bir kez daha davet ediyor, bu tür saldırıların tekerrür etmemesi için kalıcı barışa temel teşkil edecek ateşkes girişimlerini desteklemeyi sürdüreceğimizi yineliyoruz." 

AA

Okunma Sayısı: 1033
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı