"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uysal’dan küçük esnafa destek çağrısı

17 Ekim 2018, Çarşamba 18:45
Afyonkarahisar Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal düzenlediği basın toplantısında, son günlerde iktisadî anlamda pek çok düzenleme ve yapılandırma yapılmış olmasına rağmen özellikle KOBİ’ler ve küçük esnafla ilgili herhangi bir iyileştirme yapılmamasını eleştirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun şirketlerin finansal sektöre olan borçlarını çerçeve anlaşmalarıyla yeniden yapılandırılması için yayınladığı yönetmelikle beraber KOBİ’lerin ve esnafın bankaların ve alacaklı finans kuruluşlarının insafına terk edildiğinin altını çizdi. Borçlu büyük şirketlerin, yönetmelikteki imkândan, imzacı finans kuruluşlarına ve bankalara yalnızca başvuruyla yararlanabilmesine karşın KOBİ’lere belirli şartlar sunulmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getiren Uysal bu yanlıştan acilen dönülmesi gerektiğini vurgulayarak hükümete çağrıda bulundu: “Saraydan bakanların kriz yok dediği noktada, sahadan baktığımızda bir büyük kriz görünmektedir. Türkiye’de önümüzdeki süreçte zirai, tarımsal üretimin çok keskin bir şekilde düşeceği ve domino etkisi oluşturacak bir dalganın geldiği noktada esnaflarımızın da her geçen gün yapısal olarak organize perakende karşısında gücünü yitirme ivmesini tattığı noktada bu açıdan bir düzenleme yapılması ihtiyacı hissedilmektedir.” 

İstanbul - Nurseza Okur

Etiketler: gültekin uysal
Okunma Sayısı: 2401
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı