"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Uyuşturucu Türkiye için hayati bir konu"

22 Ekim 2014, Çarşamba 08:48
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uyuşturucuyla mücadele konusunu değerlendirerek flaş açıklamalarda bulundu. Arınç "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viranhaneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunu değerlendirirken, "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viranhaneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor. Bu bir önleyici tedbirdir ve doğrudur. Bakanlar Kurulu'muzda da bu konu görüşülmüştür" dedi. 

Arınç, Yeni Başbakanlık'ta düzenlenen, ilgili bakanların ve bakanlık yetkililerinin katıldığı Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, hükümetin uyuşturucuyla mücadeleye verdiği öneme işaret etti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar başkanlığında bir araya gelen ilgili bakanlık yetkililerinin bu konuda bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Arınç, uyuşturucu meselesinin birçok bakanlığın görev alanına girdiğini söyledi.

Arınç, "Bu konu dünyanın en zor en kötü sorunlarından birisi olduğu kadar, özellikle son yıllarda da Türkiye için çok hayati bir konu haline geldi" dedi.

Uyuşturucu ve türevlerinin çok genç yaşlarda çocuk ve gençleri hedef aldığına işaret eden Arınç, "Özellikle son aylarda ve sanki Bursa merkezliymiş gibi bir bonzai faciası da sürekli gündemde tutuluyor. Eminim ki Bursa'da olduğu kadar İstanbul'da da başka illerimizde de gençlerimizi kontrolsüz hale getiren, hayatına son verebilecek noktada tutan bir tehlike ile karşı karşıyayız

Anayasa'nın sadece gençliğin korunmasıyla ilgili hükümleri kapsamında değil, sağlık bakımından, aile bakımından, güvenlik bakımından ve sosyal, psikolojik yönlerden uyuşturucu meselesinin Türkiye için hayati bir konu olduğunu vurgulayan Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü ve acil eylem planı hazırlanmasının gündeme geldiğini belirtti.

Arınç, bugün ilk kez yapılan Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlıklarının yanı sıra dahil olmasının benimsendiğini, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünden Cemalettin Haşimi'nin de toplantıya katıldığını bildirdi.

10 maddelik yapılması gereken çalışmalar, karar verilmesi gerekenler, genelge hazırlıkları ve Davutoğlu'nun dile getirdiği "Uyuşturucu Şurası"nın gündemlerinde olduğunu bildiren Arınç, 2013-2018 Ulusal Uyuşturucu Politika ve Strateji Belgesi ile 2013-2015 Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı hazırlandığını anlattı. Arınç, "Tehlikelerden birisi de şudur; son dönemlerde uyuşturucuyla mücadelede geldiğimiz nokta, ülkemizin transit ülke konumundan çıkıp neredeyse hedef ülke haline ve konumuna getirilmesidir.  Bu konu bu kadar ciddiyet kazanınca bu çalışmalarımızın da toplumumuz için ne kadar hayati olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır" ifadesini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadele şurası

Bugün toplantıya mazeretleri nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılamadığını bildiren Arınç, toplantıda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in hazır bulunduğunu bildirdi. 

Bulunmayan bakanları temsilen bakan yardımcılarının toplantıya katıldığını, ayrıca bu alanda çalışma yürüten müsteşar yardımcılarının da hazır bulunduğunu anlatan Arınç, yapılan çalışmaların sunumlarını takip edip karara bağlayacaklarını, bugün özellikle geçen Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen ve benimsenenlerin hangi bakanlığın görev kapsamında değerlendirileceğinin tespit edildiğini söyledi.

125 civarında talebin farklı bakanlık ve kurumların ilgi alınına girdiğini anlatan Arınç, Uyuşturucu Şurası'yla ilgili program taslağının da bugün karara bağlanacağını bildirdi.

Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun katılması planlanan Şura'nın Ankara'da 28-30 Kasım tarihleri arasında toplanmasının gündeme geldiğini belirterek, Şura kapsamında çalıştaylar da düzenlenerek sonuç metninin onaylanıp Yüksek Kurula takdim edileceğini söyledi.

Bu çalıştayların, erken uyarı sistemi, arzla mücadele, uyuşturucuyla mücadelede iletişim, uyuşturucu karar destek sistemi, uyuşturucuyla mücadele danışma ve destek hattı gibi konuları kapsamasının planlandığını kaydeden Arınç, Şura'nın vereceği kararların da uygulanmasının hedeflendiğini vurguladı.

Toplumun her kesiminden 700 civarında katılımcı planlandığını, konuyla ilgili kişilerin bu toplantıda bulunacağını bildiren Arınç, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, kamu kurumları, Yargıtay, kalkınma ajansları, RTÜK, TRT, Anadolu Ajansı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadelede görev alanlar, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, UNICEF, üniversiteler, Yeşilay, belediyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOBB, internet cafe işletmecileri, servis şoförleri ve okul kantincileri temsilcilerinin de toplantıya katılmasının planlandığını söyledi.

Arınç, "Yani uyuşturucunun U'sunun bile isminin geçtiği yerlerde veya çocuklarımıza, gençlerimize bu zehirleri ulaştırabilmek için buraları kullanan insanların mutlaka bilgi sahibi olduklarını düşünüyoruz. Onların vereceği bilgiler, belki narkotimler veya yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla ilgili olabilecektir" dedi.

Okunma Sayısı: 2144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı