"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Çözüm terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir

31 Mayıs 2016, Salı 23:34
Başbakan Binali Yıldırım, "Eğer bu terör örgütü, ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar da asla ve asla bitmez. Çözüm, terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kaya Termal Otel'de sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Aralarında şehit anne ve babasının da bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Buradan bir kez açık ve seçik olarak herkese, dost düşman herkese söyleyeceğim bir şey var. Milletim rahat olsun bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar bizim kalbimizin en müstesna yerindedir. Bu toprakların bağımsızlığının, bu milletin birliğinin teminatı şehitlerimizdir. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz mekanları cennet olsun. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Allah hayırlı ömürler versin" diye konuştu.

'Operasyonların ne zaman biteceği' sorusuna muhatap olduklarını belirten Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bize diyorlar ki 'çözüm süreci ne olacak, terör operasyonları ne zaman bitecek?'. Bakın buradan şunu açıkça söylüyorum, bu operasyonların bitmesi için 3 tane şey lazım. Bir, bu katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri gözünü kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup onları şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde doğusundan batısına kuzeyinden güneyine vatandaşımızın huzur ve güven içinde yaşaması tam olarak mümkün olursa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur. 

Eğer bu terör örgütü bu boş hayallerin peşinde koşmaya devam ederse ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar da asla ve asla bitmez, bunun açık seçik bilinmesi lazım. Çözüm terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir. Ben bölgedeki vatandaşlarıma açıkça şunu söylüyorum. Terör örgütünün sizin gibi bir sorunu yok. Sizin sorununuz asıl terör örgütüdür, başınızın en büyük belasıdır. Bu beladan da sizi kurtaracağız. Bu terör örgütünü sırtını sıvazlayan iç dış destekcilerinin kimler olduğunu da biliyoruz. Siyasi uzantılarının kimler olduğunu biliyoruz. Dışarıdan bunlara her türlü lojistik desteği kimlerin verdiğini biliyoruz" 

Okunma Sayısı: 1175
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı