"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Partimizi bağlamaz

05 Ağustos 2017, Cumartesi 23:02
Başbakan Binali Yıldırım, AKP'li Ayhan Oğan'ın yaptığı 'Yeni devlet kuruyoruz' sözü ile ilğili olarak, "Kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz" dedi.

AKP Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 92 tesisin temel atma ve toplu açılış programına katılmak üzere Sivas'a geldi. Akşam saatlerinde Başbakanlık uçağı ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanına inen Başbatkan Yıldırım'ı burada il protokolü karşıladı. Başbakan Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin Ak Partili Ayhan Oğan'ın yeni devlet kurdukları ile ilgili yaptığı açıklamalar konusundaki sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Ne zaman kurulmuş? Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatrı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğini önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz. Ama şunu söylemekte yarar var, milletimiz bilsin, 15 Temmuz'da Türk devletini yıkmaya çalışan alçak FETÖ'ye karşı bu millet en büyük direnişi gösterdi. Ayyıldızlı bayrağımıza sahip çıktı, ezanlarımız susmadı, bayrağımız inmedi."

ÜNAL'DAN AYHAN OĞAN AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, "Son günlerde medyada, MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Türkiye'nin son 15 yılında AK Parti'nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hala irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır" dedi.   

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinde bir dönem MKYK üyeliği yaptığını belirttiği Ayhan Oğan'ın "Yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet' açıklaması üzerinden AK Parti aleyhine yeni bir kampanya başlatıldığını belirten Ünal, Oğan'ın görüşlerinin sadece kendisini bağladığını vurguladı.

DHA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 2119
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı