"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2003’ten 2023’e ne değişti?

Şükrü BULUT
13 Kasım 2023, Pazartesi
Evet, tahmin ettiğiniz üzere, semavi dinlere, temel insani değerlere ve demokrasiye düşman İkinci Avrupa’dan bahsediyoruz.

Ve bu Avrupa’nın 12 Eylül projesinin sadakatli bekçisi AKP’nin, BOP çerçevesinde yaptıklarına göz atıyoruz. Küresel çetenin Londra ve Washington üzerinden dünyayı ateşe vermeyi planladığı ilk günlerinde, hizmetçisi AKP’den istedikleri meşhur 1 Mart Tezkeresi… Sonra, BOP eş başkanının idaresindeki hükümetin takip ettiği politikalar, sebep olduğu felâketler ve darmadağın olan İslâm Âlemi…

O dönemde İkiz Kuleler’i tahrip eden Neoconlar, ABD ve İngiliz filolarını Hint Okyanusu’na getirtmişlerdi. Yirmi sene sonra aynı kuvvetler (Neocon-Neoliberal ittifakı), yani küresel ihtilâlci Marksist-Leninist koalisyonu, bu defa Doğu Akdeniz’e demirledi. Kulelerde hayatlarını kaybeden dört bin masuma bedel, burada sekiz bin Filistinli (bunların 4500’ü çocuk) savaş çetesinin İsrail’e yığdığı silahlarla şehid oldu. Irak ve Suriye savaşlarındaki AKP’nin tutumu ile günümüz AKP’sinin Filistin’deki tutumu netice itibariyle hiç değişmiyor. Zira bu felâketleri dünyaya yaşatan şer ittifakının yardımıyla iktidara gelmiş bir hükümetin elbette yapabileceği bir şeyi yoktur. Meseleyi şovlarla, aldatıcı beyanlarla ve yalanlarla savmaya çalışacaktır. Tıpkı kendilerinden önceki ANAP hükümetlerinin yaptığı gibi…

Gazze faciasına sebebiyet veren HAMAS hakkında bildiklerinizi hafızalarınızda şöyle bir yenileyiniz. Yasser Arafat’ın başında bulunduğu Filistin Devletine karşı, MOSSAD’ın yardımıyla el altından kurulmuş bir teşkilat değil miydi?

İran’da demokrasiye karşı, istibdatlarını İslâmiyet olarak halka propaganda eden bir kısım Şia’nın Kudüs’e veya Mescid-i Aksa’ya ilgilerinin esas sebebini araştırdık mı?

Mısır İhvanını Mursi idaresinde politize ederek bu mücahitlerin çoğunu ya şehadete veya zindana gönderen Doha’daki bazı Hamas temsilcilerinin Filistin meselesinde kimlerle iş birliği içinde olduklarını biliyor muyduk?

Bu teşkilatın idarecilerinin toplandıkları Katar; Neocon-Neoliberal ittifakının Arap Baharı’ndaki merkez üssü değil miydi?

“Hayır, bundan haberimiz yok.” diyenleri 2011’den sonraki gazete yazılarına veya elektronik medyanın ilgili sayfalarına havale edebiliriz. Bilhassa ilk zamanlarında Suriye savaşına ve IŞİD’e büyük destek veren AKP’nin Doha’dan İstanbul’a oluşturduğu hattı tekrar araştırabilirler. Hatta bu çerçevede, Katar emirinin vazifesini neden oğluna bıraktığını da öğrenebilirler.

BOP’un realize edilebilmesi için hem New York’ta, hem Irak’ta ve hatta Suriye’de deccaliyet kuvvetlerine fırsat sağlayanlara “kahraman” ve “mücahid” diyen BOP eş başkanının Gazze katliamı karşısında sus-pus olması bize bazı ipuçları vermiyor mu?

İşte bütün bu soruların mukadder cevapları, bizi tekrar 2003’e götürüyor. Belki de 12 Eylül 1980 ihtilâlinin asıl nedenlerine… Demokrasiye düşmanlıklarını bazen Avrupa ve ABD düşmanlığında, bazen İsrail düşmanlığında ve çoğu kez de Avrupa Birliği düşmanlığında gizlemeye çalışanların, Gazze’de dolaylı olarak ellerinin kanlı olduğunu ne zaman anlayacağız? Dünya sermayesine, küresel Troçkici çetenin yardımıyla müdahale edenlerin hiçbir insani ve dinî değer tanımadıklarını bugüne kadar anlayamadık mı?

Ve adi dünya menfaatleri uğruna dini siyasete alet edenlerin hem İslâmiyet’e, hem insaniyete, hem demokrasiye hem de medeniyete verdikleri zararı ne zaman göreceğiz?

Ve ayrıca AKP’nin şark kurnazlığıyla bu katliamdan Hristiyanlık dünyasını sorumlu tutma çabası var ki, bu hareketi hem İslâmiyet’e, hem Filistin’e hem de insaniyete tamamen bir ihanettir. Küresel fitnecilerin ağzıyla, “Haçlı- hilâl” ifadesi, münafık globalcilerin bu zavallılara söylettiklerinden başka bir şey değildir. Amerika’da, Avrupa ülkelerinde ve hatta Uzakdoğu’da İsrail zulmünü lanetleyenlere karşı hedef şaşırtma ve İsrail için Batı dünyasını bir cephede toplama teşebbüsünü, yalnızca “ihanet” kelimesi ifade edebilir. Çünkü burada cehalet görünmüyor. Müşahhasça Pentagon’u, Londra’yı, AB’nin yönetim kadrosunu veya DAVOS’u değil de, Hristiyan Batı’yı suçlayan kafaların, Marksist-Leninist ihtilâlcilerin (Troçkistlerin) ağzıyla konuştuklarından kimsenin şüphesi olmamalı, değil mi?

Okunma Sayısı: 5017
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Cemil Çökren

    13.11.2023 23:37:41

    Şimalden gelen cereyan yemyeşil devam ediyor.... Şimdi dizi de çekiyor. Haçlı Hilal... Hep cerbeze.... Süfyan aldatmakla iş görür...

  • S.topuz

    13.11.2023 20:25:12

    ..."Dinsizlik cereyanına karşı ayrı ayrı iken mağlub olan İsevîlik ve İslâmiyet ittihad neticesinde, dinsizlik cereyanına galebe edip dağıtacak istidadında iken; âlem-i semavatta cism-i beşerîsiyle bulunan şahs-ı İsa Aleyhisselâm, o din-i hak cereyanının başına geçeceğini, bir Muhbir-i Sadık, bir Kadîr-i Külli Şey'in va'dine istinad ederek haber vermiştir. Madem haber vermiş, haktır; madem Kàdir-i Külli Şey' va'detmiş, elbette yapacaktır."... Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı Mektubat - 57

  • S.topuz

    13.11.2023 20:23:40

    ..."İşte böyle bir sırada, o cereyan pek kuvvetli göründüğü bir zamanda, Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ın şahsiyet-i maneviyesinden ibaret olan hakikî İsevîlik dini zuhur edecek, yani rahmet-i İlahiyenin semasından nüzul edecek; hal-i hazır Hristiyanlık dini o hakikata karşı tasaffi edecek, hurafattan ve tahrifattan sıyrılacak, hakaik-i İslâmiye ile birleşecek; manen Hristiyanlık bir nevi İslâmiyete inkılab edecektir. Ve Kur'ana iktida ederek, o İsevîlik şahs-ı manevîsi tâbi' ve İslâmiyet metbu' makamında kalacak; din-i hak bu iltihak neticesinde azîm bir kuvvet bulacaktır."... Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı Mektubat - 57

  • S.topuz

    13.11.2023 20:08:38

    ..."Elcevab: Çekirge gibi bir âfât, bir mevsimde pek çok kesretle bulunur. Mevsim değiştikçe memleketi fesada veren kesretli o taifelerin hakikatları, mahdud bazı ferdlerde saklanıyor. Yine zamanı geldikçe emr-i İlahî ile o mahdud ferdlerden gayet kesretli aynı fesad yine başlar. Güya onların hakikat-i milliyetleri inceliyor, kopmuyor. Yine mevsimi geldikçe zuhur ediyor. Aynen öyle de: Bir zaman dünyayı herc ü merc eden o taifeler, izn-i İlahî ile mevsimi geldiği vakit aynı o taife, medeniyet-i beşeriyeyi herc ü merc edecekler. Fakat onların muharrikleri başka bir surette tezahür eder. لَا يَعْلَمُ الْغَيْبَ اِلَّا اللّٰهُ" Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı Sözler - 345

  • S.topuz

    13.11.2023 20:06:57

    ..."Alâmet-i kıyametten olan Ye'cüc ve Me'cüce ve Sedde dair, bir risalede bir derece tafsilen yazdığımdan ona havale edip şurada yalnız şunu deriz ki: Eskiden Mançur, Moğol unvanıyla içtimaat-ı beşeriyeyi zîr ü zeber eden taifeler ve Sedd-i Çinî'nin yapılmasına sebebiyet verenler, kıyamete yakın yine anarşistlik gibi bir fikirle medeniyet-i beşeriyeyi zîr ü zeber edecekleri, rivayetlerde vardır. Bazı mülhidler derler: "Bu kadar acaibi yapan ve yapacak taifeler nerede?" Sözler - 345

  • Süleyman

    13.11.2023 16:57:20

    Dünyanın haklı ve insani davası olan Filistin’i siyasi Emelleri uğruna kullananların boynunda, kement olması için Allah’a dua ediyorum.

  • Ahmet

    13.11.2023 14:52:04

    Dünyanın gündemini ve krizlerini kullanarak global devrimler gerçekleştirenlerin kullandıkları aletlerin Müslümanlardan çıkması çok acı veriyor. İlginci ise bu zilleti Müslüman kamuoylarına izah edemiyoruz. Farkındaysanız, tek kelime ile dini musibeti yaşıyoruz. Mevzuyu güzelce özetleyen yazınızdan dolayı tebrik ediyorum..

  • Davut

    13.11.2023 13:11:44

    Başdöndürücü ve baştan sona doğruları ibrişime dizmişsiniz. Allah şu uyuşmuş, menfaati peşinde sersemlemiş ve bu sersemlik içinde kendisine zulmedenlere alkış tutan toplumu helak etmesin. Çünkü bıçak kemiğe dayanıyor. Allah korusun.

  • Numan

    13.11.2023 12:21:17

    Çok güzel bi yazı olmuş kaleminize sağlık

  • Zeliha

    13.11.2023 11:08:17

    Gerçekten olması gereken de buydu . Bu yazilmaliydi. Bunca katliama bu yazilmaliydi.Allah yoksa gaddar zalim mi hâşâ summe hâşâ. Bizim 2000 den beri siyasal İslamcilar marifeti ile menfaatperest bir karakterle yaşamaya zorlanmamız ama safiyane cahilane bilmeden İslam'a ihanetimiz tıpkı kurbaganin yavaş yavaş ısıtılması gibi nerdeyse İsrail hayranı olduğumuzu haykıracak hale getirilmemiz gayretullaha dokunmadı mı? Bilhassa Siyonistler hakkında defalarca Risale-i Nur da uyarlidigi halde bazi nurcularinda buna göz yummasi sırf siyasi tarafgirlikten menfaatten.... Şimdi yeniden uyanma zamanıdır inşaallah. Allah razı olsun.

  • Hüseyin T

    13.11.2023 10:57:46

    Yine meselenin özünü ve hakikati görmemizi sağlayan bir yazı kaleme almış kıymetli hocamız. Böylesine geniş bir zaviyeden ve perspektiften bakmayinca, olayların künhune vakıf olmamız mümkün değildir. Boşuna bilge kral dememişti "Ben olsam, Müslüman Doğudaki tüm mekteplere 'eleştirel düşünme' dersleri koyardım. Batı’nın aksine, Doğu bu acımasız mektepten geçmemiştir ve birçok zaafın kaynağı budur." Çünkü surulestirilmis,akli melekleri iğdiş edilmiş bir topluluğa hükmetmekten daha kolay bir şey yoktur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı