"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Japon gelinimizden bir ihtida hikâyesi

Yasemin GÜLEÇYÜZ
10 Şubat 2016, Çarşamba 12:30
Hatice Demir, Müslüman Japon bir hanım. Yeni tanıştık.

Ülkesinde sosyal hizmetler alanında çalışmış. Türkiye’den Japonya’ya gelen Nur Talebesi bir gençle tanışıp evlenmiş ve ülkemize gelmiş. Türkçeyi çok güzel konuşuyor. 

Beş çocuk annesi. Dünya tatlısı Meryem ve minik Salih’iyle tanıştık. Zaman zaman Salihcik anlamına gelen “Saliçan!” diye sesleniyor minik oğluna. Bir yandan konuşurken, bebeğini emziriyor, arada Japonca kısa cümlelerle onu oyalamaya çalışıyor. Sanırım evlâtlarının Japon diline hakim olmalarını istiyor…

Hatice kardeşimle daha geniş zamanlarda görüşme şartıyla çok kısa bir zaman birlikte olabildik. İlgimi çeken İslâmiyet’i kabul hikâyesini sizlerle paylaşmak isterim.

Evlendiklerinde eşi din değiştirmesi için hiç baskı yapmaz. Türkiye’ye döndüklerinde kızını merak eden babası Japonya’dan ziyaretine gelir. Ne tevafuktur ki, Japonca bilen bir Türkle karşılaşır ve dostluklarını ilerletirler. Japonya’da işçi olarak bir müddet çalışan arkadaşı, babasına Japonca bir Kur’ân-ı Kerîm hediye eder. “Bunu neden eve getirdin? Ne gereği var?” dese de babası incelediği kitabı giderken “Okursun, değerlendirirsin!” diyerek kızına bırakır. 

Uzunca bir zaman kitap ile ilgilenmez. Sonra bir gün eline alır, karıştırır. İlgisini çeker. Hatice “Şintoizm’de kitap yok. Dolayısıyla araştıracak bir şey de yok. Çoğu Japon için Şintoizm hiçbir anlam ifade etmez. Budizm öyle değil. Kitap çok, ama ikna olamadığınız çok konu var. Kur’ân-ı Kerîm ise araştırılması gereken bir çok konu ile dolu. Araştırdığımda aklımda hiçbir soru kalmadı.” diyor.

Tam bir buçuk yıl boyunca okur, düşünür, araştırır. Kur’ân’ın çok güzel bir kitap olduğuna karar verir. Bu arada eşine Kur’ân’ı incelediğini hiç anlatmaz.

Araştırmaları bittiğinde eşine Müslüman olmak istediğini söyler. Kadir Gecesidir. O gece, “Ne  yapılması gerekiyorsa,  bir an önce yapmalıyım” der. Eşi, “Sadece benim söylediklerimi tekrar edeceksin!” dediğinde şaşırır. Bu kadar sade ve kolay bir dindir İslâm. Kelime-i Şehadet getirir.

“Sabır, biz Japonların en sevdiği özelliktir” diyor Hatice. “Sevgi her şeyi çözüyor. Türkiye’ye geldiğimde yadırgadığım şeyler oldu, ama sabır ve sevgi her şeyi halletti” diyor.

Risale-i Nur üzerine konuşuyoruz. Eğitimini aldığı ve üzerinde tefekkür ettiği bir konu olsa gerek çok güzel tahlilleri var, özellikle de Hastalar Risalesi hakkında… 

“Hastalık Rabbimiz tarafından bize kendimizi gözden geçirmemiz için verilen bir süre aslında. Çoğu zaman düşüncelerimizi tamir edip, onardığımızda ya da değiştirdiğimizde hastalık da çoğu zaman hafifler yada geçer. Her şey düşüncelerimiz ve o konudaki hükümlerimizle doğrudan ilgilidir” diyor. Hastalar Risalesi’nin düşünceleri tamir etme ve değiştirme noktasında çok önemli bir vazifeyi eda ettiğini söylüyor.

“Düşüncelerini değiştiren ve tamir eden insanlar, beslenmesine de dikkat ederse Allah’ın izniyle toparlanır ve O’nun hoşuna gidecek hallere bürünür. İsyan etmez, şikâyetçi olmaz…” diyor. Son derece açık, net, tane tane ve sakince kurduğu cümlelerle.

Risale-i Nur’un bir Kur’ân tefsiri olarak kökü derinlere inen yaraları mu’cizevî şekilde tedavi ettiğini biliyordum da, bu hakikatin dünyanın öteki ucundan gelen kardeşimin ağzından tasdik edilmesi öyle tarif edilmez bir lezzetti ki anlatamam! 

Okunma Sayısı: 3348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nt

    13.2.2016 01:25:05

    Hata bizim, suç bizim. Bizim daha çoğumuz insan olmayı bile başaramamış. Nasıl örnek Müslüman olacağız. Kimi namazı evde kılar camiye gelmez, kimi kul hakkı nedir işine gelmez, kimi siyasetten başka bir şey düşünmez, kimi tevekküle ermiş vazifeyle işi olmaz, kimi sadaka verecek fakir bulamaz (!) durmadan hacca gitmek ister. Çık işin içinden çıkabilirsen

  • cemal özkaya

    10.2.2016 11:12:21

    doğru islama ve islamiyete layık doğruluğa ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu ihtida öyküsü anlatıyor. imana muhtaç o kadar çok gönül varki maalesef bize bakıpda müslüman olmazlar. onlara cazip gelecek çok bir farkımız yok. elimizle güzel dinimizi şahsımıza ticaretimize siyasetimize cemaatimize alet ettk topuzu görenler nura yaklaşmıyor veya yaklaşsalar bile riyakar olup çıktılar. vah bize. yazık bize.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı