"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur’da adres Yeni Asya

Yeni Asya'dan Size
28 Kasım 2016, Pazartesi
Önceki hafta sona eren TÜYAP Kitap Fuarı vesilesiyle bir kez çok açık bir şekilde görüldü ki, yayıncılık dünyasında Risale-i Nur neşriyatının referans ve marka ismi, geçmişte olduğu gibi bugün de Yeni Asya.

Üstadın 1940’lardaki bir Emirdağ mektubunda dile getirdiği “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturma” misyonuna talip olarak 47 yıl önce yola çıkan, 1975’te bazı risaleleri ilk kez yayınevi damgasıyla neşretmek suretiyle külliyat üzerindeki “yasak kitap” algısını kıran ve 90’lardan itibaren Risale-i Nur’u hem külliyat olarak basmak, hem diğer yayınlarıyla risalelerdeki Kur’anî hakikatleri şerh ve izah çalışmalarını gerçekleştirmek suretiyle çok önemli hizmetlere imza atan Yeni Asya, zorlu engelleri de aşarak bugünlere ulaştı.

Son dönemde risale basımına çıkarılan keyfî bandrol engelini ve devlet tekelini de tek başına verdiği mücadele ile bertaraf etti ve aslına uygun olmak şartıyla, isteyen herkesin risaleleri basabilmesinin önünü açtı.

Hâzâ min fazli Rabbî.

Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.

Ve Cenab-ı Hak, önümüzdeki 21 Şubat’ta 48. yılına girecek olan bu nurlu ve onurlu yolculuğun, ihlâs ve istikamet üzere ilânihaye devamını müyesser eylesin inşaallah.

***

Bu meyanda, son dönemdeki malûm gündem ve gelişmeler sebebiyle, şimdi de Risale-i Nur üzerinde, eski dönemlerde olduğu gibi bir “yasak kitap” algısı oluşturulmaya çalışılması dikkat çekiyor.

Mevziî de olsa bazı mahallerde risalelerin sokağa ve uygun olmayan yerlere bırakıldığına dair haberler, arkasında başka niyetler de bulunması muhtemel provokasyonların yanı sıra, meydana getirilmeye çalışılan korku atmosferinin de tezahürü ve örnekleri.

Böyle bir ortamda Yeni Asya’nın Risale-i Nur’u her zamanki gibi açıktan kamuoyuna sunmayı ve ondaki hakikatleri ilan etmeyi sürdürmesi, bu yöndeki tertip ve tezgâhları da boşa çıkarıyor.

Yine bu çerçevede çok anlamlı bir hamle Çorumlu okuyucularımızdan geldi. Şehirde risalelerin tanıtım ve ilânatını yapmak üzere bilboard afişleri hazırlatıp her tarafı bunlarla donatmak ve yerel medyada da bu eksende bir gündem oluşturmak üzere harekete geçen Çorumlu okurlarımızı yürekten kutluyor; bizim de kendi aramızdaki müzakerelerde hayli zamandır konuştuğumuz bu çok önemli proje için ilk adımı atmalarını alkışlıyor ve bütün mahallerimize de nümune-i imtisal olarak duyuruyoruz.

Çorum’daki bu örnek kampanyanın uygulama safahatını ve gelişmeleri, süreç ilerledikçe detaylarıyla bildireceğiz inşaallah.

***

İki önemli kitap

Latif Salihoğlu’nun Ahirzaman Serisinin 3. cildi olan Elveda Osmanlı ile Orhan Dindar’ın Bediüzzaman ve Sultan Abdülhamid kitapları çıktı. Daha geniş tanıtımlarını bilâhare yapmak üzere.

Okunma Sayısı: 3232
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    28.11.2016 12:25:59

    Yeni Asya-biz bile tam anlayamasak da-hakikaten dünyada eşi benzeri olamayan sivil bir çığlığın,sivil bir iradenin,sivil bir haykırışın sembol markasıdır.Emin olunuz ki,bize taş atmaya çalışan zavallılar bile bize özeniyorlar;inanın...Üstad'ın başlattığı bu sivil ve demokrat duruş davasını"Cemaati Nurculuk ve tarikatsiz Nurculuk"biçiminde bir bütün olarak uygulayan tek örnek sizsiniz...Varsa bilen duyursun lütfen...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı