Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 

Ekonomi

Mevduat faizine vergiyi herkes ödeyecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi muafiyetleri sebebiyle daha önceki yıllarda kazandıkları mevduat faizlerinden stopaj yapılmayan dernek, vakıflar, oda, borsa, meslek örgütleri ve bunların üst kuruluşlarıyla, siyasî partiler, emekli ve yardım sandıklarının mevduat faizi gelirlerinden de yüzde 15 oranında stopaj yapılacağını bildirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayınlanan Gelir Vergisi Sirkülerinde, gerek vergi gerekse kendi özel yasalarında gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulan kurum ve kuruluşların elde ettiği mevduat faizi, kâr payı ve repo gelirleri üzerinden de yüzde 15 oranında tevkifat yapılacağı belirtildi. Aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının elde ettiği faiz gelirlerinden de tevkifat yapılacağı kaydedildi.

Sirkülerde, menkul sermaye gelirlerinin elde edilmesinin tahsil esasına bağlı olduğu vurgulanarak, mevduat faizi, kâr payı ve repo gelirleri üzerinden 1 Ocak 2006’dan itibaren bankalar ve özel finans kuruluşları tarafından yüzde 15 oranında vergi kesileceği belirtildi. Söz konusu hesapların açılış tarihinin 2005 yılı olması veya 2005 yılında vadesinin yenilenmiş bulunmasının durumu değiştirmeyeceği ifade edildi.

24.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Başlıklar

  Nitelikli işgücü yetersiz

  Emekli zamlı maaşı Şubat’ta alacak

  Taşıtlara tanıma sistemi geliyor

  “Piyasada 140 bin ton sahte bal var”

  Tüketicinin güveni azaldı

  Mevduat faizine vergiyi herkes ödeyecek

  Koç, TÜPRAŞ’ın parasını hazırladı

Risale-i Nur’da Avrupa perspektifi yazı dizisi için tıklayın
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004