"Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Selçuklu Mezarlığı için seferberlik

Selçuklu’nun en zengin mimarî örneklerinden Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve çevresi modern açık hava müzesi görünümüne kavuşturulacak, içindeki ‘’anıt’’ özelliğine sahip 4 bin 400 mezar taşı tek tek elden geçirilip restore edilecek.



Gazanfer Özcan’a onur ödülü

TÜRKİYE Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfınca (TÜRSAK), Garanti Bonus Kart sponsorluğunda düzenlenen ‘’Bonus 7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali’’nde, Onur Ödülü’ne sanatçı Gazanfer Özcan lâyık görüldü. Beşiktaş Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, özellikle kriz dönemlerinde kültüre olan desteğin önemini dile getirdi. ‘’Onur Ödülü’’ne lâyık görülen ve törene katılamadığı için salonda sinevizyon görüntüleri izlenen sanatçı Özcan, ‘’Ödülümü, meslektaşım torunuma verirseniz çok mutlu olacağım’’ ifadesini kullandı. Sanatçı Özcan’ın ödülü, TÜRSAK Başkanı Yiğitgil tarafından torunu Tarık Ündüz’e takdim edildi. Festival boyunca seyircilerin oylarıyla seçilecek ‘’En Ciddi Komedi Filmi’’ adaylarının kısa görüntülerle dâvetlilere tanıtıldığı törende, 3 ödüllü ‘’Düşünme Bile’’ filminin gösterimi de yapıldı.



Hiçbir şey bildiğimiz gibi değil

TARİHE ilişkin ilginç konuların ele alındığı ‘’Hiçbir Şey Bildiğiniz Gibi Değil’’ adlı program, TRT-2 ekranlarında seyirciyle buluştu. Programda, Doç Dr. Bülent Arı ile Yrd. Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, her hafta uzman bir akademisyeni konuk edecek. Geçen haftaki ilk bölümünde Bulgar tarihçi Prof. Dr. Evgeni Raduşev’in konuk edildiği programda, Osmanlı İmparatorluğu arşivinin dört vagon halinde İstanbul’dan başlayan yolculuğunun Bulgaristan Millî Kütüphanesi’nde son bulan hazin hikâyesi anlatıldı. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Polat’ın katılacağı bu haftaki programda ise Haçlı Seferleri hakkında ilginç detaylar anlatılacak. Program, Cumartesi akşamları TRT-2 ekranlarında izlenebilecek.



İpek Yolu sergilerle renklenecek

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 Kasım Cuma ile 4 Aralık Perşembe tarihleri arasında bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, özel sergilere ev sahipliği yapacak. Yedinci san'at sinemanın en güzel detaylarını Bursa’da yaşatacak olan ‘3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde Atilla Dorsay’ın ‘Yüzler’ sergisi, Tuluhan Tekelioğlu’nun ‘Ayaküstü Sorular’, Muhterem Nur ve Sezer Sezin sinema afişleri ile bir ‘Sokak Sergisi’ Bursalılar’ın beğenisine sunulacak.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır