"Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İşkenceyi bitireceğim!

Amerikan ordusunun sorgulama yöntemi olarak işkenceyi kullanmasına son vermek istediğini belirten Obama, ‘’Birçok kez ‘Amerika işkence yapmaz’ dedim ve şimdi de işkence yapmadığımızdan emin olacağım’’ dedi. Obama, Guantanamo’nun kapatılması ve işkencenin son bulmasının ABD’nin ahlâkî bakımdan eski yerini kazanmasına olanak sağlayacak çabanın bir parçası olduğunu kaydetti.

Yönetim ekibinin ekonomik krizin daha da derinleşmesine engel olmak için çalışacağını söyleyen Obama, Irak’tan Amerikan birliklerinin geri çekilmesi sözünün de arkasında durduğunu belirtti. Obama, göreve gelir gelmez üst düzey askerî yetkililerle bir araya gelerek, 2003 yılının Mart ayından beri 4 binden fazla Amerikan askerinin öldüğü Irak’tan birlik çekmek için plan hazırlayacağını kaydetti. Ekonomi alanında malî piyasaların güvenini tesis etmek için çalışacağını ifade eden Obama, resesyonla mücadelenin önemini vurguladı. Amerikan otomobil sanayisinin içinde bulunduğu zorluklarla ilgili kurtarma planından söz eden Obama, ‘’Otomobil sektörünün iflası bir felâket olur’’ diye konuştu. Yönetim ekibinin ilk üyelerini ne zaman açıklamaya başlayacağı sorusunu ‘’Yakında’’ diye cevaplandıran Obama, eşi Michelle’in ilk görevinin kızları Sasha ve Malia ile ilgilenmek olduğunu, bununla birlikte ülkenin ‘’first lady’’si olarak üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

Kayınvalidesinin Beyaz Saray’da yaşayıp yaşamayacağı sorusunu ‘’İsterse gelir’’ diye cevaplayan Obama, hayatlarında ‘’sokaklarda yürüyememek’’ gibi hâlâ alışamadıkları birtakım yenilikler olduğunu sözlerine ekledi.

2002 yılının başlarında Küba’nın güneydoğusunda bulunan deniz üssünde kurulan tutukevinden bugüne kadar 800 kadar kişi geçti ve şu anda 255 kadar kişi burada tutuluyor. Bu kişiler, Amerikan adaletinin bütün ilkelerine aykırı biçimde, haklarında herhangi bir suçlamada bulunulmaksızın ve belirsiz süreliğine tutuluyor. Bir askeri mahkeme tarafından ‘’düşman savaşçı’’ ilân edilen bu insanlar, sadece bu Haziran ayından beri federal mahkemeye başvurma imkanına sahip bulunuyor. Washington / aa

18.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Endonezya yine sallandı

  İşkenceyi bitireceğim!

  Irak-ABD güvenlik anlaşması imzalandı

  Obama’nın dâvetiyeleri yoğun talep görüyor

  ETA’nın askerî lideri Fransa’da tutuklandı

  AB gözlemcileri, ateş altında kaldı

  Güvenlik anlaşmasına Suriye’den tepki var

  “Bazı ülkeler petrolü silâh olarak kullanıyor”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır