"Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hayvancılıkta 13 milyarlık israf

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin hayvansal üretimde hem üretim kaynakları, hem de ürünler bakımından ciddî bir ekonomik kayıp yaşandığını belirterek, hayvancılıkta çeşitli nedenlerle yılda yaklaşık 13 milyar YTL’nin israf olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayvancılıkta çeşitli sebeplerle yılda yaklaşık 13 milyar YTL’nin israf olduğunu vurguladı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamada, konut konforundaki hayvan barınakları için yapılan harcamaların büyük israfa sebep olduğunu kaydetti. Hayvancılık işletmelerinin piyasada yaşanan istikrarsızlık sebebiyle sermaye birikimi sağlayamadığını kaydeden Bayraktar, “Ayrıca kaçakçılığa dayalı vergi kayıpları ile bulaşıcı hayvan hastalıklarının yol açtığı zararların önlenememesinden kaynaklanan kayıplar da söz konusudur. Hem üretim potansiyelinin yeterince kullanılamaması hem de elde edilen ürünün kalitesinin düşük olmasına bağlı kayıpların bulunuyor” dedi. Nitelikli damızlık üretimi ve kullanımının yaygınlaştırılamaması ve işletmelerin küçük ölçekli olmasından kaynaklanan kayıpların da söz konusu olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin hayvansal üretimde hem üretim kaynakları hem de ürünler bakımından ciddî bir ekonomik kayıp yaşandığını belirterek, hayvancılıkta çeşitli sebeblerle yılda yaklaşık 13 milyar YTL’nin israf olduğunu dile getirdi. Bayraktar, hayvancılıkta ciddî denilebilecek kayıpları minimum düzeye indirebilmek için de, sınırlardan kaçak hayvan girişleri engellenmesi, hayvan hareketleri kontrol edilmesi, bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele için gerekli teknik ve personel altyapı oluşturulmalı, mücadeleye yeterli bütçe ayrılması, damızlık hayvan üretimini teşvik edici politikalara ağırlık verilmesi, et ve süt piyasasında fiyat istikrarı sağlayarak, işletmelerin sermaye birikimlerine imkân tanınması gerektiğin vurguladı.

Ahmet Terzi / Ankara

18.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  207 BİN İŞSİZ DAHA

  Hayvancılıkta 13 milyarlık israf

  Sağlıkta günde 400 bin YTL tasarruf sağlandı

  İstihdam paketiyle 55 bin kişi işe kavuştu

  2-B’lere ‘kentsel dönüşüm’lü çözüm

  Yabancının, borsadaki payı 41 milyar YTL geriledi

  Doğalgaza “kademeli fiyatlandırma” teklifi

  Tüketici güveni dibe vurdu

  Küresel krizi aşmak için 6 yol

  TESK: Millete para lâzım

  IMF: Faizler, daha da inmeli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır