"Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Krizi dayanışma vesilesi yapalım

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, küresel mâlî krizi, olumsuz etkilerinin yanı sıra “halklar arasında daha iyi bir işbirliği için fırsat” olarak da gördüğünü bildirdi. Köhler, “Bunun için çaba harcarsak, kriz bizi daha güçlü kılacaktır” görüşünü dile getirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, küresel mali krizi, olumsuz etkilerinin yanı sıra ‘’halklar arasında daha iyi bir işbirliği için fırsat’’ olarak da gördüğünü bildirdi.

Köhler, Noel vesilesiyle yayımladığı mesajda küresel mali krize de değinerek, ‘’Bu krizi, halklar arasında daha iyi bir işbirliği için fırsat olarak da görüyorum. Sermayenin herkese hizmet ettiği ve hiç kimsenin kendisini bu sermaye tarafından kontrol altında tutulduğu duygusuna kapılmadığı daha iyi bir ekonomik ve mali düzen yaratılması için bir fırsattır. Bunun için çaba harcarsak, kriz bizi daha güçlü kılacaktır’’ görüşünü dile getirdi.

Çok sayıda kişinin tasarrufunu ve işini kaybetmekten dolayı endişe duyduğunu belirten Köhler, devletin şirketleri korumak, insanların işlerini ve gelirlerini güvence altına alabilmek için kararlı bir şekilde davranmasının doğru olduğunu kaydetti. Köhler, ‘’Ülkemiz, bu ülkenin vatandaşları ve politikacılar ihtiyatlı hareket ettiler. Geleceği de bu tutumun üzerine inşa edebileceğimizi düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Noel mesajında ülke dışında görev yapan Alman askerlerine de teşekkür eden Köhler, eşiyle birlikte vatandaşların Noel Bayramını kutladı ve herkese yeni yılda başarı diledi. Berlin / aa

25.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tuna Nehrinde de korsanlar türedi

  Gine’de darbe konseyi kuruldu

  Krizi dayanışma vesilesi yapalım

  Kolera kortutuyor

  NATO askeri öldü

  Pakistan’da bombalı araçla saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

  Olmert, “ırkçı duvar”ı savundu

  Katliamcıların tahliye talebi reddedildi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır