"Gerçekten" haber verir 15 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Anayasa kökten değişmeli

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, demokratikleşmenin anayasayla büyük ilişkisi bulunduğunu belirterek, “Anayasanın kökten ele alınması, yeni kriterlere uygun, halkın onayına sunulacak ve referandum şartı taşıyan yeni bir anayasa yapmamız gerekli. Bizi bugün tıkayan ve bağlayan korku zincirlerinden kurtulmak için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.


301'DEN AÇILAN DÂVÂLAR YÜZDE 50 ARTTI

2008 boyunca siyasetteki kutuplaşma, hükümet ve ordunun icraatlarının eleştirilmesine ve her türlü hak ihlâlinin sorgulanmasına yönelik engeller, Türk

Hedefimiz 5.4’ün iki katı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, “29 Mart'taki yerel seçimde 5.4'ün iki katı oy almayı hedefliyoruz. Türkiye'nin her yerinde gösterilen te


  Akyıldız: Çirkinleşen siyaset anlayışını istemiyoruz

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yerel seçimler öncesinde siyasal söylemlerin çirkinleştiğini savunarak, ‘’İktidarla ana muhalefet arasında çirkinleşen sözlerle ortaya konan siyaset anlayışını reddediyoruz’’ dedi.


  DP’li Yılmaz’dan yeşil ve sağlıklı Bayrampaşa sözü

Demokrat Parti (DP) Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Dr. Osman Yılmaz, seçmelerine havasıyla, çevresiyle yemyeşil ve sağlıklı bir ilçe sözü verdi.


  Bu paket çare olmaz

BURSA-RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, açıklanan ekonomik tedbirler paketiyle ilgili olarak, “İşsizliğe ve talep yetersizliğine çözüm olarak görülen beklenen 4. paket maalesef çare olmayacaktır. Paketin seçimler öncesinde devreye sokulmaya çalışılması da sanayici açısından seçim yatırımı gibi görülüyor” dedi.


  Kredi kartları kanayan yara

Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, kredi kartları sorununun Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu belirtti. Engin, Türkiye’de gündemin seçime kilitlendiğini, buna karşın tüketici haklarını ihlâl ve istismarların artarak sürdüğünü ifade etti.


  Kredi tuzağı

İSMMMO raporunda, Hazine bonosu ve Merkez Bankası faizlerindeki değişimlerin de etkisiyle bireysel kredi geri dönüşlerinin tüketicinin cebinden daha fazla paranın çıkmasına sebep olduğu belirtildi.


  Kâğıthane-Piyalepaşa Tüneli ve Sütlüce Kongre Merkezi açıldı

KÂĞITHANE-Piyalepaşa Tüneli ile Sütlüce Kongre Merkezi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.


  Silopi’de 5 gün süren kazı çalışmaları sona erdi

ŞIRNAK'IN Silopi ilçesindeki Sinan Tesisleri’nde 5 gündür sürdürülen kazı çalışmaları sona erdi.


  Ergenekon’a seçim molası

Ergenekon dâvâsı kapsamında tutuklu sanıklardan Vatan Bölükbaşoğlu ve Hüseyin Gazi Oğuz’un tahliyesine karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bir sonraki duruşmayı 30 Mart 2009 tarihe erteledi.


  GÜVENLİK SİSTEMLERİNE TALEP ARTTI

İŞ yeri ve ev sahiplerinin, hırsızlık olaylarındaki artıştan dolayı güvenlik sistemlerine büyük talep göstermeye başladığı bildirildi.


  26 mayın, Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erat, Karanlık Liman Bölgesi ve Erenköy açıklarına, ‘’Nusret’ Mayın Gemisinden döşenen 26 mayının, savaşın kaderini değiştirdiğini söyledi.


  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümü kutlanacak

ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 94. yıl dönümü, yurt genelinde çeşitli faaliyetlerle kutlanacak.


  Akif’in köyüne okul

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Kosova’da, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un üçüncü nesil akrabalarının yaşadığı köyde okul yaptı.


  TOKİ’den mağdur göçmenlere ödeme

BULGARİSTAN'DAN 1989-1995 döneminde zorunlu göçle gelen, parasını yatırıp, devletten konut almak için ortalama 17 yıldır bekleyen ailelere yönelik ikinci ödeme listesi yayınlandı.


  Ankara-Kütahya arası trenle 3 saat

TCDD trenleriyle Ankara’dan Kütahya’ya yolculuk 3 saate indi. Ankara-Eskişehir hattında hizmete giren Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Eskişehir’e 1 saat 25 dakikada gelen yolcular, buradan Kütahya’ya raybüslerle 79 dakikada ulaştı.


  Üniversitelere yeni fakülte ve yüksekokul

BAZI üniversitelerde yeni fakülte ve yüksekokullar kurulacak.


  Prof. Dr. Şimşek, Yürütme Kurulu’na seçildi

YÜKSEKÖĞRETİM Yürütme Kurulu’nda boşalan üyeliğe Prof. Dr. Muhittin Şimşek seçildi. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, önceki gün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 18 fakülteye dekan ataması yapıldığı bildirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis