"Gerçekten" haber verir 16 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KOMÜNİZM PEYGAMBER SEVGİSİNİ SİLEMEDİ

RUSYA'NIN başşehri Moskova’da üçüncüsü düzenlenen “Mevlid'ün-Nebi” programını izlemek isteyen Rusya Müslümanları Kosmos Otel’in salonuna sığmadı.

Binden fazla Rus, Tatar, Türk, Tacik, Türkmen, Kırgız, Kazak, Dağıstanlı, Azeri ve Çeçen yaşlı, genç ve çocuk Hz. Muhammed’in (asm) doğum gününü kutlamak, onun sevgi, barış ve diyalog anlayışından istifade etmek için kutlama törenine koştu. Rusya Müftüler Konseyi ve Nadejda (Umut) Vakfı’nın birlikte düzenlediği programa Rusya Parlamentosu üst kanadı Duma, Moskova Belediyesi, Doğu Bilimler Enstitüsü, Asya Afrika Ülkeleri Enstitüsü ve Moskova İslâm Üniversitesi destek verdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen mevlit kutlamaları vesilesi ile basına bir açıklamada bulunan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin Rusya’da Müslümanların totaliter rejim varken de Hz. Muhammed (asm) sevgisini hiç kaybetmediğini söyledi. Gaynuddin, “Allah’ın kutsal elçisi Muhammed (asm) âlemlere rahmet olarak gönderildi ve Rusya Müslümanları dinin yasak olduğu totaliter rejimdeyken de Peygamberine sevgisini korudu. Onun mirasını, sünnetini öğrenmeye çalıştı ve onun çağrılarına kulak verdi” dedi.

İnsanların zor şartlar altında evlerinde ibadetlerini yerine getirdiklerini kaydeden Gaynuddin, “Şu an Rusya Müslümanları ibadetlerini serbest bir şekilde yerine getirebiliyor. Artık dinimizi serbest yaşamaya fırsat bulduğumuz bu günlere şükürler olsun. Dinimizin daha iyi anlaşılması için çalışmalar yapabildiğimiz bu günlerimizle gurur duyabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Madina Grubunun “Peygamberlerin isimleri” ve “Namaz” ilâhileri ile coşan izleyiciler, çocuklardan oluşan Şatlık Grubunun şarkıları ile tempo tuttu. Kırgız sanatçı Akınbek Ergeşov, İnguşetya halk sanatçısı Ali Dimayev ve Çeçenistan halk sanatçısı Makka Maciyeva geceye renk katan sanatçılar arasında yer aldı. Rus entelektüellerin Hz. Muhammed (asm) hakkındaki düşünceleri katılımcılarla paylaşılırken, lazer gösterisi izleyicilerden alkış topladı.

MİRONOV: HZ. MUHAMMED (ASM)

YÜKSEK AHLÂKIN TEMSİLCİSİ

Mevlid'ün-Nebi programına Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma ve üst kanadı Federal Konsey’den çok sayıda milletvekilinin katılması dikkat çekti. Program vesilesi ile bir mesaj gönderen Federal Konsey Başkanı Sergey Mironov, Müslümanların Mevlit Kandilini kutladı. Mironov kutlama mesajında, “Hz. Muhammed (asm) peygamber önemli tarihî bir lider. Büyük yönetici, reformist, askerî bir dahi, dinî vaiz. Kendisi dinî tolerans ve yüksek ahlâkın temsilcisi” dedi. Mironov, Rusya Müslümanları arasında kuvvetleşen manevî birliğin çok uluslu Rusya toplumunun çıkarına olacağını vurguladı.

16.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP’li olmayanları Akdeniz’e süpürecek

  YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

  Soylu: Bizim işimiz istismar değil, hizmet

  Giresun, korsanları püskürttü

  13 milyon kart borçlusu acil yapılandırma bekliyor

  Dünya ülkeleri su için İstanbul’da toplanıyor

  EKONOMİK KRİZ, VERGİYİ DE VURDU

  İş başvuruları ikiye katlandı

  Kâğıthane, olması gereken yerde değil

  Kemiklere DNA testi

  Usulsüz sevke uyarı ve kınama

  Pakistan yine gergin

  Nüfus müdürlükleri hafta sonu da hizmet verecek

  KOMÜNİZM PEYGAMBER SEVGİSİNİ SİLEMEDİ

  PEYGAMBERİMİZ İÇİN ŞİİR YARIŞMASI

  “Domdom” kurşunu kullanmışlar

  Kişiler, giyimlerine göre sınıflandırılamaz

  ALES’e başvurular bugün başlıyor

  Köprü ve otoyollardan 2 ayda 68,9 milyon lira

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis