"Gerçekten" haber verir 16 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BEŞİKTAŞ DOLUDİZGİN GELİYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 yenen Beşiktaş, zirve takibini sürdürdü.

Başkent temsilcisini Ernst, Ekrem ve Holosko'nun golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, 24. maçında 14. galibiyetini alıp, puanını 48'e çıkartarak, lider Sivasspor'un 1 puan gerisinde şampiyonluk iddiasını son 10 haftaya taşıdı. Beşiktaş, Gençlerbirliği galibiyetiyle ligdeki 3 puan serisini 4 maça çıkardı. Geçen hafta Hacettepe'yi deplasmanda 3-2 yenerek, bu sezon ilk kez ligde 3 maç üst üste kazanan siyah-beyazlılar, başkentin diğer temsilcisi önünde bu seriyi 4. maça taşıdı. ''Kara Kartallar'', ligde gelecek hafta deplasmanda, son 10 haftanın lideri Sivasspor ile karşılaşacak.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Beşiktaş, 2009 yılı içinde yaptığı 13. resmi maçta da mağlup olmadı. 2008 yılını, ligdeki 4-2'lik Galatasaray yenilgisiyle kapayan siyah-beyazlılar, 2009'da ise henüz yenilgi yüzü görmedi. 2009 yılında Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda toplam 13 maç yapan siyah-beyazlılar, bunların 11'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı. Yeni yılda rakip fileleri 26 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 7 gol gördü. Beşiktaş, Gençlerbirliği maçıyla birlikte bu sezon kendi evinde 13. lig maçında 10. galibiyetini aldı. İç sahada 32 puan toplayan siyah-beyazlılar, bu alanda zirvede yer alan Sivasspor ile aynı puana ulaştı. Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda bu sezon sadece Ankaraspor'a yenilirken, Sivasspor ve Trabzonspor ile berabere kaldı.

16.03.2009


 

Ernst'le hiç kaybetmedi

TÜRKCELL Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni yenerek şampiyonluk mücadelesini sürdüren Beşiktaş, ikinci yarının başında transfer edilen Alman Fabian Ernst ile daha farklı bir görüntü ortaya koyuyor.

Orta sahaya takviye amaçlı olarak kadroya dahil edilen Ernst, oynadığı maçlarda ortaya koyduğu başarılı performansla ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. İkinci yarının başında transfer edilen ve siyah-beyazlı formayla Türkiye'deki ilk heyecanını Fortis Türkiye Kupası'nda Antalyaspor karşısında yaşayan Ernstli Beşiktaş, şu ana kadar resmi maçlarda mağlup olmadı. Geldiği ilk günden itibaren istikrarlı futbolunu sürdüren Alman oyuncu, imza attıktan hemen sonra ayağının tozuyla Antalyaspor maçına çıktı. Bu maçla birlikte ligde ve kupada bütün karşılaşmalarda görev alan Ernst, teknik direktör Mustafa Denizli'nin de en güvendiği isim oldu. Turkcell Süper Lig'de 6 maçta görev alan ''Alman panzer'', kupada da 2 karşılaşmada şans buldu. Ernst, şu ana kadar ligde 519 dakika görev alırken, kupada ise 132 dakika sahada kaldı.

16.03.2009


 

Lincoln: En büyük hayalim UEFA Kupası'nı kaldırmak

GALATASARAY'IN Brezilyalı futbolcusu Cassio Lincoln, şu anda tek hayalinin UEFA Kupası'nı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kaldırmak olduğunu söyledi.

Galatasaray TV'ye konuşan Brezilyalı futbolcu Lincoln, UEFA Kupası 4. Tur ilk maçında Hamburg'la 1 - 1 berabere kaldıkları karşılaşmada teknik direktör Bülent Korkmaz'ın kendisini oyundan alması ve daha sonra gösterdiği tepkiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, karşılaşmadan çıkışı sırasında olan ve daha sonra konuşulan konuya açıklık getirmek istediğini belirterek, şunları söyledi: Ben diğer bütün oyuncularda olduğu gibi hep oynamak isteyen, oynama hırsını içinde barındıran bir insanım. Hamburg maçında da sahada olmak ve takımıma daha çok bir şeyle katmak istiyordum. Dolayısıyla oyundan alınırken göstermiş olduğum reaksiyon aslında ne teknik direktörümüze ne başka birine ne takıma ne takım arkadaşlarıma yapılmış bir şeydi. Sadece o hırsın biraz dışarıya tezahürü olmuştu. Çünkü takımıma katkıda bulunmak istiyorum."

OYUNDAN ÇIKMAK İSTEMİYORUM

Bir hayalinin olduğunu dile getiren Lincoln, "Benim bir hayalim var. Gece yatıyorum sabah kalkıyorum ben bu hayalleyim. O hayal de Galatasaray'la birlikte UEFA Kupası'nı Fenerbahçe Stadı'nda kaldırmak. Oynamak istiyorum ve oynamak istediğim içinde hiçbir maçtan da çıkmak istemiyorum." diye konuştu. Lincoln, UEFA Kupası 4. Tur ilk maçında 1 - 1 berabere kaldıkları Hamburg maçının çok zor bir karşılaşma olduğunu itiraf ederek, şöyle konuştu: "Gerçekten çok zor bir karşılaşmaydı. Çünkü Hamburg oldukça güçlü bir takım. Hem UEFA Kupası'nda gelmiş oldukları noktadan hem de Bundesliga'da göstermiş oldukları performanstan bu anlaşılabiliyor. Fakat bütün takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Çünkü herkes verebileceğinin maksimumunu verdi. Diğer bütün UEFA Kupası maçlarında olduğu gibi… Çünkü bu takım özellikle UEFA Kupası maçlarında maksimumunu vererek çok iyi oyunlar sergiliyor."

16.03.2009


 

50 sayı atan Wade Mehmet'li Jazz'ı yıktı

NBA'DE Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Miami Heat'e 3 uzatmalı oyunda 140-129 yenilirken, milli basketbolcu 13 sayı üretti.

American Airlines Arena'daki karşılaşmanın 54 dakikasını sahada geçiren Okur'un, 13 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistlik performansı galibiyete yetmezken, takımın en skoreri Deron Williams'ın 30 sayı, 13 asist ve 5 ribaundu da yenilginin önüne geçemedi. Kyle Korver'ın 25 sayı, 7 ribaunt ve 6 asisti de takımının yüzünü güldürmedi. Miami Heat'i galibiyete götüren isim ise 50 sayı, 10 ribaunt ve 9 asistle gecenin yıldızı olan Dwain Wade oldu. Wade, 1989-1990 sezonundan bu yana 50 sayı ve 10 ribaunda ulaşan 4. oyuncu oldu. Michael Jordan bunu, sonuncusu 1995-1996 sezonunda olmak üzere 5 kez, Kobe Bryant sonuncusu geçen sezon olmak üzere 3 kez, Ray Allen da 2006-2007 sezonunda 1 kez gerçekleştirmişti. Wade ayrıca, 380'nci maçında 9 bin 460 sayıya ulaşarak, kulüp tarihine de geçti. Bundan önce Miami Heat tarihinin en skorer oyuncusu, Aralık 2007 itibarıyla 593 maçta 9 bin 459 sayı üreten Alonzo Mourning olmuştu.

16.03.2009


 

Trabzonspor kalecisi Sylva millî takıma dâvet edildi

TRABZONSPOR'UN Senegalli file bekçisi Tony Sylva'nın, ülkesinin milli takımına çağrıldığı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Senegal Futbol Federasyonu'nun, Trabzonspor Kulübü'ne gönderdiği yazıda, Senegalli kaleci Sylva'yı, milli futbol takımı aday kadrosuna davet ettiği belirtildi. Açıklamada Sylva'nın, Senegal'in, 28 Mart'ta Umman, 1 Nisan'da da İran ile yapacağı maç için çağrıldığı kaydedildi.

16.03.2009


 

G.Antep yenilgisi Konya'da moralleri bozdu

KONYASPOR Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Gaziantepspor karşısında sezonun en vasat futbolunu oynadıklarını belirterek, Konyaspor'un gerçek gücünden uzak bir görüntü çizdiğini söyledi.

Düzkaya, yaptığı açıklamada, hafta içinde grip tedavisi gören 5-6 oyuncunun takımla birlikte çalışmalara katılamadığını ve bunun da oyunlarını etkilediğini belirtti. Hafta başından beri galibiyetten başka bir şey düşünmediklerini bildiren Düzkaya, ''İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. 5-6 oyuncumuzun hasta hasta sahaya çıkması da bunda etkili oldu. Sıkıntılı bir maçtı, kaybettiğimiz için çok üzgünüz'' diye konuştu.

16.03.2009


 

Ekrem ve Ernst ‘siftah’ yaptı

BEŞİKTAŞ'IN devre arasında renklerine kattığı Alman futbolcu Fabian Ernst, siyah-beyazlı formayla ilk golünü Gençlerbirliği'ne attı.

Maçın 64. dakikasında fileleri havalandıran Ernst, takımını 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Ekrem Dağ da takımı adına ilk kez gol sevinci yaşarken, son golün sahibi Filip Holosko ise bu sezon 6. golünü kaydetti. Beşiktaş'ta sarı kart cezası sınırındaki futbolculara Tello da eklendi. Bu sezon ligdeki 3. sarı kartını gören Şilili futbolcu, takım arkadaşları İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Cisse, Serdar Özkan ve Nobre gibi sarı kart cezası sınırına geldi.

16.03.2009


 

F.Bahçe fırsatı tepti

2009'da oynadığı resmi maçlarda yenilgi yüzü görmemiş, üst üste aldığı 3 galibiyetle bir ara geriye düştüğü yarışta iddialı duruma gelmiş Beşiktaş için Gençlerbirliği karşılaşması son derece önemliydi.

Samet Aybaba'nın öğrencileri son derece formdaydı. Çok başarılı kalecileri İsaoloviç, çok koşan, iyi mücadele eden orta sahası ve ani ataklarla tehlikeli olan Troisi gibi golcüsü vardı. 106.Kuruluş yıldönümünde muhteşem tezahüratlarıyla İnönü'yü coştutan Beşiktaş taraftarının Beşiktaşlı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izlediği maçta neşesine diyecek yoktu.

Beşiktaş maça çok arzulu ve hızlı başladı. İyi kapanan rakibi karşısında Bobo ve Nobre ile girilen pozisyonlar ve uzaktan atılan 2 şut dışında ilk yarıda iyi mücadelenin dışında bir şey yoktu. Defansta İbrahim Toraman ve Sivok çok başarılı oynuyor, Ernst sahanın her yerinde müthiş mücadele ediyor, Tello çok çalışıyor. Buna karşılık kaptan Delgado ise kendisinden beklenilen hareketleri bir türlü yapamıyordu. Nobre çok mücadeleden yorgun düşmüştü. Bobo gününde değildi. Mustafa Denizli'nin Yusuf ve Holosko'yu oyuna alması isabet oldu. Bu iki oyuncunun katkısı 2 dakika sonra ortak yapım bir golün Ernst tarafından atılması sonucunu verdi.

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Ernst'in takıma nasıl bir hava getirdiğini golden sonra futbolcuların onun etrafında kenetlenmesi ile bir kez daha gördük. Golden sonra Gençlerbirliği takımının, fizik gücü yüksek Beşiktaş'a karşı birşeyler yapabilmesi zordu. Nitekim Beşiktaş daha fazla gol pozisyonu buldu. Maçın çalışkanlarından Ekrem ile gelen 2. gol Beşiktaş'ı rahatlatırken, Holosko hızlı ve güzel bir kontratak örneği ile 3. golü attı.

Beşiktaş oynadığı iyi oyun ve mücadele azmi ile şampiyonluktaki iddiasını ortaya koydu. Şimdi önünde Sivas deplasmanı var. Lig lideri ve ikincisinin karşılaşacağı dev maç için bütün gözler 4 Eylül'de olacak. Beşiktaş-Sivas maçları hep ilginç olmuştur. Bu seneye kadar İstanbuldaki maçları (3 maç) Sivasspor, Sivas'daki maçları Beşiktaş kazanmıştı. Bu sene İstanbul'daki maç berabere bitti. Bakalım Sivas'daki maçı kim kazanacak. Tahminim o ki, her iki takım yenilmemeyi düşüneceğinden berabere bitecek.

NADİ AKSOY

16.03.2009


 

Lider Sivas'ı F.Bahçe motive etti

SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun'un cezalı olması nedeniyle takımın başında teknik sorumlu olarak görev alan yardımcı antrenör Esat Karaberberoğlu yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle birlikte oyuncularının Ankaragücü maçına daha iyi motive olduklarını söyledi.

Tecrübeleri sayesinde sahadan 3 puanla ayrılmayı bildiklerini belirten Karaberberoğlu, 2 takımın da çok iyi mücadele ettiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle oyuncularım bu maça çok iyi motive oldular. Ankaragücü de çok iyi mücadele etti, ancak tecrübemizle sahadan 3 puanla ayrılmasını bildik'' dedi.

16.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis