"Gerçekten" haber verir 19 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ASLAN TARİH YAZACAK MI?

UEFA Kupası'nda adım adım finale giden Galatasaray'da hedef, bugün oynanacak karşılaşmada Hamburg'u eleyerek çeyrek finale yükselmek. Sarı-kırmızılı ekip, cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle Hamburg karşısına sıkıntılı çıkacak. Cezalı olan Emre Aşık'ın yanı sıra, Servet, Mehmet Topal, Emre Güngör ve Linderoth maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Arda'nın maça yetişmesi zor görünürken, Nonda'nın tedavisine ise devam ediliyor.

Galatasaray'da özellikle savunmanın ortasında kimin oynayacağı merakla bekleniyor. Emre Aşık'ın cezalı olmasının ardından asıl özelliği stoper olan futbolcu kalmazken, Arda'nın oynaması halinde bu mevkide Hakan Balta ile Kewell'ın, Arda'nın oynamaması halinde ise yine Hakan Balta ve Semih Kaya'nın forma giymesi bekleniyor. Galatasaray ile Hamburg arasında saat 21.30'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Garcia'nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Sergio Manuel Lacroix Pimenta yapacak. Galatasaray'ın çeyrek finale kalabilmesi için maçı galip olarak tamamlaması yetiyor. Her türlü galibiyette tur atlayacak 'Cim bom'', 0-0'lık beraberlikte de çeyrek finale yükselecek takım olacak. Karşılaşmanın 1-1 bitmesi halinde ise maç uzatmaya gidecek. 1-1'den daha fazla gollü beraberlikler ve Hamburg'un galibiyeti halinde ise Alman takımı turu geçecek.

19.03.2009


 

Guiza: Millî takım için kafayı yiyorum

FENERBAHÇE'NİN İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, ''Uzun zamandır, milli takıma çağırılıp, çağırılmayacağımı düşünmekten kafayı yiyorum'' dedi. İspanya'nın Marca gazetesinde bugün yer alan demecinde Güiza, ''Eğer Del Bosque beni Türkiye maçlarının kadrosuna alırsa, onun çok büyük bir teknik direktör olduğunu düşüneceğim. Kişisel olarak benim için çok önemli olacak. Çünkü kafam yeniden sadece futbola konsantre olacak. Aynı zamanda hakkımda konuşulanların etki yapmadığını bana göstermiş olacak'' şeklinde konuştu.

RAUL İYİYSE ÇAĞRILIR

Güiza, İspanya Milli Takımı teknik direktörü Del Bosque'nin, kendisinin yerine Real Madrid'ten Raul Gonzalez'i Türkiye maçının kadrosuna çağıracağı iddialarıyla ilgili olarak ise, ''Eğer buna layıksa neden Raul çağırılmasın? Real Madrid ve milli takım için çok şeyler yaptı. Eğer Del Bosque onu çağırırsa, mükemmel. Eğer Raul benden vaya diğerlerinden daha iyiyse onu çağırmalı'' yorumunu yaptı.

Türkiye maçında milli takıma alınmasa bile daha sonraki maçlarda kadroya girmek için çalışacağını ifade eden Güiza, ''Uzun zamandır milli takımdayım, şampiyon oldum ve ben olduğumdan beri takım hiç kaybetmedi. Eğer milli takıma alınmazsam bu beni üzer. Takım arkadaşlarımla birlikte olamamak zor bir şey olur. Çünkü milli takımda her oynadığımda karşılığını verdiğime inanıyorum'' dedi. Fenerbahçe'deki ilk sezonunu ''çok acaip oldu'' diye değerlendiren Güiza, ''İspanyol ve Türk futbolu çok farklı. Özellikle sahalar. Burada futbolcular İspanya'dan çok daha sert. Ama ne olursa olsun kendime özür aramıyorum'' dedi.

19.03.2009


 

Türkiye'de mini golfe ilgi giderek artıyor

DÜNYA Mini Golf Federasyonu Üyesi ve Gençlik Spor Direktörü Pasi Aho, mini golfün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin ilk uluslararası mini golf tesisinin açılış törenine katılan Pasi Aho, golf sporunun minyatür biçimi olarak tanımlanan mini golfe, dünya çapında ilginin her geçen gün artış gösterdiğini bildirdi. Federasyonlarına 50 bine yakın kişinin üye olduğuna değinen Aho, Türkiye'nin ilk uluslararası mini golf tesisinin Bursa'da açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

19.03.2009


 

Okullarda kabiliyetli genç okçular yetiştirilecek

TÜRKİYE Okçuluk Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğiyle yaparak bu branşla ilgili her ilde sağlam bir altyapı oluşturmak için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin talimatının ardından okullarda çalışma başlatan federasyon, istekli olan öğrencileri deneme antrenmanlarına alarak, okçulukla ilgili yetenekleri olup olmadığını tespit ediyor. Okçuluk Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, antrenmanlara davet edilenlerin boy ve kilo durumunun kendileri için çok önemli olmadığını belirterek, ilk kez bu sporla ilgilenenlerin yeteneklerine baktıklarını söyledi.

19.03.2009


 

KAZIM KAVGASI

FENERBAHÇE Kulübü'nden yapılan açıklamada, Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Mario Berk'in, sarı-lacivertli takımın futbolcusu Kazım Kazım ile sürekli görüşdüğünün öne sürüldüğü belirtilerek, ''Eğer bu doğruysa, sözleşmesi devam eden bir futbolcu ile bu şekilde bir görüşme yapmanın 'ayartma' olarak nitelendirileceğinin Sayın Berk tarafından da bilinmesi gerekmektedir'' denildi. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bunun hukuki bir takım sonuçlarının olduğu da belirtilerek, şunlar kaydedildi: ''Bir futbolcunun transferi gibi önemli bir konunun görüşmesinin Sayın Mario Berk pozisyonundaki bir yönetici tarafından yapılamayacağı da ortadadır. İki büyük kulüp arasında olası bir transfer görüşmesinin ancak başkanlar düzeyinde yapılması yakışık alacaktır. Bu noktada BJK Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in yasal prosedürlere uygun olarak bu taleplerini kulübümüze iletmesini bekleriz. Kaldı ki Sayın Demirören'in de bunun dışında bir yola başvurmayacağına olan inancımız tamdır.'' Öte yandan bir gazetede Kazım Kazım'ın, ''Paramızı doğru dürüst alamıyoruz'' şeklinde bir söyleminin yer aldığı belirtilen açıklamada, ''Fenerbahçe Spor Kulübü sporcularına tüm ödemelerini zamanında yapmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

19.03.2009


 

Hidayet'li Magic yenildi, Mehmet'li Jazz galip geldi

NBA'DE, Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Cleveland Cavaliers deplasmanından 97-93 ile eli boş dönerken, milli basketbolcu 16 sayı kaydetti. Quicken Loans Arena'da 20 bin 562 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın 37 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu'nun 16 sayı, 7 asist ve 6 ribauntluk performansı takımına yetmezken, Rafer Alston'un 23, Courtney Lee'nin de 19 sayısı da yenilginin önüne geçemedi. Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, evinde Washington Wizards'ı 103-88 ile geçerken, milli basketbolcu 13 sayı üretti. Energy Solutions Arena'daki maçta 31 dakika sahada kalan Okur, 13 sayı, 6 ribaunt ve 2 asist üretirken, takım arkadaşlarından Kyle Korver 15 sayıyla oynadı.

19.03.2009


 

Şaşırtan tablo: Grup lideri küme düşmeye de aday

TFF 3. Lig 2. Klasman Grubu'ndaki takımların lig mücadelesi son yıllarda eşine az rastlanır bir tabloyu da ortaya çıkardı. İzmirspor ve Göztepe'nin Yükselme Grubu'na 1 ve 2. takım olarak çıktığı TFF 3. Lig 2. Klasman Grubu'nda mücadele eden 8 takım, aldıkları sonuçlarla hem şampiyonluk, hem de küme düşme heyecanını yakından hissetmeye başladı. Ligde alınan istikrarsız sonuçlar sonrası son 2 haftayı puan almadan kapatan Nazilli Belediyespor, 32 puan ve averajla liderliğini korurken, yine son hafta ligin son sırasındaki Mustafa Kemalpaşa'ya 2-0 yenilen Menemen Belediyespor ikinci, haftayı sahasında 1 puan alarak kapatan Ispartaspor ise üçüncü sırada yer aldı.

19.03.2009


 

Millî hentbolcular kazada ölen küçükleri unutmadı

MİLLİ takımlarda yer alan hentbolcular, mart ayı içinde yurtdışında katılacakları turnuvalar ve özel maçlar için alacakları harcırahların yarısını, Hentbol Federasyonu tarafından, trafik kazasında yaşamını yitiren küçük hentbolcular Şeyhmuz Alanda ve Yakup Çiçek için açılan kampanyaya bağışladı. (A) Erkek Milli Takımı'nın Polonya, Genç Erkek Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ve Genç Bayan Milli Takımı'nın Macaristan'da katılacağı turnuva ve özel maçlar için federasyondan alacakları yaklaşık 7 bin TL'lik harcırahlarını küçük hentbolcular için açılan kampanyaya bağışlayan milliler, örnek bir davranış sergiledi.

19.03.2009


 

Kadın ustalar satranç turnuvası sona eriyor

TÜRKİYE Satranç Federasyonu ile Türkiye İş Bankası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve dünyanın en iyi kadın satranç oyuncularını karşı karşıya getiren Türkiye İş Bankası Atatürk FIDE Kadın Ustalar Turnuvası, İstanbul'da bugün sona erecek. Uluslararası Satranç Federasyonu'nun (FIDE) kararıyla aynı zamanda 2009-2010 FIDE Bayan Grand Prix Turnuvası'nın ilk ayağı olma özelliği de taşıyan organizasyon, İş Sanat Kibele Galerisi'nde 7 Mart'tan itibaren sürüyor. Turnuvanın son tur maçlarının ardından kapanış ve madalya töreni yarın saat 17.30'da İş Kuleleri'nde yapılacak.

19.03.2009


 

Avrupa'da 219. sınava çıkıyor

UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da Almanya'nın Hamburg takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 219. sınavına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, UEFA Kupası'nda 52, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 218 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 218 Avrupa Kupası maçında 81 galibiyet ve 82 yenilgi alırken, 55 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 289 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 318 gole engel olamadı.

Galatasaray'ın, Avrupa kupalarında bugüne kadar Alman takımlarıyla oynadığı maçlarda istatistiklerde eşitlik hakim oldu. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 23 karşılaşmada 6 galibiyet elde ederken, 6 kez mağlup oldu, 11 maç da beraberlikle sonuçlandı. Alman takımlarıyla ilk maçını Doğu Almanya'nın SC Aufbau Magdeburg takımıyla 1964-65 sezonunda oynayan Galatasaray, bu takımla yaptığı 2 karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlanınca, 3. karşılaşmayı oynadı. Bu maç da 1-1'lik skorla sonuçlanınca Galatasaray, kura ile turu geçti. Avrupa kupalarında daha önce Alman futbol takımlarıyla 11 kez eşleşen Galatasaray, elemeli müsabakalardan 4'ünde rakiplerini saf dışı bırakırken, 4 kez de elenmekten kurtulamadı.

19.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis