"Gerçekten" haber verir 21 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

DAHA ÖNCEKİ SEÇİMLERDE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI YOKTU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasî partilerce bildirilen sandık kurulu üyelerinin, sandık alanının kamusal alan olması ve sandık kurullarında görev yapanların da hizmet veren konumunda olduğunu ileri sürerek, hanım sandık kurulu üyeleri için başörtüsü yasağı getirdi. Partilerin gösterdikleri müşahitleri de kapsayan ve daha önceki seçimlerde uygulanmayan bu mânâsız yasağa, siyasîler ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

TC KİMLİK NUMARASI ŞARTI DA SEÇMENİ

MAĞDUR EDECEK

Seçimlere az bir süre kala açıklanan, nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası bulunması şartı da tartışılmaya devam ediyor. Nüfus müdürlükleri önünde izdihama yol açan bu dayatma hâlâ aşılamadı. Cumhurbaşkanının devreye girmesi, parti yetkililerinin YSK’ya başvurmaları da sorunu çözemedi. Bu şartın sandık başlarında tartışmalar yaşatacağı ve daha çok da kırsal alandaki seçmenin mağdur olacağı belirtiliyor.

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), siyasî partilerce bildirilen sandık kurulu üyelerinin, sandık alanının kamusal alan olması ve sandık kurullarında görev alanların da hizmet veren konumunda bulunmaları nedeniyle, sınırları yasalarla ve yargı kararlarıyla çizilmiş bulunan kılık ve kıyafet ölçülerine uymalarını istedi.

YSK Başkanı Muammer Aydın imzasıyla yayımlanan genelgede, Kurul’un konuyla ilgili geçen yıl aldığı karara yer verildi. Genelgede, seçim takvimine göre, sandık kurullarının oluşturulma çalışmalarının tamamlandığı ve sandık kurullarında görev alacaklara bu konunun tebliğ edildiği belirtildi. Ancak, siyasi partiler tarafından sandık kurullarına üye olarak bildirilen görevlilerin, sandık alanının kamusal alan olması ve sandık kurullarında görev alanların da hizmet veren konumunda bulunmaları nedeniyle, sınırları yasalarla ve yargı kararlarıyla çizilmiş bulunan kılık ve kıyafet ölçülerine, hizmet verme süresince uymalarının zorunluluk olduğu ifade edilen genelde, bu nedenle, oy verme günü sandık kurullarında görev alacak sandık kurulu üyelerinin kılık ve kıyafetlerinin, YSK’nın söz konusu kararında belirtilen açıklamalara uygun olmasına dikkat edilmesi istendi.

KURULUN GEÇEN YILKİ KARARI

21 Ekim 2007’de yapılan Anayasa Değişikliğinin Halkoyuna Sunulmasında, İstanbul Kandilli adresindeki bir okulda oy kullanan Mehmet Serhat Ünaldı’nın ‘’sandık kurulu üyeleri içerisinde başörtüsü takan kadınların bulunduğu’’ gerekçesiyle il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı şikâyetin işleme konulmaması üzerine konuyu görüşen YSK, 29 Mayıs 2008’de sandık kurulu üyeleriyle ilgili bu kararı almıştı. YSK, bu sebeplerle; İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığının söz konusu kararını oy birliğiyle kaldırmış ve ‘’siyasî partiler tarafından sandık kurullarına üye ismi bildirilirken yasal ölçülere uygun nitelikteki isimleri bildirmeleri; sandık alanının kamusal alan olması ve sandık kurullarında görev alanların da hizmet veren konumunda bulunmaları sebebiyle, sınırları yasalarla ve yargı kararlarıyla çizilmiş bulunan kılık ve kıyafet ölçülerine, hizmet verme süresince uymaları gerektiğine’’ karar vermişti. Ankara / aa

TC kimlik numarası şartı mağdur edecek

SEÇİMLERE az bir süre kala açıklanan nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası bulunması şartı da tartışılmaya devam ediyor. Nüfus müdürlükleri önünde izdihama yol açan bu dayatma da aşılamadı. Cumhurbaşkanın devreye girmesi, parti yetkililerinin YSK’ya başvurmaları da sorunu çözemedi. 298 sayılı Kanun’da 5749 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle, seçmenlerin parmaklarının boyanması uygulamasından vazgeçilerek, T.C Kimlik Numarası bulunan bir belgeyle oy kullanma zorunluluğu getirildi. Bu sebeple vatandaşlar, üzerinde T.C Kimlik Numarası bulanan nüfus cüzdanının yanı sıra üzerinde T.C Kimlik Numarası bulunan resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi, sarı basın kartı, askeri kimlikler ve hologramlı öğrenci kimlikleri gibi belgelerle oy kullanabilecek. Üzerinde T.C Kimlik Numarası bulunan bir belgeye sahip olmayan vatandaşlar ise nüfus dairelerinden aldıkları ‘’nüfus kayıt örneği’’ni geçerli kimlikleriyle birlikte ibraz etmeleri halinde oy verebilecek. Bu şartın sandık başlarında tartışmalar yaşatacağı ve daha çok da kırsal alandaki seçmenin mağdur olacağı belirtiliyor.

21.03.2009


 

Bütçe rekor açık verdi

Merkezî Yönetim Bütçesi, bir rekora imza atarak, Şubat ayında 7 milyar 393 milyon lira açık verdi, 2 aylık bütçe açığı da 10 milyar 359 milyon lira oldu. Ocak-Şubat döneminde bütçeden 44 milyar 604 milyon lira harcama yapıldı, bütçe gelirleri 34 milyar 245 milyon lira oldu.

MerkezÎ Yönetim Bütçesi, Şubat ayında 7 milyar 393 milyon lira açık verdi, 2 aylık bütçe açığı da 10 milyar 359 milyon lira oldu. Maliye Bakanlığı, Şubat ayı bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Şubat ayında bütçe giderleri 25 milyar 808 milyon lira, bütçe gelirleri ise 18 milyar 415 milyon lira olarak belirlendi. Ocak-Şubat döneminde ise bütçeden 44 milyar 604 milyon lira harcama yapıldı, bütçe gelirleri 34 milyar 245 milyon lira oldu. Şubat ayında bütçe 2 milyar 466 milyon lira, Ocak-Şubat döneminde ise 3 milyar 282 milyon lira faiz dışı fazla verdi. Ankara / aa

21.03.2009


 

Faiz indirimi kredide yok

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankasının faiz indirimini değerlendirirken, “Burada asıl inmiş olan faizlerin bankalarımıza yansıması” dedi. Çağlayan, bankaların faiz indirimlerini mevduat faizlerine yansıttıklarını, ama kullandırmış oldukları kredilere yansıtmadıklarını söyledi.

Merkez bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azamî akdi faiz oranı ile aylık azamî gecikme faiz oranını Türk Lirası işlemlerde düşürdü. Dünkü Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ’e göre, aylık azamî akdi faiz oranı, 1 Nisan’dan itibaren TL işlemlerde yüzde 4,39 yerine yüzde 3,96 olarak uygulanacak. ABD doları ve avro ile yapılan işlemlerdeki aylık azamî akdi faiz oranı ise değişmedi. Söz konusu oran, 1 Nisan’dan sonra da ABD doları için yüzde 2,54, avro’da da yüzde 2,30 olacak. Merkez Bankası’nın yeni düzenlemesinde, kredi kartı işlemlerindeki aylık azamî gecikme faiz oranı da TL için yüzde 5,14’den yüzde 4,71’e indirildi. Aylık azamî gecikme faizi, ABD doları için şimdi olduğu gibi yüzde 3,11, avro için de yüzde 2,82 olarak uygulanmaya devam edecek. Mevzuat uyarınca bankalar, kredi kartı işlemlerinde Merkez Bankasınca belirlenen bu oranların üzerinde faiz uygulayamıyor ve faiz oranlarını azamî oranları geçmemek kaydıyla serbestçe belirleyebiliyor. Kredi kartı işlemlerindeki faiz oranları 3 ay süreyle geçerli oluyor. Ankara / aa

“Asıl olan faiz düşüşlerinin ekonomiye girmesi”

Bakan Çağlayan, asıl olanın faizler düştüğü zaman bunun tüketiciye, üreticiye yansıması, genel ekonomi içine girmesi olduğunu yineledi. Çağlayan, “Bunun için bankalarımızın mevduat faizlerine bu faiz düşüşünü yansıtırken, mutlak suretle tüketiciye, üreticiye, esnaf ve sanatkâra da yansıtması gerekiyor, ben faiz düşüşlerini son derece olumlu buluyorum” dedi.

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankasının faiz indirimini değerlendirirken, “Burada asıl olan Merkez Bankasının indirmiş olduğu faizlerin bankalarımıza yansıması” dedi. Çağlayan, bankaların faiz indirimlerini mevduat faizlerine yansıttıklarını ama kullandırmış oldukları kredilere yansıtmadıklarını söyledi. Çağlayan, bir gazetecinin, Merkez Bankasının faiz indirimi ve gecikme faizlerindeki indirimlerle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, bankanın kararını son derece olumlu bulduğunu ifade etti. “Öncesinde söylemiyorum, söyleyince sizler şikâyetçi oluyorsunuz (A bakın hükümet Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale ediyor. Faizlere ‘düş’ diyor, Merkez Bankası faizleri düşmüyor) gibi garip yaklaşımlar vardı geçmiş dönemlerde” diyen Çağlayan, Merkez Bankasının şu anda gayet doğru bir şekilde piyasaları izlediğini dile getirdi. Bakan Çağlayan, bankanın dünya ekonomisini, ABD, Avrupa ve Japon merkez bankalarını izlediğini, onların tutum ve davranışlarına uygun bir şekilde, faiz konusunda son derece ciddî ve hassas davrandığını belirtti. Faiz indirimde asıl olanın Merkez Bankasının indirdiği faizlerin bankalara yansıması olduğunu ifade eden Çağlayan, “Ama maalesef bankalarımız bunları sadece mevduat faizlerine yansıtıyor yani topladıkları paraya bu düşüşü hemen yansıtıyorlar ama kullandırmış oldukları kredilere, sanayiciye, esnaf ve sanatkâra kullandırdıkları kredilerin faizlerine, bireysel kredi faizlerine, tüketici faizlerine yansıtmıyorlar. Burada asıl amaç ekonominin hareketlenmesi, faiz düşüşünün piyasaya yansıması, tüketimin artmasıdır” dedi. Ankara / aa

21.03.2009


 

Risâle-i Nur Kongresi çalışmalarına başlıyor

IV. Ulusal Risale-i Nur Kongresi bugün masa çalışmalarıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlıyor. İlim adamlarınca hazırlanan tebliğlerin tartışılacağı masa çalışmalarının konuları şu başlıklar altında toplandı: “Din ve İktisat”, “Toplum, Ahlâk ve İktisat”, “Siyaset, İdeolojiler ve İktisat,” “Felsefe, Medeniyet ve İktisat” ve “Çevre ve İktisat.”

KÜRESEL KRİZ PANELDE TARTIŞILACAK

“Küresel Kriz ve Said Nursî’nin İktisat Görüşü” üst başlığı altında düzenlenecek kongrenin yarın, 14.30’da başlayacak paneli ise halka açık olacak. Panelde katılımcılar dünyayı yeni bir dönemin eşiğine getiren ve “İlâhî ikaz” olarak değerlendirilen küresel ekonomik krizi Bediüzzaman Said Nursî’nin eserlerinde yer alan görüş ve açılımlarla yorumlayacak.

21.03.2009


 

DP lideri: Türkiye korku istasyonlarından kurtulmalı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin korku istasyonlarından kurtularak çağdaş bir ülke haline gelmesini istediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Soylu, “Korku istasyonlarından uzak bir Türkiye arzuluyorum ve bunu kurmayı hayal ediyorum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin en büyük sıkıntısının zihniyet problemi olduğunu belirterek, “Önce bu zihniyet problemi çözülmelidir” dedi. Soylu, Eskişehir’de yerel bir TV'de katıldığı programda siyasilerin meydanlardaki lâf atışmasını liderlerin halka götürecek projelerinin olmamasından kaynaklandığını belirten Soylu, muhalefeti de sert tepki göstererek, halkın değerleri ve inançları üzerinden siyaset yapmalarını eleştirdi. DP Lideri Soylu, en büyük hayalinin, Türkiye’yi korku istasyonlarından kurtararak çağdaş bir ülke haline getirmek olduğunu vurguladı. Soylu, şöyle konuştu: “Farklılıkları göz ardı edilmeyen, insanların değerleri üzerinden siyaset yapılmayan, inanç konusunda horlanmayan, 82 Anayasası’ndan uzak, başbakan, cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanının bile hatası karşısında ayağına basabilecek, korku istasyonlarından uzak bir Türkiye arzuluyorum ve bunu kurmayı hayal ediyorum.” Eskişehir / cihan DEMOKRAT PARTİ’NİN “BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ” YARIN Demokrat Parti’nin (DP) Büyük İstanbul Mitingi yarın Gaziosmanpaşa’da Meydanı’nda yapılacak. DP İstanbul il ve ilçe teşkilaları Büyük İstanbul Mitingi için var gücüyle çalışıyor. DP Lideri Süleyman Soylu’nun İstanbullulara hitap edeceği miting, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda yarın saat 12:00’de başlayacak. Mitinge sayılı günler kala DP İstanbul Teşkilâtı da mitingde gövde gösterisi yapmak için seçim çalışmalarına hız verdi. Parti yetkilileri aynı gün İstanbul’un değişik mekânlarından diğer partilerin de mitingler düzenleyeceğini belirterek, İstanbulluları DP’nin mitingine dâvet ettiler. Partililer, DP’yi yakışan bir miting yapmak istediklerini kaydettiler. İstanbul / Yeni Asya

21.03.2009


 

TRT'den Türk dünyası kanalı

TÜRKİYE Radyo Televizyon Kurumu (TRT), bugün Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya coğrafyasında izleyicilerle buluşacak yeni bir kanalın galasını yapacak.

TRT’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yılı, yeni bir dönemi simgeleyen Nevruz günü, Türkçe, Kazakça, Kırgızca, Azerbaycan Türkçesi, Özbekçe ve Türkmence dillerinin konuşulduğu coğrafyada yer alan izleyicilerle buluşacak kanalın galasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, üst düzey yöneticiler ile yabancı konuklar katılacak. Kanalın ismi Başbakan Erdoğan tarafından galada açıklanacak. TRT’nin Türk dünyası için hazırladığı yeni kanalın kapsamında Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Afganistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Suriye, Irak, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa ülkelerinin tamamı yer alacak. Yeni kanal, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da yayın yapan ulusal kablo şirketlerinden de izleyicilerine ulaşacak. Ankara / aa

21.03.2009


 

Damlataş Mağarası astıma iyi geliyor

Antalya’nIn Alanya ilçesinde bulunan Damlataş Mağarası, astım hastalığına iyi geliyor.

Türkiye’nin her tarafından vatandaşlar, akın akın gelip mağarada bir süre kalarak tedavi oluyor. Özellikle Konya ve Ankaralılar Damlataş Mağarası’na yoğun ilgi gösterirken yetkililer, Amerika ve Avrupa’dan gelen astım hastalarının da olduğunu ifade etti. Kış aylarında bile uzak yerden gelen hastalarla yaptığımız görüşmede, her sene geldiklerini ve bu tedaviden geçtikten sonra kendilerini iyi hissettiklerini söylediler. Mağara, 1948 yılında, taş kırılırken ortaya çıkarılmış. Ve daha sonra astım hastalığına iyi geldiği tesbit edilmiş. Mağara hastalara sabah saat 06:00’dan 10:00’a kadar hastalara, daha sonra turistlerin ziyaretine açılıyor. Alanya / Kerim Güvercin

21.03.2009


 

Özbekistan yasakta ısrarlı

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar ile Genel Sekreter Emre Yurtalan’ın görüştüğü Özbekistan Büyükelçiliği müsteşarlarından Nadir Hashimov, ülkesinde Nur Talebelerinin tutuklanmasını savundu. Hashimov, dini yaşama ile ilgili bir kısıtlama olmadığını, ancak bunun diğer insanlara aktarılmasının suç oluşturulduğunu ileri sürdü. MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Beytar ile Genel Sekreter Emre Yurtalan, Özbekistan’ın Büyükelçiliğinde Müsteşar Nadir Hashimov’la, Özbekistan’da din özgürlüğü alanında meydana geldiği iddia edilen ihlâllerle ilgili görüştüler. MAZLUMDER’den yapılan açıklamada, görüşme sırasında Müsteşar Nadir Hashimov’un, Özbekistan-Türkiye arasında iyi ilişkiler kurulmasının çok önemli olduğunu belirttiği, Özbekistan’ı ilk tanıyan ülkenin ve maddî yardımda bulunan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi ifade edildi. Açıklamada, Hashimov’un Özbekistan’ın laik bir ülke olduğunu, her dine karşı eşit mesafede olmaya önem verdiklerini, halkın yüzde 94’ünün Müslüman olduğunu, Müslümanlara ve diğer dinlere mensup insanlara eşit mesafede olduklarını ve başörtüsünün serbest olduğunu, İslâm Üniversitesi kurduklarını, burada din görevlilerini yetiştirdiklerini söylediği belirtildi. Hashimov’un basında yer alan haberlerin teyidi için Özbekistan’daki yetkililerle temasa geçtiklerini, ancak henüz cevap alamadıklarını, ancak ülkelerinde bütün misyonerlik faaliyetlerinin suç olduğunu ifade ettiği de bildirilen açıklamada, “Hashimov, özellikle Nur cemaatinin yaptığı çalışmaların misyonerlik kapsamında değerlendirildiğini, dini yaşama ile ilgili bir kısıtlama olmadığını, ancak bunun diğer insanlara aktarılmasının suç oluşturulduğunu, para karşılığı insanların Nurcu yapılmak istendiğini, Kur’ân – Sünnet yerine risâle okunarak bilgi sahibi olmayan insanların etkilenmeye çalışıldığını, bununla devletlerini mücadele ettiğini belirtti” denildi.

Açıklamada, MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Beytar’ın insanların hangi dine inanacaklarını kişilerin ancak belirlemesi gerektiğini, din ve vicdan özgürlüğü kapsamında yapılanların doğru olmadığını, insanların dinlerini yaşama kadar anlatma özgürlüklerinin de bulunduğunu söylediği belirtildi.

FATİH KARAGÖZ / ANKARA

21.03.2009


 

Elektrik yüzde 1,5 ucuzladı

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatlarını, abone gruplarına göre yüzde 1,5 ile yüzde 1,89 arasında değişen oranlarda ucuzlattı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Kurulun dün yapılan toplantısında, 20 elektrik dağıtım şirketinin yeni perakende elektrik satış tarifelerinin görüşülerek karara bağlandığını ve bu kapsamda 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere dağıtım şirketlerinin sattıkları sanayi elektriğinin fiyatında yüzde 1,66, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatında ise yüzde 1,58 oranında indirime gidildiğini açıkladı. Buna göre ‘’dağıtım şirketlerinden enerji alan sistem kullanıcıları’’nın, fon ve vergiler hariç olmak üzere, tek terimli tarifelerde, orta gerilim sanayi elektriğinin kilovatsaat fiyatı 17,137 kuruştan 16,852 kuruşa, mesken elektrik fiyatı da 19,803 kuruştan 19,489 kuruşa geriledi.Aynı kapsamda, ticarethane elektrik fiyatı da yüzde 1,63 oranında azalışla 23,133 kuruştan 22,755 kuruşa düştü. Düşüş, doğrudan dağıtım şirketinden enerji alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere ise yüzde 1,89 oranında yansıyacak. Ankara / aa

21.03.2009


 

OECD’den “ekonomi daralabilir” uyarısı

Ekonomİk Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Başkanı Angel Gurria, dünya ekonomisinin bu yıl muhtemelen daralacağını söyledi. Gurria, “Muhtemelen, olumsuza gidecek bir dünya göreceğiz” diyerek, bunun Çin’in bu yıl yüzde 6-7 büyümesine rağmen olacağını söyledi. OECD de Uluslararası Para Fonu’nun tahmin ettiği gibi dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 ile yüzde 1 arasında küçüleceğini öngörüyor. Buna göre, dünya ekonomisi 60 yıldan bu yana ilk kez daralacak. OECD’ye göre, uzayan malî kriz, dünya ekonomik aktivitesine daha önce beklenilenden daha fazla zarar veriyor. Örgüt, gelişmiş ekonomilerin bu yıl yüzde 3 ile yüzde 3,5 arasında daralacağını ve 2010’da çok az büyüyeceğini bildirdi. IMF de dün G-20 Bakanlar toplantısında yayımlanan raporda, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 ile yüzde 1 küçüleceğini, ortak tedbirlerin alınmaması halinde durgunluğun daha da derinleşeceği kaydetmişti. Ankara / aa

21.03.2009


 

Electro World 8’inci mağazasını Kartal’da açtı

Büyüme hedefleri ve yatırımları doğrultusunda ilk cadde mağazasını Kartal’da açan Electro World, bu yatırım ile mağaza sayısını 8’e çıkarırken toplam satış alanı kapasitesini 25 bin metrekareye ulaştırdı. Electro World, 8 bin metrekarelik cadde mağazasında, 65 farklı ürün grubu, 500’ün üzerinde farklı marka, 25 bin çeşit ürünle hizmet verecek. Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek markanın büyüme hedeflerine ilişkin olarak 1,5 yıl içinde 8 mağaza sayısına ulaştıklarını belirtirken “İlk cadde mağazamızı Kartal’da açtık. 1 yıl içinde 6 mağaza daha açarak mağaza sayımızı 14’e ve satış alanımızı da 50 bin metrekareye çıkarmak kısa süreli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 3 yıl içerisinde ise 26 mağazaya ulaşmayı ve 100 bin metrekare satış alanı ile hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi. Özbek, mağazalarını, büyük metrekareler üzerine konumlanması, geniş ürün yelpazesi, bol çeşit olanağı sunması, her kesime en uygun fiyat imkânları sağlaması ve referans noktası olması sebebi ile elektronik hipermarket olarak tanımladıklarını belirtti. Özbek, GFK panel market verilerine göre elektronik pazarının yüzde 10 daraldığını; elektronik zincir mağazacılıkta ise pazarın yüzde 12,5 büyüdüğünü ifade ederken, Electro World’un 2007 yılına göre, 2008 yılında pazar payını iki katına çıkardıklarının altını çizdi. Electro World’ün Kartal mağazasında ‘dünyanın en hızlı bilgisayarı’ da tanıtıldı. 6 bin 499 dolarlık bilgisayardan şimdilik Türkiye için bir tane üretildiği belirtildi. Bakırköy Capacity ve Esentepe Astoria alış veriş merkezlerinde teşhir edilecek olan bilgisayardan talep üzerine getirtilecek. İstanbul / Ümit Kızıltepe

21.03.2009


 

Timaş Spotçular Çarşısı, “spotçuluk” anlayışını değiştirecek

MOBİLYA, elektronoki, beyaz eşya, halı, büro mobilyaları, ev gerekçeleri sektörlerinde yaklaşık 300 seçkin esnafın hizmet vereceği Timaş Topkapı Toptan Spotçular Çarşısı, spotçular piyasasına getirceği farklı konseptle heyecan uyandırıyor. Çarşı hakkında bilgi veren TİMAŞ Toptan Spotular Çarşısı Basın sözcüsü Arif Taşkın, “Büyük alış veriş merkezlerinin kendilerine has kararkterleri var. Bizim çarşımızın ana karakteri spotçuluk piyasasına yeni bir ivme kazandıracak. Biz, sektörlerinde en kaliteli ürünün en ucuz bulunabilceği bir mağazalar zinciri kurmuş oluyoruz. Şu anda 300 mağazamızın yüzde 75-80’i kiralanmış durumda. Her birisi seçkin kardeşlerimizin bu çarşıda küresel krizden hiç et-kilenmeden alış veriş yapabilceği bir ortama kavuşturmasını sağlıyoruz. Yüzde 20’lik bir boş alanımız var. Bu alanımızı da çok seçkin esnafımızla doldurarak İstanbulun yedi tepesinden en önemli mekânı olan Topkapı’da çok farklı bir mekân oluşturmuş olacağız” diye konuştu. Alış veriş merkezinin yaklaşık 7 bin metrekarelik kapalı bir otoparkı bulunu yor. Alış veriş merkezinin en üst katı, sosyal ve kültürel aktiviteler için planlanmış. İstanbul / Yeni Asya

21.03.2009


 

Denizlerde ilk robot balık

İngİlİz bilim adamları, denizlerdeki kirliliği saptamak amacıyla bir robot balık üzerinde çalışıyor. Projeye öncülük eden BMT Group Ltd şirketinden yapılan açıklamaya göre, kendi kendine hareket edebilen 1,5 metre civarındaki robot balık, bir sazan balığına benziyor. Kimyasal alıcılarla donatılmış robot balık, bu sayede, gemilerden sızan yakıt, suya karışan kimyasal maddeler gibi kirliliğin kaynağı tespit edebiliyor. İngiltere’nin doğusundaki Essex Üniversitesi araştırmacıları tarafından tasarlanan robot balık uzaktan kumandayla yönlendirilmiyor. Ama navigasyon sistemi sayesinde, aküsünün bitmesine yakın, yani her 8 saatte bir bağlantı limanına dönebiliyor. 20 bin sterline mal olan robot balık, saniyede en fazla bir metre ilerleyebiliyor.

21.03.2009


 

Malatya Sofrası artık İstanbul’da

HacIbaba Malatya Sofrası’nın İstanbul şubesi Bakırköy İncirli Caddesi’nde hizmete açıldı. Anadolu Türk Mutfağının güçlü temsilcilerinden olan ve 70 yıllık bir geçmişe sahip olan Hacıbaba Malatya Sofrası Bakırköy şube açılışına, çok sayıda dâvetli iştirak etti. Yeni şubede, birbirinden leziz yemek çeşitleri tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Malatya’nın lezzetli yemeklerini özenle İstanbul müşterilerine sunmak için çalışan üçüncü kuşak yöneticisi Mehmet Zeki Saygı, hedeflerinin İstanbullu lezzet tutkunlarına farklı tatları sunmak ve iz bırakmak olduğunu söyledi. Saygı, “Malatya mutfağını öne çıkaran özellik, kuzu dolması, kaburga dolması, kâğıt kebabı gibi yemeklerin ve kuzu etlerinin odun fırınında islim sıcaklığında 12 saatte pişirilmesidir” şeklinde konuştu. İstanbul / Fatih Aydın

21.03.2009


 

Electro World 8’inci mağazasını Kartal’da açtı

Büyüme hedefleri ve yatırımları doğrultusunda ilk cadde mağazasını Kartal’da açan Electro World, bu yatırım ile mağaza sayısını 8’e çıkarırken toplam satış alanı kapasitesini 25 bin metrekareye ulaştırdı. Electro World, 8 bin metrekarelik cadde mağazasında, 65 farklı ürün grubu, 500’ün üzerinde farklı marka, 25 bin çeşit ürünle hizmet verecek. Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek markanın büyüme hedeflerine ilişkin olarak 1,5 yıl içinde 8 mağaza sayısına ulaştıklarını belirtirken “İlk cadde mağazamızı Kartal’da açtık. 1 yıl içinde 6 mağaza daha açarak mağaza sayımızı 14’e ve satış alanımızı da 50 bin metrekareye çıkarmak kısa süreli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 3 yıl içerisinde ise 26 mağazaya ulaşmayı ve 100 bin metrekare satış alanı ile hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi. Özbek, mağazalarını, büyük metrekareler üzerine konumlanması, geniş ürün yelpazesi, bol çeşit olanağı sunması, her kesime en uygun fiyat imkânları sağlaması ve referans noktası olması sebebi ile elektronik hipermarket olarak tanımladıklarını belirtti. Özbek, GFK panel market verilerine göre elektronik pazarının yüzde 10 daraldığını; elektronik zincir mağazacılıkta ise pazarın yüzde 12,5 büyüdüğünü ifade ederken, Electro World’un 2007 yılına göre, 2008 yılında pazar payını iki katına çıkardıklarının altını çizdi. Electro World’ün Kartal mağazasında ‘dünyanın en hızlı bilgisayarı’ da tanıtıldı. 6 bin 499 dolarlık bilgisayardan şimdilik Türkiye için bir tane üretildiği belirtildi. Bakırköy Capacity ve Esentepe Astoria alış veriş merkezlerinde teşhir edilecek olan bilgisayardan talep üzerine getirtilecek. İstanbul / Ümit Kızıltepe

21.03.2009


 

Timaş Spotçular Çarşısı, “spotçuluk” anlayışını değiştirecek

MOBİLYA, elektronoki, beyaz eşya, halı, büro mobilyaları, ev gerekçeleri sektörlerinde yaklaşık 300 seçkin esnafın hizmet vereceği Timaş Topkapı Toptan Spotçular Çarşısı, spotçular piyasasına getirceği farklı konseptle heyecan uyandırıyor. Çarşı hakkında bilgi veren TİMAŞ Toptan Spotular Çarşısı Basın sözcüsü Arif Taşkın, “Büyük alış veriş merkezlerinin kendilerine has kararkterleri var. Bizim çarşımızın ana karakteri spotçuluk piyasasına yeni bir ivme kazandıracak. Biz, sektörlerinde en kaliteli ürünün en ucuz bulunabilceği bir mağazalar zinciri kurmuş oluyoruz. Şu anda 300 mağazamızın yüzde 75-80’i kiralanmış durumda. Her birisi seçkin kardeşlerimizin bu çarşıda küresel krizden hiç et-kilenmeden alış veriş yapabilceği bir ortama kavuşturmasını sağlıyoruz. Yüzde 20’lik bir boş alanımız var. Bu alanımızı da çok seçkin esnafımızla doldurarak İstanbulun yedi tepesinden en önemli mekânı olan Topkapı’da çok farklı bir mekân oluşturmuş olacağız” diye konuştu. Alış veriş merkezinin yaklaşık 7 bin metrekarelik kapalı bir otoparkı bulunu yor. Alış veriş merkezinin en üst katı, sosyal ve kültürel aktiviteler için planlanmış. İstanbul / Yeni Asya

21.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis