"Gerçekten" haber verir 21 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ÖNCE GÜLDÜ, SONRA AĞLADI

GALATASARAY'DA, bu sezon attığı gollerle takımını adeta sırtlayan Milan Baros'un attığı mükemmel gol, Hamburg karşısında tura yeterli olmadı.

Galatasaray savunmasında yaptığı hatalarla 3-2 yenilerek Alman rakibine UEFA Kupası'nda elenirken, sezonun golcü ismi Baros ise yine golünü attı. Bu sezon Cim Bom'un yaptığı toplam 43 resmi maçın, 34'ünde oynayan ve 23. golünü Hamburg'a atan Çek yıldız, takımının toplam gollerinin yüzde 30'unu tek başına kaydetti. Turkcell Süper Lig'de 17 golle krallık yarışında önde olan Baros, Avrupa kupalarında 5, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 1 gol buldu.

ARDA VE KEWELL'IN 10'AR GOLÜ VAR

Galatasaray'da Baros'tan sonra en golcü futbolcular Arda ve Kewell oldu. Toplam 43 resmi maçta 10'ar gol kaydeden iki oyuncuyu, 9 gollü Lincoln izliyor. Forvet oyuncularından Nonda'nın 6, Ümit'in ise 3 golü bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Yaser, Ayhan ve Aydın'ın da resmi karşılaşmalarda 3'er golü var. Galatasaray'da Servet'in 2, Emre Aşık, Hakan, Barış, Mehmet Topal ve Sabri'nin de 1'er golü bulunuyor. GALATASARAY'IN UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda Alman temsilcisi Hamburg karşısında aldığı 3-2'lik yenilgi Macar basınında geniş yer buldu. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, ''Hamburg, Galatasaray'ın sahasında 2 gol geriye düştüğü maçı çevirdi'' başlığı attı. Nemzetispor haberde ise şu bilgileri aktardı: ''Ali Sami Yen Stadı'nı dolduran ateşli Galatasaraylı taraftarlar, 2-0 olunca kendilerinden geçti, ancak Hamburg maçı bırakmadı, attığı iki gol ile turu geçmek için büyük avantaj sağladı. Galatasaray, onuruyla gol atmak için tüm hatları ile saldırınca defansta boşluklar bıraktı. Hamburg forvetleri bu açığı iyi değerlendirince karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak UEFA Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.'' Macaristan'daki diğer haber siteleri ise ortak görüş olarak, ''Galata önce güldü, sonra ağladı'' başlığını attı. Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Bülent Korkmaz'ın, maçın 60. dakikasından sonra korktuğunu savunan Macar spor medyası, ''Hamburg, İstanbul'u feth etti'' diye yazdı.

21.03.2009


 

SAVUNMASI ÇÖKTÜ

GALATASARAY'DA savunma hattı, bu sezon yapılan resmi maçlarda kalesinde çok fazla sayıda gol görerek adeta çöktü. Sarı-kırmızılı futbol takımı, Turkcell Süper Lig, Avrupa kupaları, Fortis Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da bu sezon yaptığı 43 resmi maçta toplam 53 gol yedi. Özellikle savunmada önemli sakatlıklar yaşayan Galatasaray, Meira'yı da Zenit'e satınca, son karşılaşmalarına stoper özelliği olmayan futbolcularla çıkmak zorunda kaldı. Bu sezon yaptığı karşılaşmaların sadece 12'sinde kalesini gole kapatabilen Galatasaray, 6 karşılaşmada ise ağlarında 3 ve üzeri gol gördü.

21.03.2009


 

Şampiyonlar Liginde eşleşmeler

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Çeyrek final ilk maçlarının 7-8 Nisan'da oynanacağı devler liginde, rövanş karşılaşmaları 14-15 Nisan'da yapılacak. Eşleşmeler şöyle oluştu: Villareal CF-Arsenal FC, Manchester United-FC Porto, Liverpool FC-Chelsea FC, FC Barcelona-FC Bayern Münih.

21.03.2009


 

Guiza milliî takıma çağrıldı

2010 Dünya Kupası elemeleri 5. grubunda Türkiye'nin rakibi olan İspanya'da teknik direktör Vicente Del Bosque, Türkiye'ye karşı 28 Mart'ta Madrid ve 1 Nisan'da İstanbul'da oynayacakları maçlarmilli takım kadrosuna Fenerbahçeli Daniel Guiza'yı da çağırdı.

21.03.2009


 

Lider Sivasspor takipçisi Beşiktaş'ı konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak Beşiktaş, rakibini yenerek rakibinden liderliği devralmayı hedefliyor. Siyah-beyazlı ekip, son haftalarda yakaladığı galibiyet serisini Sivasspor karşısında da sürdürmeyi amaçlıyor. Turkcell Süper Lig'de son 4 maçta Gaziantepspor'u 3-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1, Hacettepe'yi 3-2 ve son olarak Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek çıkış yakalayan siyah-beyazlı ekip, bu 4 maçta 11 gol atıp, kalesinde 3 gol gördü ve zorlu Sivasspor mücadelesi öncesi formda olduğunu ortaya koydu. Beşiktaş, 49 puanla lider durumda bulunan ve bu sezon kendi sahasında ligde yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor'u mağlup etmesi durumunda hem liderliğe yükselecek, hem de İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı rakibine karşı ikili averajda üstünlük sağlayacak. Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

21.03.2009


 

Trabzonspor, Gaziantep karşısında 3 puan arıyor

SÜPER Lig'de bugün deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini yenerek zirvedeki iddiasını sürdürmek istiyor. Kamil Ocak Stadı'nda saat 15.15'te başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Son haftalarda sahasında beklenmedik puan kayıpları yaşayan, ancak deplasmanlarda başarılı bir grafik ortaya koyan bordo-mavili takım, dış saha başarısını Gaziantep deplasmanında da göstererek Trabzon'a 3 puan ile dönmeyi amaçlıyor. Karadeniz ekibinde, zorlu maç öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

21.03.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

Bugün:

13.30 Kocaelispor-Ankaraspor (İsmetpaşa)

13.30 Hacettepe-Antalyaspor (Ankara 19 Mayıs)

13.30 Kayserispor-Ankaragücü (Kadir Has)

13.30 İstanbul B.Bld. -Konyaspor (Olimpiyat)

15.15 Gaziantepspor-Trabzonspor (Kamil Ocak)

19.00 Sivasspor-Beşiktaş (Sivas 4 Eylül)

22 Mart Pazar:

13.30 Gençlerbirliği-Denizlispor (Ankara 19 Mayıs)

19.00 Galatasaray-Eskişehirspor (Ali Sami Yen)

21.03.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

13.00 Kartalspor-Karşıyaka (Kartal İlçe)

22 Mart Pazar:

13.00 Kasımpaşa-Çaykur Rize (R. Tayyip Erdoğan)

13.30 Sakaryaspor-Orduspor (Sakarya Atatürk)

13.30 Kayseri Erciyesspor-Güngören (Kadir Has)

13.30 Diyarbakırspor-Giresunspor (Atatürk)

13.30 Altay-Kardemir Karabükspor (Alsancak)

13.30 Samsunspor-Malatyaspor (Samsun 19 Mayıs)

13.30 Gaziantep B.Bld.-Boluspor (GASKİ Tesisleri)

23 Mart Pazartesi:

20.00 Adanaspor-Manisaspor (Adana 5 Ocak)

21.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis