"Gerçekten" haber verir 24 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

İspanya'nın 2 yıldızı sakat

2010 Dünya Kupası elemeleri 5. Grup'ta 28 Mart'taki İspanya-Türkiye ve 1 Nisan'daki Türkiye-İspanya maçları öncesinde İspanya Milli Takımı'nın önemli oyuncularından Andres İniesta ve Xavier Hernandez (Xavi) sakatlandı. FC Barcelona'nın geçtiğimiz pazar günü Malaga'ya karşı oynadığı maçın 60. dakikasında kas ağrısından dolayı sahayı terk eden İniesta'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilirken, 66. dakikada oyundan çıkan Xavi'nin de benzer bir sorunu olduğu belirtildi. Barcelona kulübünün doktoru, yapılan ilk kontrollerde sağ bacak kaslarında yırtık tespit edilen İniesta'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağını, bu futbolcunun İspanya'nın Türkiye ile oynayacağı 2 maçta ve ligdeki Valladolid maçında forma giymesinin beklenmediğini ifade etti. Xavi'nin de İspanya Milli Takımı kampına katıldığı ancak büyük ihtimalle buradaki doktor kontrolünden sonra sakatlıktan dolayı kadro dışında bırakılıp, kampı terk edeceği ileri sürüldü. İniesta ve Xavi, gerek Barcelona'nın gerekse İspanya Milli Takımı'nın orta sahadaki en önemli isimleri olurken, teknik direktör Fatih Terim FIFA'nın yaptığı 2008 yılındaki en iyi futbolcu oylamasında İniesta'yı ilk sırada göstermişti. İspanya Milli Takımı'nda ayrıca defansta Puyol sakatlığı dolayısıyla Türkiye maçlarında kadro dışı bulunurken, kadroda olmasına rağmen forvetteki David Villa'nın da sakatlığı bulunuyor.

24.03.2009


 

Zirveye oynayanların hepsi puan kaybetti

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren 5 takımın da puan yitirdiği 25. haftada, Sivasspor liderliğini sürdürdü. Haftanın önemli maçında en yakın takipçisi Beşiktaş'ı ağırlayan Sivasspor, Tum'un golüyle öne geçmesine karşın, 6 dakika sonra Tello'nun golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kalırken, Sivasspor'u yenerek liderlik koltuğunu devralmak isteyen Beşiktaş bu hafta da kırmızı-beyazlıların arkasında kaldı. Bu sonuçla Sivasspor 25. haftayı 50 puanla lider olarak geçerken, Beşiktaş da kırmızı-beyazlıların 1 puan gerisinde 49 puanla 2. sırada yer aldı. Alman takımı Hamburg SV'ye kendi sahasında yenilerek elenen ve lige dönen Galatasaray, evinde ağırladığı düşme hattındaki Eskişehirspor'a da yenilerek, taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı. Ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor ise Galatasaray deplasmanından altın değerinde 3 puan çıkararak, ligde kalma yolunda çok süyük bir adım attı. Şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile Fenerbahçe ise rakiplerine yenilerek haftayı puansız geçerken, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Ligde bu hafta 5 maçı evsahibi takım kazanırken, 2 maç berabere, 2 maç da deplasman takımının galibiyetiyle sona erdi. 25. haftada rakip fileler 21 kez havalandı.

24.03.2009


 

Avrupa maçları G.Saray'a yaramıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de evinde Eskişehirspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, Avrupa kupası maçlarının ardından yaşadığı puan kayıplarına bir yenisini daha eklemiş oldu ve bu maçlar sonrası puan kaybı 19'a ulaştı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi elemeleri ile UEFA Kupası'nda toplam 12 karşılaşma yapan sarı-kırmızılı takım, bu mücadelelerin ardından yaptığı lig maçlarının 7'sinde puan yitirmekten kurtulamadı ve 2 beraberlik ile 5 yenilgi aldı. Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi eleme turunda Steaua Bükreş'e elenmesinin ardından ligde Kayserispor ile 0-0 berabere kalarak ilk puan kayıplarını yaşarken, UEFA Kupası'na dönmesinin ardından da Avrupa kupası maçları sonrası başarısız grafiğini sürdürdü. UEFA Kupası 1. turunda Bellinzona ile yapılan rövanş maçı sonrası Bursaspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, gruplardaki Pire Olympiakos maçının ardından Eskişehirspor'a 4-2, Benfica maçının ardından da Fenerbahçe'ye 4-1'lik skorlarla farklı yenildi. Sarı-kırmızılılar, Girondins De Bordeaux ile yapılan UEFA Kupası 3. tur ilk maçı sonrası ligdeki en gollü yenilgisini 5-2'lik sonuçla Kocaelispor'dan aldı. Hamburg SV ile yapılan UEFA Kupası 4. tur ilk maçı sonrası Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Avrupa maçları sonrası yine puan kaybıyla lige döndü. Kadrosundaki sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle bu sezon önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Avrupa kupası maçlarının ardından yaptığı lig maçlarında, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan 19 puan yitirdi.

24.03.2009


 

TRABZONSPOR'DA HEDEF ŞAMPİYONLUK DEĞİL!

Trabzonspor düşüş trendinde, kabul. Denizli maçında başlayan düşüş, Gaziantep maçıyla artık ayyuka çıktı. Sorunlar belli; takım savunması çöktü. Orta alanı verimsiz. Ne ileriye ne geriye yardım edebiliyor. Defanstaki yük Egemen ile Song'un omuzlarına binince onlar da daha fazla dayanamadı bu işe. Bundan sonra da Ersun hoca takıma müdahale etmezse ilk dört hayal olur. Trabzonspor hedef Şampiyonlar Ligi diye yeni hedef belirlemeli. Anlaşıldı bu takım şampiyonluğa gidemez. Gidecek gücü yok. En azından şampiyonlar ligi cepte olsun. Şampiyonlar Ligi herkesin hayalinde. Beşiktaş, Sivas, Galatasaray ve Trabzonspor'dan biri birinci diğeri üçünden de biri ikinci olacak. Trabzonspor lig ikinciliğini elde ederse bu sene amacına ulaştı kabul edilir. Bu takımı takviye ederseniz de önümüzdeki sene şampiyonluğa oynar. Ancak ciddi futbolcu katkısına da ihtiyaç var. Kimse Trabzonspor'dan büyük değil. Trabzonspor'un büyüklüğü göz önüne alınarak oyuncu transferleri yapılmalı.

Gaziantep maçının özeti

Maçın özetini Ersun Yanal yaptı. Takım savunması dedi. Evet, doğru. Biz de bir ekleme yapalım. Hocam artık Giray'ı, Ceyhun'u, Barış'ı bu takıma monte etmelisin. Maç, 2-0 olmuşken oyuna müdahale etmelisin. Hüseyin en kötü gününde, defans sürekli açık veriyor. Böyle bir ortamda ya orta sahayı ya da geriyi güçlendirmelisin. Altı-yedi defansçıyla oyna. 3 gol yemekten iyidir. Trabzonspor'un hocası saldıran, ısıran futbolu seviyor. Sivas'a bakın nasıl gelmiş buralara. Geriye, orta alana yığıyor adamlarını, bir tane atarsam galibim diyor. Öyle öyle buralara geldi. Bundan sonra Yanal defans ve orta sahaya önlem almazsa, Trabzonspor ikinci yarı ligin en çok gol yiyen ekibi olur, benden söylemesi.

Saldırı ve eleştiri zamanı değil

Trabzonspor camiası senelerdir aynı hatayı yapar. 2 maç kötü sonuç, hemen hocayı eleştir ya da yönetimi kızağa çek. Bunların dönemi kapandı. Dışarıdan görünen Trabzonspor taraftarı da camiası da bu tür eleştirilere kulak tıkıyor. Hocanın arkasında durmak yönetimin görevi. Her ne sonuç alınırsa alınsın, tribün desteği de taraftarın görevi. Hocanın saha içi kararlarını tartışabiliriz. Oyuncuların performansları üzerinde akıl yürütebiliriz ama bütün bunlar bir çuval inciri berbat etmemeli. Liderle 4 puan fark var. İki maça bakar. Onun için kimse savaş baltalarını çıkarmasın.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

24.03.2009


 

Skibbe'yi bile arattı

Galatasaray el birliğiyle dibe oturtuldu. Failleri ise yönetim ve seçtiği teknik adamlar. Çok iyi başladığı transfer politikalarından dönerek bir anda parayı düşünen bir yönetim profili çizen başarısız Adnan Polat, Adnan Sezgin birlikteliği.

Galatasaray sezon başında o kadar güzel işlere imza attı ki; G.Saraylı taraftarlar sezona ümitle bakmaya başladılar. Baroş, Meira , De Santis G.Saray'ın eksiği olan transferlerdi. Ancak hayrettir ki; G.Saray yönetimi, transferdeki bu başarısını teknik adam seçiminde gösteremedi. Skibbe denilen henüz kişilik ve misyonu oturmamış bir acemiye kurduğu bu güzel takımı teslim etti. Gelinen noktada G.Saray Skibbey'le Şampiyonlar Ligi ve federasyon kupalarına veda etti. Skibbe'yle yollar ayrılma noktasına geldiği belli olurken yerine konulacak teknik adamın önemi çok daha fazla önem arzediyordu. Çünkü hâlâ UEFA kupası ve lig şampiyonluğu hedefi sürmekteydi. Yönetim sürpriz bir şekilde aşağı yukarı Skibbe gibi benzer özellikler taşıyan Bülent Korkmaz'ı takımın başına getirdi. Bu defa da G.Saray önce UEFA kupasına, ardından bana göre lig şampiyonluğu hedefine veda etti.

Bülent Korkmaz bir hafta içindeki Trabzon, Hamburg ve Eskişehir maçlarında akıl almaz hatalarla, G.Saray'da teknik adamlık yapamayacağını belgeledi. Kalan haftalarda G.Saray Bülent Korkmaz'la başarıılı olması zor görünüyor. Geçen sezon Cevat Hocanın son 6 maçta gösterdiği performans dahi, çok daha iyi ve çok daha başarılydı.

Bülent Kotkmaz, Trabzon ve Hamburg maçlarında kurtarıcı olarak sahaya sürdüğü Hasan Şaş'ı Eskişehir maçında tirübüne gönderdi. Onun hazır olmadığını Bülent hoca iki maçta anlayabildi. Oyuncu sıkıntısının had safhada olduğu zamanda elindeki Lincoln'dan faydalanamamak ise teknik adam beceriksizliğinden başka bir şey değil. Mazeret arkasına sığınmam diyen de Bülent Korkmaz'ın kendisi. Yol yakınken yönetim kendine teknik adam konusunda yeni bir yol haritası belirlemek zorunda. Çünkü gelen gideni arattı gerçekten.

SAİD OKUR

24.03.2009


 

ARAGONES KAPODAKYA'YI GEZİYOR

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, eşi ile birlikte Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Eşi ile birlikte dün akşam saatlerinde Nevşehir'e gelen Aragones, Uçhisar beldesindeki CCR Butik Oteli'ne yerleşti. Kapadokya gezisine Nevşehir'in merkeze bağlı, butik ve kayadan oyma otelleri ile ünlü Uçhisar beldesinden başlayan Aragones ve eşi, Uçhisar Kalesi ve beldedeki tarihi vadileri ziyaretinin ardından, Göreme Açık Hava Müzesi'ne geçti.

24.03.2009


 

TRABZONSPOR'DA YANAL'A DESTEK

LİGDE son haftalarda düşüşe geçen Trabzonspor'da eleştirilen teknik direktör Ersun Yanal'a kulüp başkanı Sadri Şener'den destek geldi. Şener, ''Ersun hoca ne der, ne yapar bilemiyorum ama zannediyorum bu işin üstesinden gelir'' dedi. Sadri Şener, yaptığı açıklamada, Gaziantepspor karşısında aldıkları sonucun üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, ''Galatasaray, Fenerbahçe de yeniliyor, diğer takımlar da puan kaybettiler. Bunlar da bir teselli ama ben böyle teselliyi sevmiyorum'' dedi.

24.03.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor-Fenerbahçe.....................................( 2 - 1 )

Kocaelispor-Ankaraspor...........................................( 3 - 1 )

Hacettepe-Antalyaspor....................................( 1 - 2 )

Kayserispor-Ankaragücü..........................................( 2 - 0 )

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Konyas......( 2 - 0 )

Gaziantepspor-Trabzonspor................................... ( 3 - 2 )

Sivasspor-Beşiktaş...........................................( 1 - 1 )

Gençlerbirliği-Denizlispor..................................... ...( 0 - 0 )

Galatasaray-Eskişehirspor...............................( 0 - 1 )

24.03.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışmasında Galatasaraylı Baros, 17 golle ilk sırada bulunuyor. Bu futbolcuyu 16 golle Kocaelispor'dan Taner Gülleri izliyor. Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın 13, Gaziantepsporlu Tabata ile Eskişehirsporlu Youla'nın ise 11'er golü bulunuyor. Fenerbahçe'den Alex, Trabzonsporlu Gökhan Ünal ve Beşiktaş'tan Nobre'nin 10'er golü var.

24.03.2009


 

HAFTANIN KARMASI

İvesa (Eskişehir), Bekir (Gaziantep), Bilica (Sivas), Mehmet Topuz (Kayseri), Hakan Bayraktar (Gaziantep), Yusuf (Beşiktaş), Youla (Eskişehir), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediye), Taner (Kocaeli), Sercan (Bursa), Tita (Antalya).

24.03.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Hakan Bayraktar (G.Antep)

24.03.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

M. Kâmil Abitoğlu

24.03.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

ESKİŞEHİRSPOR

24.03.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

Gelecek hafta İspanya ile yapılacak Dünya Kupası Eleme Grubu maçı nedeniyle Turkcell Süper Lig'e 1 hafta ara verilecek. Ligde 26. hafta maçları şöyle: Konyaspor-Hacettepe, Fenerbahçe-Eskişehirspor, Beşiktaş-Kayserispor, Denizlispor-Sivasspor, Antalyaspor-Gençlerbirliği, Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankaraspor-Bursaspor, Ankaragücü-Kocaelispor, Gaziantepspor-Galatasaray.

24.03.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 25 14 8 3 40 19 21 50

2.BEŞİKTAŞ 25 14 7 4 42 23 19 49

3.TRABZONSPOR 25 13 7 5 34 24 10 46

4.FENERBAHÇE 25 13 5 7 47 27 20 44

5.GALATASARAY 25 13 5 7 48 32 16 44

6.BURSASPOR 25 10 8 7 32 31 1 38

7.KAYSERİSPOR 25 9 10 6 25 17 8 37

8.GAZİANTEPSPOR 25 10 7 8 35 36 -1 37

9.ANKARASPOR 25 10 6 9 33 27 6 36

10.ESKİŞEHİRSPOR 25 7 9 9 31 32 -1 30

11.GENÇLERBİRLİĞİ 25 7 8 10 27 31 -4 29

12.DENİZLİSPOR 25 8 5 12 31 37 -6 29

13.ANTALYASPOR 25 7 8 10 24 31 -7 29

14.İSTANBUL B.BLD. 25 8 4 13 26 37 -11 28

15.KONYASPOR 25 7 6 12 24 35 -11 27

16.ANKARAGÜCÜ 25 6 6 13 22 37 -15 24

17.KOCAELİSPOR 25 6 5 14 35 51 -16 23

18.HACETTEPE SPOR 25 3 6 16 17 46 -29 15

24.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis