"Gerçekten" haber verir 26 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TERİM: GRUPTA 2. OLURUZ

2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde İspanya'ya karşı oynayacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, ''Sanırım İspanya grup birincisi olur ve biz de ikinci, ama Dünya Kupası'nda olacağız'' dedi. İspanyol spor gazetesi Marca, Fatih Terim ile Türkiye'den yapmış olduğu bir röportajı dün yayınlarken, Türk teknik adam, 28 Mart'taki maç için, ''İspanya ve Bernabeu'ya saygı duyarak sahaya çıkacağız, ama korkmadan. Eminim ki bizim fırsatlarımız da olacak. Herkes biliyor ki Bernabeu'da kazanırsak çifte ödül olacak. İspanya karşısında her türlü olumlu sonuç futbolcularımı teşvik edecek ve büyümelerini sağlayacak'' değerlendirmesinde bulundu.

İSPANYA'NIN ZAAFLARINI BİLİYORUM

İspanya'yı çok izlediğini kaydeden Terim, ''Çok iyi yanları var ama olumsuz taraflarını da yakaladığımı zannediyorum. Bunları fırsata dönüştürmeye çalışacağız'' derken, taktik anlamında sır vermeyip, ''Bernabeu'da göreceğiz'' diye ekledi. Tecrübeli teknik adam, ''Türkiye futbol oynamayı seviyor. Futbol oynayarak kazanmaya çalışacağız. Bir saniye bile oynamayı ya da mücadele etmeyi bırakmayacağız'' açıklamasını da yaptı. Fatih Terim, İspanyol milli kaleci İker Casillas ile ilgili bir soruya ise ''En büyüklerden biri ama burada Volkan Demirel ile onu çok benzetiyoruz'' karşılığını verdi.

İSTANBUL'DAKİ MAÇIN BİLET FİYATLARI

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta İspanya ile Türkiye'de oynayacağı karşılaşmanın biletleri 27 Mart Cuma günü satışa çıkarılacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maçın biletleri Biletix gişeleri ve internet sitesinden satışa sunulacak. Milli maçın bilet fiyatları şöyle: Numaralı Tribün: 60 TL, Kapalı Tribün: 40 TL, Açık Tribünler: 20 TL.

26.03.2009


 

İspanya-Türkiye maçı heyecanla bekleniyor

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İspanya ile Türkiye (A) milli futbol takımları arasında 28 Mart Cumartesi günü yapılacak karşılaşma, FIFA'nın internet sitesinde düzenlenen ankette ''en heyecan verici'' maç olarak açık ara önde gidiyor. İspanya-Türkiye maçı, yüzde 43.73'lük oranıyla, ankette yer alan diğer 4 maça göre açık ara elemelerde gecenin en heyecan verici müsabakası olarak gösteriliyor. FIFA'nın resmi internet sitesinde halen süren anketteki yüzdelerde son durum şöyle: İspanya-Türkiye: 43.73, Meksika-Kosta Rika: 23.82, Ekvador-Brezilya: 16.41, İran-Suudi Arabistan: 9.95, Togo-Kamerun: 6.09.

26.03.2009


 

Ümitler Danimarka önünde

ÜMİT Milli Futbol Takımı, özel maçta bugün İstanbul'da Danimarka ile karşılaşacak. Olimpiyat Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak ve ücretsiz izlenecek maçı Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Serkan Ok yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.

26.03.2009


 

Yattara fedakârlık yaptı

GİNE Milli Takımı'nın 2010 Afrika Kupası 3. eleme turunda Burkina Faso Milli Takımı ile 28 Mart'ta yapacağı maçın kadrosuna çağrılan Yattara, milli takım kampına gitmedi. Milli takım yetkililerinden affını isteyen Yattara, bu sabah bordo-mavili takımın çalışmasında yer aldı. Yattara'nın, ''Son dönemde gribal enfeksiyon geçirdim, takımıma faydalı olamadım. Milli maç arasını iyi değerlendirerek, tam olarak istenilen hale gelmek istiyorum'' diyerek milli takım kampına gitmediği ve izin aldığı kaydedildi.

26.03.2009


 

Sylva maske takacak

GAZİANTEPSPOR maçında rakibiyle çarpışması sonucu sağ elmacık kemiği kırılan Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva'nın ülkesinin milli takım doktorlarına göründüğü ve gelecek hafta başında Trabzon'a geleceği bildirildi. Sylva'nın Trabzon'da kontrollerinin yapılacağı ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyip giyemeyeceği konusunda birşey söylemenin mümkün olmadığı kaydedildi. Kulüp Futbol Sorumlusu İhsan Alioğlu, Sylva'nın gerekirse koruyucu maske ile oynayacağını söyledi.

26.03.2009


 

Potada play-off heyecanı

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) normal sezonun tamamlanmasının ardından gözler playoff'a çevrildi. TBBL'de playoff çeyrek final serisinde ilk maç, normal sezonu lider tamamlayan son şampiyon Fenerbahçe ile 8. sırada bitiren Panküp TED Kayseri Koleji arasında yarın İstanbul'da yapılacak. Pamukspor Tesisleri'ndeki karşılaşma saat 15.00'de başlayacak. Normal sezonda rakibini her iki maçta da yenen Fenerbahçe, 3 galibiyete ulaşan takımın tur atlayacağı seriye 10 önde başlayacak.

26.03.2009


 

Bayan hentbolcular Macaristan'da soyuldu

TÜRKİYE Genç Milli Bayan Hentbol Takımı, iki hazırlık maçı yapmak için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de hırsızların gazabına uğradı. 16 sporcu ve 4 teknik adamın yer aldığı hentbol kafilesi, Budapeşte'de antrenman yaptığı Vasas Spor Salonu'nun soyunma odasına giren, kaç kişi oldukları ve kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından soyuldu. Genç Milli Bayan Hentbol Takımı Kafile Başkanı, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Dursun Can, yaptığı açıklamada, soyunma odasından 4 sporcularının paraları ile cep telefonları ve kimliklerinin çalındığını bildirdi. Can, iki sporcunun ise pasaportlarının da alındığını söyledi.

26.03.2009


 

Aragones tandırda kuru fasulyeyi çok beğendi

nEŞİ ile 4 gündür Kapadokya'da bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Aragones ve eşi, Nevşehir'in merkeze bağlı, butik ve kayadan oyma otelleri ile ünlü Uçhisar beldesindeki kayadan oyma CCR (Cppadocia Cave Resort) Butik Oteli'nde konakladı. Kapadokya'da butik otelleri ve peri bacaları manzaralı vadileri ile ünlü Uçhisar beldesi, çanak çömlek yapımı ile ünlü Avanos ilçesi, peri bacalarının yoğun olduğu Göreme Milli Parkı ve Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Aragones, daha sonra Ürgüp ilçesine bağlı Cemil köyünde bir vatandaşın evine konuk oldu. Aragones'e burada, tandırda kuru fasulye yemeği ikram edildi. Aragones'in tandırda yapılan kuru fasulyeyi çok beğendiği, ayrıca Kapadokya ziyareti sırasında yöreye has köy yemeklerini tercih ettiği öğrenildi. Aragones, Kapadokya tatili sırasında bol bol doğa yürüyüşleri de yaptı.

26.03.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

28 Mart Cumartesi:

15.00 Aliağa Petkim-Türk Telekom (Aliağa Enka)

15.30 Kepez Belediye-Galatasaray Crown (Belediye)

16.00 Casa TED Ankara Kolejliler-Erdemir (TOBB)

17.00 Efes Pilsen-Pınar Karşıyaka (Ayhan Şahenk)

17.45 Beşiktaş Cola Turka-Antalya B. Bld. (Arena)

18.00 Oyak Renault-Banvit (Bursa Atatürk)

18.00 Mersin B.B-Mutlu Akü Selçuk Ü. (Edip Buran)

29 Mart Pazar:

19.00 Fenerbahçe Ülker-Darüşşafaka (Abdi İpekçi)

26.03.2009


 

F.Bahçe'de iç transfer görüşmeleri devam ediyor

FENERBAHÇE Kulübü, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek futbolcularla sözleşmelerini uzatmak için görüşmeleri sürdürüyor. Roberto Carlos, Alex ve Deivid'in sözleşmelerini uzatan sarı-lacivertli yönetim, kaleci Volkan Demirel, Selçuk Şahin ve Diego Lugano ile henüz yeni sözleşme imzalamadı. Volkan Demirel ve Selçuk ile yapılan görüşmelerde problem olmadığı, Lugano'da da bariz bir sorun beklenmediği, 3 oyuncuyla da görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

26.03.2009


 

Mehmet Okur 12 sayı attı, Utah Jazz 99-86 kazandı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, evinde Houston Rockets'ı 99-86 yenerken, milli basketbolcu 12 sayı üretti. Energy Solutions Arena'daki karşılaşmanın 36 dakikasını sahada geçiren Okur, 12 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistle galibiyete katkı sağladı. Okur'un takım arkadaşlarından Deron Williams 19 sayı, 12 asist ve 4 ribaunt kaydederken, Ronnie Brewer da 17 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistle skora katkı yaptı. Kuzeybatı grubunda ikinci sırada bulunan Utah ekibi, bu sezon çıktığı 70 maçta 44 galibiyet, 26 yenilgi aldı. Güneybatı grubunda ikinci sırada yer alan Houston Rockets'in ise 47 galibiyeti, 26 yenilgisi bulunuyor.

26.03.2009


 

Nihat Kahveci'den korkuyorlar

2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'nin rakibi olan İspanya, bugün tam kadroyla antremanlarına devam etti. Madrid'deki İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) tesislerinde dün sabah yapılan antreman baştan sona Türk ve İspanyol basına ayrıca milli takımına destek vermek isteyen İspanyollar'a açık tutuldu. Yaklaşık 1.5 saat süren antremana sakat durumda olan Xavi, Villa, Silva ile hastalıktan yeni çıkan Pique 45 dakika kadar katılıp, daha sonra zorlamamak amacıyla antremandan ayrıldı. Teknik direktör Vicente Del Bosque, antremanda futbolcularına çok fazla yüklenmezken, Türkiye'nin maç öncesi problem yaşadığı bölge olan defansın ortasından ataklar gerçekleştirilebilecek taktikler denedi.

Antreman sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan kaleci Diego Lopez, Villarreal'den takım arkadaşı olan Nihat Kahveci ile İspanya_Türkiye maçı hakkında konuştuğunu ve Nihat'ın İspanya'ya karşı oynamak için çok arzulu olduğunu söyledi. Lopez, ''Nihat iyileşmek üzere. Bu maç için çok arzulu. Biz şampiyon bir takımız gerçekten çok iyi durumdayız. Ama Türkiye tehlikeli bir takım ve dikkatli olmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu. Bu arada diğer İspanyol milli futbolcu Alvaro Arbeloa da Türkiye ile ilgili sorulan bir soruya, ''Türk Milli Takımı renklerine aşık, çok vatansever, agresif bir takım. Bu maçın onlar için çok daha önemli olduğunu biliyoruz ama biz iki maçta 6 puan almak istiyoruz'' cevabını verdi.

26.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis