"Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

GÜİZA 10 DAKİKA YETTİ

2010 Dünya Kupası elemelerinde İspanya'nın Türkiye'yi 1-2 yenmesinin ardından, İspanyol basını "Dünya Kupasına!" ifadesini başlığına çıkartarak, İspanya'nın gelecek maçta Bosna Hersek'i yenmesi halinde Dünya Kupası'na katılmayı garantileyeceği belirtildi.

AS gazetesi, iç sayfasında "Güiza'ya 10 dakika yetiyor" ifadesini başlığına çıkartarak, Fenerbahçe'de forma giyen İspanyol golcünün "maçı döndüren futbolcu" olduğunu savundu. Güiza'yı maçın en iyisi seçen AS, "Son dakikalarda oyuna giren bir futbolcuyu çok az kez en iyi seçtik, ama bu olayda hakketti" yorumunda bulundu. Gazete, Fernando Torres'i sahanın en kötüsü seçerken, kaleci Volkan Demirel ve futbolcu Emre Belözoğlu'nu da iyiler olarak ön plana çıkardı. Marca gazetesi de "Bir olgunluk dersi" ifadesini başlığında kullandı. Gazete, "Türk cehenneminde yenik durumdan galibiyete kavuştuk. Del Bosque, Clemente'nin 31 maçlık yenilmezlik rekorunu eşitledi. Türkiye deplasmanında tarihte ilk kez alınan galibiyet, İspanya'yı Dünya Kupası kapısından 1.5 adım içeri soktu" değerlendirmelerini yaptı. Güiza'nın kısa sürede kayda değer işler yaptığını, "çok büyük bir oyun ortaya koyduğunu" yazan Marca'da futbol otoriteleri de "Del Bosque'nin, neden Güiza'yı kadroya aldığı açık bir şekilde anlaşılmış oldu" görüşünü savundu.

GÜİZA: BU GOL PASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ

Bu arada, maçla ilgili diğer İspanyol gazetelerinde şu ifadeler ön plana çıkartıldı: El Pais: "İspanya, İstanbul'daki zor maçı kazanıyor ve Dünya Kupası'na frensiz gidiyor. Türkiye, İspanya'dan sabır, daha fazla mücadele ve konsantrasyon istedi." ABC: "İspanya, zorluklara daha dayanıklı olduğunu gösterdi. Asla inancını kaybetmeyen İspanya, Güney Afrika için hemen hemen vizeyi aldı." El Mundo: "Maksimum güven. Gol sonrası tüm futbolcular Güiza'ya koştu." Öte yandan, maç sonrası açıklama yapan Güiza, "7" numaralı formayla sahaya çıkmasını "Bu Villa'nın forması. Sadece bir rastlantı" derken, sözlerine şöyle devam etti: "Bu gol pası benim için çok önemli, çünkü hocamın bana güvendiği bu az zamanı iyi değerlendirmesini bildim. Böylece hocamın bana güven duymaya devam etmesini ve gelecekte de beni kadroya çağırmasını sağladım. Bu, yaşadığım kötü zamanların telafisi oldu."

03.04.2009


 

TERİM: İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya'ya 2-1 yenilerek Türk spor tarihinde devrim niteliğindeki bir geceyi kaçırdıklarını söyledi.

Terim, ''Penaltıdan gol yediğimiz ana kadar İspanya'ya çok pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum. 2-3 farklı öne geçebilirdik, ancak yediğimiz gol penaltıdan, pek yapılmaması gereken bir hata. Bunu kalecimizin yaptığı hata diye söylemiyorum, bizim takımımız böyle gol yememeli'' dedi. İspanya'yı çok seyretmiş bir futbol adamı olarak, rakipleri karşısında bu kadar pozisyona giren bir takım görmediğini ifade eden Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası dahil, İspanya'ya karşı böyle pozisyonlara gireni görmedim. İkinciyi atsanız, olay çok farklı olabilirdi. Sonuçta yenildiğinizde, kutlamak gerekiyor. Üzgünüz. Kazanamıyorsanız, kaybetmeyeceksiniz. Son golde, iki sağ bek koyduk, ikisi de yoktu. Bu hatayı yaparsanız kaybedersiniz'' diye konuştu.

12 PUAN ALLAH'IN EMRİ OLDU

Fatih Terim, Belçika maçında, Bosna Hersek maçında ve İspanya'da pozisyon vermeden gol yediklerini, aynısının bu maçta da olduğunu kaydetti. ''Sebep aranacaksa, seçimi ben yaptığıma göre hata benimdir'' diyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Belli süre gol atamadığımız maç yoktu. Benim düşünceme göre, 18 içinde dünyanın en iyi golcülerinden biri Nihat'tır, ama bazen olmuyor. Nihat'ın çok şık gollerini de izledik. Bu seviyede yakaladığınız zaman atacaksınız ve gol yemeyeceksiniz. Yapacak bir şeyimiz yok. 4 maç, 12 puan Allah'ın emri oldu. Fikstürümüz kolay değil, ama Türk Milli Takımı, herkesi, her yerde yenebilir. Şu anda avantajlı olan Bosna Hersek, bunu da kabul etmemiz lazım. Hem biz yeneceğiz hem onlar kaybedecek."

03.04.2009


 

Macar basını Terim'i suçladı

TÜRKİYE'NİN 2010 Dünya Futbol Şampiyonası grup elemelerinde İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda İspanya karşısında aldığı 2-1'lik yenilgi Macar spor basınında geniş yer buldu.

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, maçla ilgili geniş yer ayırırken, karşılaşmanın gollerini web sitesinde izlenime sundu. Nemzetisport, ''İspanyollar Türkleri İstanbul'da yendiler'' başlığını taşıyan haberinde, ''İspanyol Xabi Alonso tarihinin ilk milli golünü penaltıdan atarken durumu eşitledi. 92. dakikada ise defansı unutan Türklere golü Albert Riera attı ve son Avrupa Şampiyonu, bronz madalyalı Türkiye'yi evinde devirdi'' diye yazdı. Macar spor gazetesi, ''Mehmet Aurello nerede?'' diye sorarken, Fenerbahçe'den İspanya'ya transfer olan Brezilya asıllı Aurello'nun oynanan her iki İspanya maçında da gösterdiği kötü performansın takımının yenilmesine en büyük etken olduğunu, teknik direktör Fatih Terim'in oyuncu değişikliğindeki seçimlerinin de yenilgiyi getirdiğini öne sürdü. Macaristan'daki diğer gazeteler ve internet sitelerinin başlıkları ise şöyle: Stopli.hu: ''Avrupa Şampiyonu İstanbul'da maçı çevirmeyi becerdi'' Sportforum.hu: ''İspanyollar Türk cehenneminde de kazandı'' İnforadyo: ''İspanyollar terledi ama kazandı''

UEFA: RİERA UZATMA GOLÜYLE TÜRKLERİN KALBİNİ KIRDI

uefa.com'da, Türkiye-İspanya maçıyla ilgili ''Riera, 90 2. dakikadaki golüyle Türklerin kalbini kırdı'' yorumu yapıldı. Sitede, ''Riera, Türkiye'nin öfkesini yatıştırdı'' başlığıyla yer alan haberde, Albert Riera'nın 90 2. dakikada, 1-1 eşitliği bozan golüyle Türklerin ''kalbini kırdığı'' belirtildi. İspanya ekibinin maça iyi başladığı, ancak 13. dakikada Riera'nın gol girişiminin, Volkan tarafından engellendiği ifade edildi.

03.04.2009


 

NİHAT: 4'TE 4 YAPMALIYIZ

İSPANYA karşısında etkili olamayan milli futbolcu Nihat Kahveci son dakikada yedikleri golle kötü bir sonuç aldıklarını kaydetti.

Nihat, ''Penaltı nasıl oldu, anlamadık. Bosna Hersek de kazandı, 4 puan fark oldu. Kötü bir durum oluştu. Bundan sonraki hedefimiz 4'te 4 yapmak ve 12 puan almak. Tabii gruptaki durum sadece bize bağlı değil. Bosna Hersek'in de puan kaybetmesi lazım'' diye konuştu.

03.04.2009


 

LİNCOLN'E İDMANDA EKSTRA ÇALIŞMA

GALATASARAY Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, yönetimin itirazına rağmen gittiği ülkesinden, bildirdiği tarihten de geç gelen Lincoln'ün fiziki açığını ekstra idmanlarla kapatmaya çalışıyor.

Korkmaz, takım arkadaşlarından fizik olarak geride kalan oyuncu için fazladan antrenman koyarken, diğer oyuncular dinlenirken Lincoln çalışıyor.

03.04.2009


 

Umutlar tükeniyor

İspanya karşısında elimizdeki kuşu kaçırdık. Artık ipler bizim elimizde değil. Grubumuzda 12 puana ulaşarak Türkiye'nin 4 puan önünde bulunan Bosna-Hersek'in kalan 4 maçta takılmasını bekleyeceğiz.

Biz ise bu 4 maçtan mutlaka 12 puan çıkartmamız gerekecek. Bu tablo Fatih Terim açısından zor bir durum. 2010 Dünya Kupası'na katılabilme fırsatını tehlikeye attık.

Halbuki İspanya karşısında 1-0 öne geçip, rakibi şaşırttık. Ama gole kadar iyi bir futbol oynamadık. Lüzumsuz geri paslar yüzünden bir türlü üstünlüğümüzü kabul ettiremedik. Arda'nın şahsi gayreti, Tuncay'ın çabukluğu ve Semih'in fırsatçılığı sonunda bu golü bulduk ama devamını getiremedik. Avrupa'nın son şampiyonu karşısında zaman zaman güzel pozisyonlara girmemize rağmen 2. golün bir türlü gelmemesi takımı strese soktu.

Kaleci Volkan kendisine güvenenleri her zaman mahcup ediyor. Penaltı pozisyonu öncesine kadar kritik bir--iki topu mükemmel kurtarmasına karşılık, Riea'nın ortaladığı topu uzun boyuna rağmen tutamadı ve penaltıya sebep oldu. Volkan bu tip hataları her maçta yapıyor. Karambol olan pozisyonlarda doğru yerde bulunmuyor. Bu yüzden yenilmeyecek toplar kalemizde gol oluyor.

Bu maçta yine hızlı ve çabuk oynayamadık. Savunmadan çok ağır çıktık. Kısa hazırlık topları ile orta sahada top dolaştırarak vakit geçirdik. Hele gereksiz yere savunmaya gönderilen geri paslar yüzünden oyunu rakip sahaya yayamadık. Kanatlardan ise hiç etkili olamadık. Sağda Gökhan Gönül ve solda İbrahim Üzülmez rakiplerini rahatsız edecek hiçbir hamle yapmadı. İbrahim'in savunmayı ön planda tutması, Arda Turan'ın yükünü daha da arttırdı.

Zaten Milli Takımda Arda Turan da olmasa İspanya ceza sahasına top gelmeyecekti. Avrupa'da top koşturan Nihat ve Tuncay'dan boşuna goller bekledik. İkisinin de güçlü fizikleri olmasına rağmen Casillas'ı zor durumda bırakacak bir şut atamadılar. Semih de ilk maça oranla kötüydü. Golde doğru yerde olmasının faydasını gördü. Ancak rakibin presli savunması karşısında kaybolup gitti. Bu sonuçtan sonra grubumuzdan çıkmamız büyük bir sürpriz olur. Deplasman maçlarında Bosna-Hersek ve Belçika'dan 3'er puanla dönmek bile bize yetmiyor. Bosna'nın mutlaka bir maçta berabere kalması, bizim de 4'te 4 yapmamız şart görünüyor.

EROL DOYURAN

03.04.2009


 

NOBRE: F.BAHÇE DEFTERİ BENİM İÇİN KAPANDI

BEŞİKTAŞ'LI futbolcu Mert Nobre, eski takımı Fenerbahçe'ye geri dönmek için çaba gösterdiği şeklindeki haberi yalanladı.

Nobre, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, dün bir gazetede ''Aklım Fener'de'' başlığı ile yayınlanan haberin doğru olmadığını belirterek,''Haberde yer alan, Fenerbahçeli futbolcu Alex aracılığı ile Fenerbahçe'ye gitmek için çaba gösterdiğim, eski günlerimi özlediğim şeklindeki iddialar tamamen hayal ürünüdür'' dedi. Daha önce de bu tür haberlerin yalanladığını belirten Nobre, şunları kaydetti: ''Bu tarz haberlerin devam etmesi, iki kupada şampiyonluk mücadelesi veren takımımı ve beni yıpratmak amaçlıdır, maksatlıdır. İkinci kaptanlık onurunu yaşadığım Beşiktaş'ta çok mutluyum ve Fenerbahçe defteri benim için çok uzun zaman önce tamamen kapandı.''

03.04.2009


 

TRABZON'DA KALECİ SYLVA MASKE İLE OYNAYACAK

TRABZONSPOR'UN Gaziantepspor maçında sakatlanan ve elmacık kemiğinde çökme meydana gelen kaleci Tony Sylva için maske yaptırıldı.

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Başkanı İhsan Alioğlu, önceki akşam maske ile ilk idmanına çıkan Tony Sylva'nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynama kararlılığı ve isteğinin bulunduğunu belirterek, ''Maske, Sylva'nın performansını etkilemedi. Ama önemli olan kalecinin güven sorunu. Sylva olmadığı takdirde değerli iki kalecimiz daha var. Biz Sylva'yı hazır hale getirip hocamızın takdirine sunmak istiyoruz '' diye konuştu.

03.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis