"Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

ANAYASA DEĞİŞMEDEN REFORM YAPILAMAZ

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, AB ve demokratikleşme yolunda yapılması gereken reformların gerçekleştirilmesine anayasanın birçok hükmünün engel teşkil ettiğini, bu sebeple anayasanın değiştirilmesinin söz konusu reformların yolunu açacağını belirterek, yeni genel seçimler yaklaşmadan anayasa değişikliği çalışmalarının başlatılmasını istedi.

YENİ ANAYASA SORUMLULUĞU İKTİDARA AİT

Kılıçkaya, “Herşeye rağmen anayasa değişikliğinin ve reformların sorumluluğu iktidar partisine aittir. Bu değişiklikler gerçekleştirilemezse gelecekte kimse muhalefet partilerini suçlamayacaktır. İktidar olmak sorumluluk makamında olmaktır. İktidar partisi anayasa değişikliğinin ve reformların yapılmasında en azından usul yönünden muhalefete bahane bırakmamalıdır” dedi.

HUKUKÇULAR Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, Avrupa Birliği (AB) ve demokratikleşme yolunda yapılması gereken reformların gerçekleştirilmesine anayasanın birçok hükmünün engel teşkil ettiğini, bu sebeple anayasanın değiştirilmesinin söz konusu reformların yolunu açacağını söyledi.

Kılıçkaya, yaptığ açıklamada, 1982 yılının Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasında dağlar kadar fark olduğunu belirterek, o günün şartları ve o günün Türkiye’si için tasarlanmış anayasanın artık büyüyen ve gelişen Türkiye Cumhuriyetine yetersiz ve dar geldiğini söyledi. Kılıçkaya, “Bugün gelişen şartlarda oluşan ihtiyaçlar karşısında anayasanın birçok hükmünde değişiklik yapma zorunluluğu doğmuş bulunmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bir paketle bu değişikliklerin yapılması yerine anayasanın bütünü üzerinde kapsamlı bir çalışma ile Anayasanın ülkemizin ve günün şartlarına göre yeniden yapılması Türkiye Cumhuriyetinin daha çok büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

82 ANAYASASI REFORMLARA ENGEL

Geçen 27 yıl içinde yapılan birçok değişiklikle anayasanın kırk yamalı bohça halini aldığını söyleyen Kılıçkaya “AB ve demokratikleşme yolunda yapılması gereken reformların gerçekleştirilmesine anayasanın birçok hükmü engel teşkil etmektedir. O nedenle Anayasanın değiştirilmesi, söz konusu reformların yolunu açacaktır… Ülkemiz seçimden henüz çıktı. Yakın zamanda da seçim bulunmamaktadır. Yeni genel seçimler yaklaşmadan anayasa değişikliği için çalışmaların vakit geçirilmeksizin başlatılması gerekmektedir” diye konuştu.

YENİ ANAYASANIN ŞİMDİ TAM ZAMANI

Kılıçkaya, TBMM merkezli ancak sivil toplum kuruluşlarını, yargıyı, üniversiteleri, meslek odalarını, sendikaları, askeri ve sivil bürokrasiyi içine alan bir komisyon oluşturmak suretiyle ön hazırlık yapılıp, TBMM genel kuruluna getirilerek mutabakatın oluşması halinde doğrudan milletvekillerince veya yeterli mutabakatın oluşmaması halinde referandum yapılmak suretiyle yeni anayasa yapılması gerektiğini belirtti. Sinan Kılıçkaya şöyle devam etti:

“Her şeye rağmen Anayasa değişikliğinin ve reformların yapılması sorumluluğu iktidar partisine aittir. Bu değişikliklerin gerçekleştirilememesi halinde gelecekte kimse muhalefet partilerini suçlamayacaktır. İktidar olmak sorumluluk makamında olmaktır. İktidar partisi Anayasa değişikliğinin ve reformların yapılmasında en azından usul yönünden muhalefet partilere bahane bırakmamalıdır. Toplumun her kesiminin temsil edildiği bir komisyon tarafından hazırlanacak taslağın anayasal, hukuki ve demokratik açıdan Türkiye Cumhuriyeti mevcut koşullarına uygun, yeterli bir Anayasa olacağına kanaatimiz tamdır. Türkiye’nin hak ettiği Yeni Anayasa’nın şimdi tam zamanıdır.”

FATİH KARAGÖZ / ANKARA

05.04.2009


 

OBAMA BUGÜN TÜRKİYE’DE

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, bu akşam Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretine ilişkin, "Bu ziyaretin, Türkiye'nin son dönemde bölgesinde istikrar, refah ve barışı yayma çabalarının takdir edildiğinin işareti olduğunu" söyledi.

Yapılacak görüşmelerin gündeminin çok geniş olduğunu belirten Özügergin, Türkiye'den uzak bölgelere ilişkin de görüş alışverişinde bulunulmasının beklendiğini kaydetti. Obama'nın Medeniyetler İttifakı toplantısına katılmak için mi Türkiye'ye geldiğinin sorulması üzerine de Özügergin, Obama'nın ziyaretinin ikili bir ziyaret olduğuna dikkati çekti. Ancak ABD Başkanı Obama'nın ikili ziyaretinin, Medeniyetler İttifakı İstanbul forumu ile aynı döneme rastlamasının, sembolik anlam taşıdığı yorumları da yapılıyor.

Bu akşam Ankara'ya gelecek olan Obama, yarın Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya gelecek ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Obama'nın daha sonra TBMM'ye giderek, burada Genel Kurula hitap etmesi, ayrıca muhalefet partilerinin liderleriyle görüşmesi bekleniyor.

ABD Başkanı, TBMM'nin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakanlıkta görüşecek. Bu görüşmenin ardından Obama'nın Ankara'dan ayrılmak üzere Esenboğa Havalimanına gitmesi ve İstanbul'a hareket etmesi öngörülüyor. Obama'nın 7 Nisan Salı günü de İstanbul'da Medeniyetler İttifakı toplantısına katılması bekleniyor. Önce Londra'da G20 zirvesine katılan ve daha sonra NATO toplantısı için Strasbourg'a geçen ABD Başkanı, Türkiye'ye Prag'da katılacağı AB zirvesinin ardından gelecek. 8 BİN 800 EMNİYET PERSONELİ GÖREV YAPACAK İSTANBUL Valisi Muammer Güler, ABD Başkanı Barack Obama’nın İstanbul’a yapacağı ziyaret sırasında 8 bin 800 emniyet personelinin görev yapacağını belirterek, Obama’nın konvoyunun geçişi sırasında yaya geçitlerinde kısa süreli kapatmalar yapılacağını, metrobüs, tramvay ve şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir aksamanın olmayacağını bildirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler, Obama’nın İstanbul ziyareti sırasında alınacak tedbirler içerisinde en önemlisini ‘’ulaşım ve trafikle’’ ilgili tedbirlerin oluşturduğuna dikkati çekti. İstanbulluların günlük hayatını etkilemesi bakımından, hayatın normal akışına en az müdahale olabilecek tarzda bir tedbir planlamasının yapıldığını kaydeden Güler, ziyaret sırasında güvenlik amaçlı kontrollü bir geçişin ağlanacağını ifade etti. Güler, ‘’Kısa süreli yol kapatmalar olacaktır. Geçiş sırasında yaya geçitlerinde kısa süreli kapatmalar olacaktır. Programın akışı içeresinde yer yer belli kapatmalar olabilecektir. Metrobüs, tramvay ve şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir aksama olmayacaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum’’ dedi. Muammer Güler, sadece Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camisi ziyaretlerinin yapılacağı saatlerde, ‘’Kabataş, Sirkeci ve Aksaray tramvay hatlarında’’ çok kısa süreli bir kesintinin yaşanabileceğini belirterek, ‘’Bu tedbirler sırasında 8 bin 800 emniyet personeli görev yapacak’’ diye konuştu. İstanbul / aa Liderlerle TBMM’de yalnız görüşecek ÖTE YANDAN TBMM İletişim Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Obama’nın Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde 6 Nisan Pazartesi günü TBMM’yi de ziyaret edeceği hatırlatıldı. Bazı basın yayın organlarında, Obama’nın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile yapacağı görüşmelere TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılacağına ilişkin haberler yayımlandığı belirtilen açıklamada, bunun doğru olmadığı kaydedildi. Açıklamada, Obama’nın TBMM Başkanı Toptan ile makamında yapacağı görüşmelerin ardından Baykal, Bahçeli ve Türk ile ayrı ayrı görüşeceği belirtildi. Ankara / aa

05.04.2009


 

AB'den, Ergenekon soruşturmasına destek

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, NATO zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, Ergenekon’a ilişkin iddiaların çok ciddi olduğunu ve soruşturmanın ciddiyetle ele alınmasının önemine dikkat çekti.

Solana, “Hukuk kurallarına riayet edildiği müddetçe soruşturmayı destekliyoruz. Bunda hiç bir şüphe yok” ifadelerini kullandı. AB Yüksek Temsilcisi, demokratik sisteme kasteden eylemlerin ispatlanması durumunda sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ermeni meselesine ilişkin ise “tarih tarihtir, geçmişi her gün masaya getirmemizin bir manası yok” diyen Solana, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan ziyaretini takdir ettiğini ifade etti. Solana, AKP’nin aldığı oyun bir miktar düşmesine rağmen hala “çok çok iyi bir netice” olduğunu vurgularken, hükümetin reform sürecini hızlandırması gerektiğine işaret etti.

Yeni İsrail hükümetinden kendisinin de endişeli olduğunu vurgulayan Solana, Davos krizinden sonra dolaşıma giren hükümetin ülkeyi AB’den uzaklaştırıp, Ortadoğu’ya götürdüğü tezlerine katılmadığını kaydetti. Obama’nın Türkiye ziyaretini de değerlendiren Solana, Amerikan Başkanı’nın ziyaretinin Ankara’nın milletlerarası platformlarda ne kadar etkili bir ülke olduğuna işaret ettiğini kaydetti. Brüksel / cihan

05.04.2009


 

2010’u da kaybetmeyelim

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2008’in son çeyreği için açıklanan yüzde 6,2 oranındaki daralmanın 2009 için endişeleri arttırdığını belirterek, “2010'da toparlanabilmek için bugünden alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunu” bildirdi. “Ekonomik açıdan 2009'u kaybettik” diyen Palandöken, işsizlikteki artışa dikkat çekti.

Türkİye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2008 yılının son çeyreğindeki küçülmenin endişe verici boyutlarda olduğunu belirterek, ‘’2010 yılında toparlanabilmek için bugünden alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunu’’ ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, 2008’in son çeyreğindeki yüzde 6,2 oranındaki daralmanın 2009 yılı için endişeleri artırdığını dile getirdi. ‘’2009’da pozitif bir büyümenin artık imkansız’’ olduğunu ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: ‘’Son 3 aydır ekonomi yerine seçime kilitlenme krize karşı müdahaleyi de geciktirmiştir. Ekonomik açıdan 2009’u kaybettik. 2010’da toparlanabilmek için bugünden alınacak tedbirler çok önemli. Enflasyon ve cari açık dışında bütün göstergeler kötüye gidiyor. Zaten enflasyon da talep yetersizliğinden dolayı düşüyor. İçinde bulunduğumuz konjonktür talebi canlı tutmayı zorunlu kılıyor. Bunun için de yeni paketlerin açıklanmasına şiddetle ihtiyaç var.’’

Bu arada, işsizliğin aralık ve ocak aylarında hızla artmaya başladığını belirten Palandöken, ‘’Aralık ve Şubat aylarında kendilerine işsizlik sigortası ödemesine başlanan işsizlerin bu ödenekleri sonbahara kadar bitmiş olacak. Dolayısıyla yaz aylarına kadar talep artırıcı her türlü önlemin alınması gerekiyor. Aksi halde hem bir sosyal patlama yaşanabilir, hem de ekonominin yeniden büyümesini uzun süre erteleyen bir kısır döngüye girilebilir’’ dedi. Ankara / aa

05.04.2009


 

İnşaat sektörü “alarm” veriyor

Türkİye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, son açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirirken, ‘’Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek’’ dedi.

Eren, yaptığı açıklamada, TÜİK’in revizyonları sonucunda, inşaat sektörünün 2008’de 4 çeyrek küçülme gösterdiğini, 2009’un ilk çeyreğinde de mevsimsel etkilerle küçülmenin süreceğine inandığını kaydetti. Hükümetin sektöre yönelik aldığı önlemlerin de ancak önümüzdeki aylarda etkisinin görülebileceğini ifade eden Eren, ‘’Böyle olunca 5 çeyrek üst üste küçülmüş olacak inşaat sektörü. Gayri Safi Yurtiçi Hasılada da düşüş var. Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek’’ dedi. Seçim döneminin sona erdiğini, artık iktidar, muhalefet bütün tarafların uzlaşı içinde sorunu ele alması gerektiğini ifade eden Eren, ‘’Ekonomik kriz daha da derinleşecek endişesini taşıyor herkes, veriler kötüleşmeye başladı. ‘Bu olağanüstü bir haldir’ deyip, parlamentomuz gündemi ekonomi ve işsizlik olan bir genel görüşme yapsa, burada her partinin konuyla ilgili uzmanları gelse, ortak bir program üretilse ve bu programa herkes destek verse... Bunu ümit ediyoruz’’ diye konuştu. Ankara / aa

05.04.2009


 

CHP’li başkan mevlid okuttu

nAnkara’nın Kalecik ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP’li Nevzat Şahin, seçim meydanlarında verdiği sözü tutarak mevlid okuttu.

ANKARA'NIN Kalecik ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP’li Nevzat Şahin, seçim meydanlarında verdiği sözü tutarak mevlit okuttu. Alınan bilgiye göre, seçim kampanyası sırasında vatandaşlara ‘’Kazandığım takdirde ilk cuma günü camide mevlit okutacağım’’ sözünü veren Nevzat Şahin, Kalecik merkezdeki Büyük Cami’de cuma namazı öncesi mevlit okuttu. Mevlit, merkezi sistemle ilçedeki diğer camilerden de dinledi. Camilerde mevlit şekeri dağıtıldı. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Halk benden ne talep ederse yetkilerim çerçevesinde mutlaka yerine getirtecektir. Bu olayın abartılacak bir tarafı bulunmamaktadır. Halkın teveccühleriyle kazanılan bir başkanlığın yine halkın teveccühleri ve memnuniyetleri doğrultusunda işletilmesi gerekmektedir’’ dedi. Seçim kampanyalarında değişik dünya görüşlerine sahip insanların dilek ve düşüncelerini dinlediğini belirten Şahin, ‘’Her türlü görüşe ve düşünceye müthiş saygı duyuyor ve önemsiyorum. Bu benim kişisel yapım. Fıtratım gereği, ilçe halkımın mutluluğu, beklentileri ve problemlerine çözüm bulma yolunda her konuda yeni ve radikal kararlar alacak, cesaretle halkımın hizmetine sunacağım’’ diye konuştu. Kalecik / aa

05.04.2009


 

GAZZE DRAMI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, ‘’Dünya çocukları bilgisayarlarla oynarlarken, Gazze’deki çocuklar çöpün içinde kendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar’’ dedi. Küçükali, Gazze’de yaşanan dramı şu sözlerle aktardı: “Gazze’deki durum şu; Gazze’de içecek su yok. Gazze’nin içecek suyunu karşılayan yeraltı sularının 4 kuyusu vardı. Bu kuyuların 2’si yıkılmış, 2’si ise kullanılmaz halde. Dolayısıyla suyun olmadığı yerde medeniyet de yok, her türlü hastalık da var demektir.”

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, ‘’Dünya çocukları bilgisayarlarla oynarlarken, Gazze’deki çocuklar çöpün içinde kendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar’’ dedi. Muğla’daki kan bağışın kampanyasında gazetecilerin Gazze ile ilgili sorularını cevaplayan Tekin Küçükali, ‘’Gazze’deki durum şu; Gazze’de içecek su yok. Gazze’nin içecek suyunu karşılayan yeraltı sularının 4 kuyusu vardı. Bu kuyularının 2’si yıkılmış, 2’si ise kullanılmaz halde. Dolayısıyla suyun olmadığı yerde medeniyet de yok, her türlü hastalık da var demektir’’ diye konuştu. Küçükali, Gazze’de altyapı diye birşeyin olmadığını, kanalizasyon ve elektrik donanımlarının ise yer yer tamir edildiğini belirterek, ‘’Gazze’de yiyecek ve içecek bulmak çok zor. Bazı bölgeler tamamen yıkılmış. Narenciye bahçeleri tamamen yok olmuş. İş makineleriyle bahçenin içinde büyük bir tahribat oluşmuş ve dolayısıyla Gazze şu an insanlık ayıbını yaşıyor. 10-12 yaşındaki kız veya erkek çocukların kimisinin kolu yok, kimisinin bacağı yok ve çöplerin içinde kendilerine oyun buluyorlar. Dünya çocukları bilgisayarlarla oynarlarken, Gazze’deki çocuklar çöpün içinde kendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar’’ dedi. Gazzelilerin birçok ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Küçükali, “Ben buradan insanlığa sesleniyorum; İnsanlık bu değil, bu bir ayıptır. Dünyada acı çeken insanlara yardım etmek, insanların ortak görevidir’’ şeklinde konuştu. Muğla / aa

05.04.2009


 

KUTLU DOĞUM HAFTASI SİİRT’TEN BAŞLAYACAK

Dİyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989’dan bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri Siirt’te 14 Nisan’da başlayacak.

Kutlu Doğum

Sİİrt’ten başlayacak

Haftanın açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.

Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, faaliyetlerin konusunun ‘’insan sevgisinde’’ yoğunlaşacağını kaydetti. Toplumun birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Gürlen, ‘’İslâm medeniyeti sevgi medeniyetidir. Bundan herkesin yararlanması gerekir. Bizler vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olması birbirlerini sevmesi ve saygı göstermesini istiyoruz. Bu nedenle elimizden geldiği kadar topluma bu mesajı sunacağız’’ dedi.

Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri hakkında bilgiler veren Gürlen, “Hz. Peygamber’i ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri, İslâmın aydınlık mesajını doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında güvenilir şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza daha etkili ve yaygın bir şekilde anlatmak amacıyla ilk defa Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında, 1994 yılından itibaren de, Peygamberimizin (asm) doğum günü olan 14- 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum faaliyetleri yapılmaya başlandı” diye konuştu.

05.04.2009


 

Amerikalılar Van Gölü’nde

BİR grup ABD’li televizyoncu, “Van Gölü Canavarı” ile ilgili belgesel çekmek üzere Van’ın Gevaş ilçesine geldi.

ABD’de bir televizyon kanalında şov programı hazırlayan ve “Desination Truth” adlı bir belgesel çekmek amacıyla Gevaş’a geldikleri bildirilen 11 Amerikalı, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile makamında görüştü. Van Gölü canavarıyla ilgili söylenenlerin doğru olduğuna inandıklarını belirten Amerikalı televizyoncular, canavarın görüldüğü yerler ve şekli hakkında belediye başkanından bilgi aldı. Gölde çekimler yapan ABD’li ekip, daha sonra Van Gölü’ne daldı. Van Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı 3 balık adam ile Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne bağlı 7 kişilik bir ekibin gözetiminde çekimlerini gerçekleştiren Amerikalılar, ardından tekneyle Akdamar Adası’na geçti. Basın mensuplarını yanlarına almayan ABD’liler geceyi Akdamar Adası’nda geçirerek, “sessiz bir ortamda canavarın ortaya çıkmasını” beklediler.

05.04.2009


 

Teknoloji üniversiteleri tasarısı Meclis'te

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, teknoloji üniversitelerinin kurulması için hazırlıkların tamamlandığını ve konuya ilişkin yasa tasarısını meclise gönderildiğini bildirdi. Özcan, Türkiye ile İngiltere arasında mesleki ve teknik eğitim konusunda yapılacak işbirliği için düzenlenen ‘’Turkey-UK 1 1’’ seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkati çekti. YÖK olarak mesleki ve teknik eğitimi, üniversite eğitiminden bile daha çok önemsediklerini belirten Özcan, bu alanda iyi yetişmiş, nitelikli elemana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Son zamanlarda mesleki ve teknik eğitimi gözden geçirerek, yeniden yapılandırdıklarını anlatan YÖK Başkanı Özcan, 2 yıl 4 sömestr olan meslek yüksek okullarını 6 sömestre çıkardıklarını, 3 sömestr teorik eğitim alan öğrencilerin, 3 sömestr ise işyerlerinde uygulama yaptıklarını ifade etti. Bu alandaki en önemli sorunlardan birinin meslek yüksekokullarından 4 yıllık okullara geçişte yaşandığını dile getiren Özcan, ‘’Biz bu geçişleri de arttırdık’’ diye konuştu. Uygulamalı eğitimin önünde duran en büyük engellerden birinin öğrencilerin sigorta ve maaş sorunu olduğuna işaret eden Özcan, bu sorunların aşılması için önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Uzun süredir tartışılan ve herkes tarafından kurulması istenen teknoloji üniversiteleri konusunda da çalışmaların tamamlandığını ifade eden Özcan, uygulama mühendisleri yetiştirecek teknoloji üniversitelerinin kurulması için hazırlanan yasa tasarının TBMM’ye gönderildiğini bildirdi. Ankara / aa

05.04.2009


 

“Karargah Evleri” savcısından tazminat dâvâsı

“KARARGAH Evleri’’ soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik, ‘’gizli mal beyanını yayımlayarak kişilik haklarına saldırıda bulundukları’’ iddiasıyla Taraf gazetesine 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik’in avukatı Arif Doğu tarafından açılan davanın dilekçesinde, 12 Mart 2009 tarihinde, Taraf gazetesinde, Mehmet Baransu tarafından kaleme alınan ‘’Karargah Evleri Soruşturmasını Genelkurmay Bu Yüzbaşı’ya Teslim Etti, Dünyanın En Zengin Askeri Savcısı, Serveti 3 Yılda Bir Trilyon Arttı, Evrakta Sahtecilik Bile Yapmışlar’’ başlıklarıyla haber yayımlandığı hatırlatıldı. Haberde, Çelik’in, ‘’kişilik haklarına yönelik olmak üzere yalan, iftira ve hakaretlere yer verildiği ve yargının etkilenmeye çalışıldığı’’ ileri sürülen dilekçede, Çelik’e yönelik adeta ‘taraflı, yargısız ve medyatik bir linç operasyonu ve kampanyasına’ başlandığı’’ iddia edildi. 3628 sayılı Yasa’nın 15. maddesi gereğince mal bildirimlerinin gizli olduğuna işaret edilen dilekçede, bu kapsamda yargı makamlarınca, gizli belgelerin elde edilip yayımlanmasında sorumluluğu bulunanların tespiti ve cezalandırılması yolunda yasal soruşturma başlatıldığı belirtildi. Dilekçede, Taraf gazetesi, sahibi Başar Arslan, Genel Yayın yönetmenleri Ahmet Altan ve Alev Er ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Demir ve muhabir Mehmet Baransu’dan 250 bin TL manevi tazminat talep ediliyor. Ankara / aa

05.04.2009


 

Yolsuzluk iddiaları kaybettirdi

DEVLET Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Genel Başkanı Atılay Ergüven, yerel seçimlerde ‘’yolsuzlukların’’ önemli gündem maddesi haline geldiğini belirterek, ‘’Yolsuzluk iddialarına muhatap adaylar ve partileri oy kaybına uğrarken, dürüst, şaibesiz adayların ve partilerin oy oranlarını artırdıklarına tanık olmaktayız’’ dedi. DENETDE 13. Olağan Genel Kurulu açılılışında konuşan Genel Başkan Ergüven, kamuoyunun dikkatini yolsuzluk ve kayıtdışılığa çekmeye çalıştıklarını ifade ederek, bu faaliyetlerinin etkisinin yerel seçimlerde görüldüğünü söyledi. Ergüven, ‘’Yolsuzluklar önemli bir gündem maddesi haline gelmiş, yolsuzluk iddialarına muhatap olan adaylar ve partileri oy kaybına uğrarken, yolsuzluk iddialarını takip eden, dürüst, şaibesiz adayların ve partilerin oy oranlarını artırdıklarına tanık olmaktayız’’ diye konuştu. Atılay Ergüven, kamu reformu çerçevesinde teftiş ve denetim kurullarının kaldırılmak istendiğini ifade ederek, teftiş ve denetim kurullarının çalıştırılmaması sonucunda ‘’kamu yönetiminde hukuk yerine, siyasi etkilerin hakim olmaya başladığını’’ kaydetti. Ankara / aa

05.04.2009


 

Koncuk: 4C zulmü gündemden çıkarılmalı

Türk EğitimSen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’4C zulmü Türkiye’nin gündeminden çıkarılmalıdır’’ dedi. Türk EğitimSen’in İçkale Otel’de düzenlediği istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Koncuk, 657 Sayılı Kanunun 4C maddesine göre kamuda istihdam edilen personelin, çocuklarının ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi. 4C’lilerin durumunu herkesin görmesi gerektiğini belirten Koncuk, ‘’4C zulmü Türkiye’nin gündeminden çıkarılmalıdır. 4C, Türkiye’yi yönetenler bakımından çok ciddi bir kara lekedir. Bu lekenin temizlenmesi lazım. Bir insanı 650700 TL maaşla geçinmeye mahkum etmenin adı modern köleliktir’’ diye konuştu. Ankara / aa

05.04.2009


 

Gökçek: Yardımlar yeniden başlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimler sebebiyle dağıtımı durdurulan Büyükşehir Belediyesi’nin gıda, yakacak, ekmek, üniversite öğrencileri ile vatandaşlara sabahları çorba ekmek, kırtasiye ve giyecek yardımlarının, ilk belediye meclisi toplantısında alınacak kararın ardından yeniden başlayacağını açıkladı. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 4. Kez seçilmesinden dolayı Ankaralılara bir kez daha teşekkür ettiğini, hizmetlerin kaldığı yerden aksatılmadan, artarak devam ettirileceğini söyledi. Ankara / cihan

05.04.2009


 

Teknoloji ihracatında sınıfta kaldık

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye’nin dünya yüksek teknoloji ürünleri ihracatındaki payının on binde 2 düzeyinde olduğunu bildirdi. TİSK’ten yapılan açıklamada, AB’nin resmi istatistik organı Eurostat’ın geçen ay yayımlanan makalesindeki yüksek teknoloji ürünleri ihracatında ülkelerin 2006 yılındaki küresel pazar payları ve değişim oranları duyuruldu. Analiz sonuçlarına göre, 2006 yılında Çin 217.6 milyar avroluk ileri teknoloji ihracatıyla bu alanda ilk sırada yer aldı. Çin’i sırasıyla 215.8 milyar avro ve yüzde 16.8’lik oranla ABD, 193 milyar avro ve yüzde 15’lik oranla 27 üyeli AB, 103.2 milyar avro ile Japonya ve 99.8 milyar avro ile Singapur izledi. Açıklamaya göre Türkiye, 2006 yılında 359 milyon avroluk ileri teknoloji ürünü ihraç etti ve dünya pazarından on binde 2 pay aldı. Ankara / Tuncay Bayram

05.04.2009


 

İzmir’de 18 kaçak yakalandı

İzmİr polisi, ihbar üzerine Basmane Semti Gaziler Caddesi’nde D.V’nin (42) kullandığı 35 AH 6709 plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonetin kapalı kasasında bulunan ve yurda kaçak girdikleri belirlenen Afganistan ve Pakistan uyruklu 18 kişi sınır dışı işlemleri için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. D.V. ile yanındaki Türk vatandaşı A.A. (30) gözaltına alındı. İzmir / aa

05.04.2009


 

Enflasyon direniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, mart ayı enflasyon rakamlarının ‘’enflasyonun düşmemek için direndiğini’’ gösterdiğini bildirdi. Celal Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, büyüme rakamlarındaki olumsuz tabloya karşın, beklentilerin tersine enflasyonun tüketici fiyatlarında direnç gösterdiğine işaret etti. Söz konusu endekslerin, reel piyasaları, ‘’enflasyonun en azından orta vadede düşmeyeceği yönünde beklentiye sokabileceğini’’ belirten Sönmez, açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Dünyada da bizde de beklentiler deflasyon yönündeyken, ortaya çıkan rakamlar enflasyonun düşmemek için direndiğini gösteriyor. Hükümetin ekonomide yaptığı son revizyonlarda da enflasyonist ortamı düzeltmeye yönelik niyeti görmekle birlikte, ihtiyacımız olan talebi canlandırmak olduğuna göre, bu canlanma pahasına, enflasyonun şu anda bulunduğu seviyeye belli bir süre katlanılabilir diye düşünüyoruz.’’ Bursa / aa

05.04.2009


 

Mutfakta yangın var

Beledİye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BemBirSen) ArGe Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan Mart ayı Asgari Gıda Harcaması (Açlık Sınırı) ve Asgari Geçim Haddi ( Yoksulluk Sınırı) rakamları açıklandı. Buna göre hem açlık sınırı, hem de yoksulluk sınırı bir önceki aya göre 50 TL oranında artış gösterdi. Mart ayında açlık sınırı yani 4 kişilik bir aileninin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması 750, 14 TL, yoksulluk sınırı yani, yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar ise 2. 341,42 olarak gerçekleşti. Şubat ayında da bir miktar kendini gösteren gıda fiyatlarındaki artış, Mart ayı rakamlarında birinciliğe oturdu. Mart ayında endekste yer alan gruplardan en fazla artış yüzde 3,91 olarak gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşti. Fiyatlardaki gerileme ise yüzde 1.44 ile ev eşyasında, yüzde 1.99 ile de ulaştırma rakamlarına yansıdı. Ankara / Ahmet Terzi

05.04.2009


 

“2001 deneyimi” G-20’de paylaşıldı

Türkİye, Londra’da yapılan G-20 zirvesi sırasında 2001 mali krizi ve deneyiminin anlatıldığı ‘’Yapısal Uyumda Türkiye Deneyimi’’ başlıklı makale dağıtıldı. Hazine Müsteşarlığı tarafından dağıtılan ve 5 sayfadan oluşan makalede, Türkiye’nin geçmişte mali politikalarının yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranları ile kırılgan büyüme performansına bağlı olduğu belirtildi. Türkiye’de 1990’lı yılların ikinci yarısında ekonomik istikrar çalışmalarının sınırlı bir başarı gösterdiği ifade edilen makalede, yaşanılan 2001 finansal krizin ardından siyasi istikrarın 2002 yılında sağlanması ile yapısal reformlar ile mali konsolidasyon için yerine getirilmesi için ortamın oluştuğu kaydedildi. Uygulanan mali disiplin sonucunda kamu sektörünün piyasada finansal ağırlığının devamlı bir şekilde azalması ve buna bağlı olarak özel sektöre daha fazla yer verilmesinin Türkiye ekonomisinde sürdürülebilir bir dinamizm yakalandığı bildirilen makalede, Türkiye’nin 2002-2007 yıllarına ilişkin performansının mali disiplin ile güçlü yüksek büyümenin el ele gidebileceğini gösterdiği ifade edildi. Ankara / aa

05.04.2009


 

Hak-İş’ten Türk-İş’e: Emek düşmanı

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türk-İş’in, kendi iş kollarında olmayan ve hiçbir örgütlenme faaliyeti yürütmediği iş yerlerinde davalar açarak, kötü niyetli davrandığını ve emek düşmanlığı yaptığını öne sürdü. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-İş’in bir yandan çalışma yasalarının yenilenmesini engellediğini diğer yandan sendikal hakların kullanımını engellemeye, toplu sözleşme hakkını ortadan kaldırmaya ve sendikaların kapatılmasına yönelik girişimlerde bulunduğunu iddia etti. Uslu, Türkİş’in sendikal hakları engellemeye, toplu sözleşme hakkını ortadan kaldırmaya ve sendikaların kapatılmasına yönelik bir girişim içerisinde olduğunu savunarak, “Türk-İş’e bağlı kimi sendikalar kendi işkollarında olmayan ve hiçbir örgütlenme faaliyeti yürütmedikleri işyerlerinde davacı olarak tam anlamıyla kötü niyeti, bir husumeti ve fütursuz bir emek düşmanlığını ortaya koymuşlardır.” dedi. Ankara / Yeni Asya

05.04.2009


 

Kalp hücreleri hayat boyunca yenileniyor

Kalp hücrelerinin hayat boyu yenilendiği bildirildi. İsveç’teki Karolinska Enstitüsünden bilim adamlarının yaptığı araştırma, kalp hücrelerinin yavaş ve sürekli olarak yenilendiğini ortaya koydu. Radyoaktif karbon tarihleme tekniğinin kullanıldığı araştırmaya göre 20 yaşındaki bir kişinin kalp hücrelerinin her yıl yaklaşık yüzde 1’i, 75 yaşındaki bir kişininkinin ise yüzde 0,5’i kadarı yenileniyor. Ancak her yıl kalp hücrelerinin çoğu yenilense de kalp krizi ya da bir hastalık sırasında milyonlarca hücre kaybedilebiliyor. Amerikan “Science” dergisinde yayımlanan araştırma, kalp krizi tedavilerinde yeni yöntemlerin bulunmasının yolunu açıyor. Araştırma ayrıca, kalp hücrelerinin yenilenip yenilenmediği konusunda uzun zamandır devam eden tartışmaya da son noktayı koyabilir nitelikte. Bugüne dek kalp uzmanlarının çoğu kalp hücrelerinin yenilenmediğini savunuyordu.

05.04.2009


 

Kişi başına 300 ton maden

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Önal, Türkiye’de bir kişinin 1 yaşından 70 yaşına kadar 300 ton maden tükettiğini, bu rakamın Amerika’da bin 600 ton, Almanya’da ise bin ton olduğunu açıkladı. İnönü Üniversitesi, KOSGEB, ABİGEM Malatya ve MTA Bölge Müdürlüğü tarafından “Madencilik Sektöründe Malatya’nın Yeri” konulu çalıştay İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Çalıştaya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Süheyla Ünal ve Prof. Dr. Turgay Seçkin ile kalabalık bir topluluk katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Önal, “İnsanın vücudu insanın yapısı, tamamen belli minerallerden ve elementlerden oluşuyor. Vücudumuz, kemik yapımız, canlının üçte ikisini oluşturan su hepsi doğal kaynaktır. Madenler su ve hava gibi insan yaşamı için zorunlu olan maddelerdir. Bir düşünün madenler olmasıydı ne olurdu?. Her halde medeniyet dediğimiz bugünkü insan yaşamı olmazdı” dedi.

05.04.2009


 

Bir buz kütlesi Antarktika’dankoptu kopacak

Antarktİka kıt'asından yine büyük bir buz kütlesinin ayrılmak üzere olduğu bildirildi. Merkezi Paris’te bulunan Avrupa Uzay Ajansından yapılan açıklamada, Wilkins Buz Kütlesi olarak adlandırılan kütlenin uzaydan alınan görüntülerine göre, onu Charcot ve Latady adalarına bağlayan ince buz köprüsünün çökmek üzere olduğu uyarısı yapıldı. Açıklamada, Antarktika’nın geri kalanı gibi binlerce yıldır biriken ve sıkışan karla oluşan kütlenin uzun süredir bozulmadan kaldığı, ancak 1990’lardan itibaren ciddî bir erime ve bozulma sürecine girdiği kaydedildi. Başlangıçta yaklaşık 13 bin kilometrelik bir alana sahip Wilkins’in sadece geçen yıl kütlesinin yüzde 14’ünü kaybettiğine dikkati çeken bilim adamları, bunun küresel ısınmayla olan ilgisinin araştırıldığını bildirdi. Son 50 yılda ortalama sıcaklığın 2,5 derece santigrat arttığı Antartika’daki “ortalama ısınma” düzeyi, küresel ısınma değerinin hayli üzerinde bulunuyor.

05.04.2009


 

Japonya, Ay’a robot gönderecek

Japonya, keşifte bulunmak üzere iki ayaklı bir robotu Ay’a göndermeyi planlıyor. Hükümetin çalışma grubundan yapılan açıklamada, bir istasyon kurmak için önce yüzeyde ve çevrede incelemelerde bulunacak iki ayaklı bir robotun 2020’ye doğru Ay’a gönderilmesinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, daha sonra Ay’da insan ve robotların birlikte çalışmasının amaçlandığı kaydedildi.

05.04.2009


 

Trafiğe 5 yılda 22 bin kurban

TÜRKİYE, 5 yılda 21 bin 721 kişiyi trafiğe kurban verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in trafik kazası ve kazalarda vefat edenlere ilişkin soru önergesine, yazılı cevap verdi. Atalay’ın verdiği bilgiye göre, araç ve sürücü sayısı; 2007 yılında, 2002’ye kıyasla arttı. Araç sayısındaki artış oranı yüzde 40,4, sürücü sayısındaki artış ise yüzde 22,8 oldu. Türkiye’de 2002-2007 yılları arasında 2 milyon 782 bin 948 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 719 bin 592 kişi yaralandı, 21 bin 721 kişi vefat etti. Kazaların maddî bilânçosu da ağır oldu; 3 milyar 933 milyon 40 bin 724 lira maddî hasar tesbit edildi. 2003-2007 yılları arasında 392 kilometre otoyol, 7 bin 436 kilometre bölünmüş yol, 2 bin 530 kilometre tek yol yapıldı. Yollar için 11 milyar 83 milyon 663 bin lira harcandı.

HAFTALIK ‘’ŞOK’’ DENETİMLER

Bakan Atalay, Türkiye’de sanayileşme, şehirleşme, motorlu araç ve sürücü sayısındaki artışın, trafik kazalarını beraberinde getirdiğine, ülke gündeminin ilk sırasında yer aldığına işaret etti. Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğünce, trafik kaza istatistikleri çerçevesinde yapılan değerlendirmelere göre, trafik kazalarının yoğun olduğu yol kesimlerinin; mevsim, gün ve saatler tesbit edilerek, denetimlerin gerçekleştirildiğini kaydetti. İllerin trafik kaza istatistiklerinin aylık incelendiğini, trafik kazalarında artış görülen illerde haftalık ‘’şok denetimlerin’’ uygulandığını vurgulayan Atalay, ‘’Zaman zaman merkezden çıkartılan sivil denetleme ekipleriyle de trafik kuruluşlarımızın belirtilen hususlara riayet edip etmedikleri denetlenmektedir’’ görüşünü ifade etti. Ankara / aa

05.04.2009


 

Sınava giden otomobil kaza yaptı: 3 ölü

Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsüne Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavlarına giden abla- kardeşi taşıyan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaza yaptı. Otomobilin 3 parçaya ayrıldığı feci kazada 3 kişi vefat etti. Kaza yerine gelen ve sinir krizleri geçiren aile yakınlarını sakinleştirmek polis yoğun çaba sarfetti. Bursa / cihan

05.04.2009


 

Otizmli çocuklara destek olun

TÜRKİYE'DEKİ 16 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle oluşturulan Otizm Platformu tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Reyhan Gazel, oğlunun da otistik olduğunu, bu nedenle yıllardır mücadele verdiğini belirtti. Otizmin 3 yaş öncesinde kendini gösterdiğini, çocukta göz temasında, dil gelişiminde, toplumla adaptasyonda sorunlar yaşanabildiğini dile getiren Gazel, otistik çocuğu olan ailelerin psikolojik olarak zor süreçler geçirdiğini de ifade etti. Türkiye’de otistik çocuklara özel eğitim verecek uzman konusunda eksiklikler bulunduğunu kaydeden Gazel, “Özürlüler İdaresi Başkanlığı olarak otizmle mücadelede, her tür sıkıntının çözümünde aktif olarak işin içinde olacağız. Tüm çocuklarımız mutlu, üretken ve hayatta aktif olana kadar da mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

Gazel, “Otizm tedavisinde en önemli şart, erken teşhis ile birlikte başlayan erken eğitim sürecidir. Otizmli çocukların okul öncesi eğitimlerini okul öncesi eğitim kurumlarında bireysel ve grup eğitimleri ile kaynaştırmaya hazırlık esasına göre yapılması gereklidir. İnsanlar çocuklarımızdan korkmasın. Bizim çocuklarımızdan kimseye zarar gelmez. Onları anlamaya ve destek olmaya çalışın” diye konuştu. İstanbul / Yeni Asya

05.04.2009


 

İHH’dan 289 bin kişiye yardım

ULUSLARARASI İnsanî Yardım Vakfı (İHH) yaptığı yardımlarla 2008 yılında 289 bin 450 kişiye ulaştı. İHH Sakarya Şubesi’nden yapılan açıklamada, 110 ülkede yüz binlerce insana ulaşan vakfın, yurt içinde de ihtiyaç sahibi 289 bin 450 kişiye yardım yaptığı belirtildi. Nakdî, aynî, ramazan, kurban ve sağlık yardımları olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine 10 milyon 464 bin 693 TL yardım yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, çeşitli illerde ihtiyaç sahibi ailelere giysi yardımı yapıldığı da ifade edilen açıklamada, İstanbul’da Çeçen ve Özbek öğrenciler, Irak’lı ve Afrikalı mülteci aileler ile maddî durumu kötü olan diyaliz hastalarının da giydirildiği bildirildi. Sakarya / cihan

05.04.2009


 

Kiracıya 40 TL eziyeti

TAŞINDIKLARI mahallede nüfus kayıtlarını yaptırdıkları sırada istenen noter tasdikli kira kontratı sebebiyle zor günler yaşayan kiracılar, notere 40 TL ücret verilmesine tepki gösteriyor. Son nüfus sayımının ardından, başka bir mahalleye taşınan kiracının nüfus kaydını yaptırabilmesi için belirtilen evde oturduğunu gösteren noter tasdikli kira kontratı getirmesi uygulaması başlatıldı. Eskiden muhtarların kolaylıkla halledebildikleri kayıt işleminin zorlaştırılmasına tepki gösteren vatandaşlar, dar gelirli insanların 40 TL’yi vermekte büyük güçlük çektiğini ve uygulamanın kaldırılmasını istiyor. Bursa / cihan

05.04.2009


 

Gurbetçi çocuklarına sınav

ÖSYM Yurt dışında çalışanların çocukları için yükseköğretime giriş sınavı (YÇS) yapacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınavla ilgili bilgi içeren Kılavuz ile 2009 YÇS Aday Bilgi Formu 6-24 Nisan tarihlerinde ÖSYM’nin internet sitesinden sağlanacak. Açıklamada, sınava başvuru şartlarının 2009 YÇS Kılavuzunda yer aldığı belirtilerek, YÇS’nın 5 Temmuz da Türkiye’de Ankara ve Almanya’da Köln şehirlerinde yapılacağı bildirildi. Ankara / aa

05.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis