"Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Cebeci’de bilgi yarışması coşkusu

Ankara’da hanımlar Risâle-i Nur Bilgi Yarışması yapıldı. Cebeci Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada lise öğrencileri çeşitli kitaplardan farklı kategorilerde yarıştılar. Şiirlerin ve Risâle-i Nur’dan bazı bölümlerin sahnede seslendirildiği programın sunuculuğunu Neslihan Ölç’ün yaptı. Programda konuşan Eğitimci Aysel Vapur ise gençliğin insan hayatında güzel olduğu kadar oldukça dalgalı ve hareketli his dünyasıyla kritik ve tehlikeli bir dönem olduğuna ve kurtuluş çârelerine dikkat çekti.

Kur’ân tefsiri Risâle-i Nur’un böylesine önemli bir devrede, gençlere hayatın değişmeyen gerçeklerini hatırlatıp dünyadaki varlığımızın mânâ ve maksatlarını bildirdiğini belirten Vapur, “Bediüzzaman Said Nursî insanın bu dünyaya gönderiliş maksadının ancak imanla gerçekleştiğini belirtir. Zira gençler, sıhhatli ve istikametli bir hayatı ancak iman ve İslâm dairesinde bulabilirler. Ömür sermayesini Yaratıcısının takdir ettiği vazifeleri yerine getirmeleri, hayatın anlamını ancak burada bulabilirler” diye konuştu.

RİSÂLELERİ DİKKAT VE

TEFEKKÜRLE OKUMAK…

Yaşadığımız hayatın her geçen gün giriftleşen çok yönlü alâka ve irtibatlarla, haberleşme teknolojisinin dünyayı âdeta ‘küçük bir köy’ haline getirmiş olması ve kitle iletişim araçlarıyla her şeyi dünya hayatından ibaret gören dünyevîleşme zihniyetinin telkininin tahribatının büyük olduğunu belirten Aysel Vapur, şunları söyledi: “Bu mânevî tahribat genç dimağları darmadağın etmekte, yaratılış maksatlarından alıkoymaktadır. Onun içindir ki Bediüzzaman, gençlere daima Nur Risâlelerini okumalarını, zamanın ahlâksızlık felâket ve helâketinden sakınmalarının, dünyevî saadete de vesile olacağını ders verir.”

Gençlere çok okumaları gerektiğini tavsiye eden Aysel Vapur, Risâle-i Nurun meziyet ve hususiyetlerini sıralarken, “Hem zamanın her türlü günâhlarından korunabilmemiz, hem de manevî duygularımızın takviye edebilmemiz için Risâle-i Nurları günlük okumanın ehemmiyeti ve bu vesile ile talebe-i ulum sınıfına dâhil olabilmenin önemli bir şartı” olarak dikkat ve tefekkürle okumanın önemini özetledi.

Vapur konuşmasını Zübeyir Gündüzalp’in tavsiyeleriyle tamamladı; “Şimdi oku kabirde okuyamazsın, satır satır, kelime kelime oku. Dem ve damarlarımıza karışacak şekilde okumak. İstidatları inkişaf ettirmek için çok okumak. Oku, oku, her gün oku. Okudukça oku ki, ruhun nur-u İlâhî ile parlasın. Kalbin nur-u Kur’ân’la temizlensin. Aklın nur-u İslâm’la işlesin ve yükselsin…”

YARIŞMACILARA

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere, ödülleri dağıtıldı. Programda lise seviyesinde üç gruba ayrılan; Elif Altuner, Nuriye Sultan Kostak, Saliha Nur Yılmaz, Sümeyye Gürbüz, Tûbanur Erdem, Habibe Gezer, Aslıhan Yıldız, Feyza Kurun ve Büşra Demirdağ isimli yarışmacı öğrenciler, Meyve Risâlesi’nden sorulan sorulara verdikleri cevaplarla Risâle bilgilerini konuşturdular.

Soruların çoğunu cevaplayarak birinci olan Elif Altuner, Nuriye Sultan Kostak ve Habibe Gezer’e program sonunda hediyeleri verildi.

Programda ayrıca daha önce üniversite öğrencileri arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı. Birinci-ikinci sınıflar kategorisinde Dilek Nur Polat’a birincilik, Handenur Yaman ve Zeynep Günaydın’a ikincilik, Rabia Tuba Yıldız da üçüncülük ödülü verilirken; üçüncü-dördüncü sınıf kategorisinde Şule Akdemir’e birincilik, Özlem Coşkun’a ikincilik, Nuray Yıldız da üçüncülük ödülü takdim edildi.

Yine ortaokul seviyesi sınavı birincisi Süeda Şahin’e, ikincisi Semanur Diniz’e ve üçüncüsü Sümeyra Önder’e de hediyeleri dağıtıldı. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Şeyma Erdoğan da tebrik edilerek hediyesi verildi.

Kalabalık bir dâvetli topluluğunun izlediği yarışma programının sonunda düzenlenen gıda kermesi büyük ilgi gördü. Dâvetliler bu tür programları fevkalâde istifadeli ve Risâ-le-i Nur’un okunmasını teşvik edici olduğunu belirttiler.

ELİF NUR KURTOĞLU / ANKARA

05.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Japonca ve Korece öğretilecek

  “Sessiz ressam” ilk kişisel sergisini açtı

  Cebeci’de bilgi yarışması coşkusu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis