"Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Futbolda haksız rekabet var

SPOR yorumcusu Rıdvan Dilmen, ''İzmir takımları doğru transfer politikalarıyla belli yerlere gelecektir'' dedi. Dilmen, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği ayın en başarılıları yarışmasında yaptığı konuşmada, kulüplere belediye desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda Türkiye'de haksız rekabet olduğunu söyledi. İzmir'deki belediyelerin kulüplere yardımcı olmak istediğini, ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Dilmen, Kayseri'deki iki kulübe sezon başında 5-10 milyon dolar yardımda bulunulduğunu, bu tablo içerisinde ne Altay'ın, ne de Karşıyaka'nın bu rekabetin içinde olmasının mümkün olmadığını söyledi.

MİLLÎ TAKIMIN ŞANSI AZALDI

Dilmen, siyasetin futbola girmesinin haksız rekabet getirdiğini belirterek, ancak doğru transfer politikalarıyla doğru işler yapılacağına inandığını ifade etti. İddaa gelirlerinin bitmesi durumunda kulüplerin maddi açıdan zorlanacağını kaydeden Dilmen, ''İzmir takımları doğru transfer politikalarıyla belli yerlere gelecektir. Bazı bütçelerin lige çıkmakta yeterli olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu. Dünya Kupası Grup elemelerinde İspanya'ya her iki maçta da yenilen Türk Millî Takımı'nın şansının yüzde 20'lere düştüğünü kaydeden Dilmen, ancak Milli Takım'ın İspanya maçlarından daha çok Estonya ve Belçika maçlarında sıkıntı yaşadığını söyledi. Dilmen, Turkcell Süper Lig'in bitimine 8 hafta kaldığını ve Sivasspor'un lider olduğunu, kırmızı- beyazlı takımın 4 maçını evinde oynayacağını hatırlatan Dilmen, Sivasspor'un şampiyonluk mücadelesinde olmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçına da değinen Dilmen, ''Mustafa hoca olsa berabere bitse diye dua ederdi. Beraberlikte ikisi de kaybeder. Hangi takım galip gelirse avantaj sağlar. Üst oynayın'' diye konuştu.

DENİZLİ BEŞİKTAŞ'TA BAŞARILI

Dilmen, Beşiktaş'ın Mustafa Denizli ile çok ciddî çıkış yaptığını ve Denizli'nin Beşiktaş için doğru tercih olduğunu belirterek, siyah beyazlı takımın mucize yaratmadığını, ancak rakiplerinin kötü sonuçlar aldığını, ligde ilk iki sıradaki takımın diğer ekiplere göre arzusunun daha fazla olduğunu ifade etti. Eskişehirspor'da kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ile ilgili de konuşan Dilmen, her sporcunun hata yapacağını, kendilerinin de hata yaptığını belirterek, ''Batuhan'ın Fenerbahçe maçı öncesinde kamptan gitmesi, kendi adına, ailesi ve geleceği adına günah. Eskişehirspor'da kadro dışı kaldı. İşin kötü tarafı 'ben gitmedim' diyor. Hocadan özür dilersin, olur biter. Beşiktaş'ta oynamıyordu. Onu doğru yola sevk edecek bir büyük lâzım'' diye konuştu.

08.04.2009


 

DERBİ MAÇTA EN UCUZ BİLET 60 TL OLDU

TÜRKCELL Süper Lig'de 12 Nisan Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçın biletleri yarın satışa çıkarılacak. Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, derbi biletlerinin en ucuzu 60, en pahalısı ise 275 TL'den satılacak. Biletix gişelerinden saat 10.00'dan itibaren satışa sunulacak biletlerin tribünlere göre fiyatları şöyle: Numaralı Grup 1: 250 TL, Numaralı Grup 2: 200 TL, Kapalı Alt Grup 1: 275 TL, Kapalı Alt Grup 2: 225 TL, Yeni Açık Alt: 60 TL, Yeni Açık Üst: 60 TL, Eski Açık: 60 YTL.

08.04.2009


 

KONYASPOR ERHAN ALBAYRAK'I GÖNDERDİ

KONYASPOR, 14 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonu kapsamında ifadelerine başvurulan futbolculardan Erhan Albayrak'ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Konyaspor Basın Sözcüsü Nadir Avcan, yaptığı açıklamada, fuhuş operasyonu kapsamında polisin ifadesine başvurduğu futbolculardan Erhan Albayrak'ın sözleşmesinin tek taraflı feshine karar verildiğini, bu futbolcuya aynı zamanda 100 bin TL para cezası verildiğini de kaydetti. Avcan, olayda ismi geçen diğer futbolcuları Celaleddin Koçak'a da 100 bin TL para cezası verildiğini belirtti.

08.04.2009


 

REAL MADRİD KAKA'YI 60 MİLYON AVRO'YA ALIYOR

İSPANYOL spor basının ardından İtalya'nın ünlü La Gazzetta dello Sport gazetesi de Kaka'nın Real Madrid'e gideceğini yazdı. Transfer döneminin en gözde isimlerinden biri olan AC Milan'ın Brezilyalı forveti Kaka'nın, sezon sonu Real Madrid kulüp başkanlığına Florentino Perez'in gelmesiyle başarılı futbolcunun Madrid'e taşınacağı iddia edildi. İspanyol Marca gazetesine dayandırılan iddia da, AC Milan Asbaşkanı Adriano Galliani'nin 16 Mart tarihinde Real Madrid'in başkan adayı Florentino Perez ile görüştüğü ve yıldız futbolcu için 60 mil-yon avroya uzlaşıldığı bildirildi.

08.04.2009


 

FUTBOLDA COCA COLA FİNALLERİ BAŞLIYOR

FUTBOLDA Coca-Cola Akademi Ligleri 14 ve 15 Yaş Altı Türkiye Finalleri 13-18 Nisan tarihleri arasında oynanacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 bölgede 14 ve 15 yaş altı gruplarında düzenlenen Coca-Cola Akademi Ligleri'nde ilk 3 sırayı alan takımlarla, her bölgede ilk 3'e giremeyen takımların oyuncuları arasından Ulusal Futbol Gelişim Akademisi tarafından seçilen oyunculardan oluşan karma takımlar, her iki yaş grubu için 4 gruba ayrıldı.

08.04.2009


 

STUTTGART'LI SERDAR TAŞÇI'YA MİLAN TALİP

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart'ta forma giyen Alman millî takımının oyuncusu Serdar Taşçı, daha fazla gol atmak istediğini söyledi. Serdar Taşçı, VfB Stuttgart'ın ligde VfL Bochum'u 2-1 yendiği karşılaşmada son dakikada galibiyet golünü atmıştı. AC Milan'ın kendisiyle ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine de Serdar, bunu kendisinin de duyduğunu ve gururlandığını, ancak Stuttgart'ta kendisini çok iyi hissettiğini ve 2010 yılına kadar da bir sözleşmesi olduğunu kaydetti.

08.04.2009


 

AURELİO'NUN HOCASI GÖREVDEN ALINDI

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde Türk futbolcu Mehmet Aurelio'nun oynadığı Real Betis takımında, teknik direktör Francisco (Paco) Chaparro'nun görevine son verildi. La Liga'da 29. hafta sonunda 31 puanlan 16. sırada bulunan ve ligde kalma mücadelesi veren Real Betis, son olarak sahasında lig sonuncularından Numancia'ya karşı oynadığı maçta 33 berabere kalmıştı. Sevilla doğumlu olan tecrübeli İspanyol teknik direktör, kulübünde gerek futbolcu gerekse yönetim tarafından çok sevilen biri olmasına karşın alınan kötü sonuçlardan sorumlu tutulan kişi oldu.

ERSEN DE OYNADI

Öte yandan, La liga'da kalma mücadelesi veren 18. sıradaki Recreativo'nun futbolcusu olan Ersen Martin, geçen hafta Sevilla'ya karşı 1-0 yenildikleri maçta son 22 dakikada oyuna girdi.

08.04.2009


 

Yanal: Destek devam etmeli

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaptıkları oyuncu değişikliklerine saygı duyulması gerektiğini söyledi. Yanal, Trabzonspor Dergisi'nin bu ay ki sayısındaki yazısında, futbolda sonuca göre yorum yapmanın en büyük rahatsızlıklardan biri olduğunu belirtti. Türk futbolunda böyle bir eksikliğin bulunduğunu ifade eden Yanal, ''Oysa yapılan değerlendirmelerin hiçbiri analitik verilere dayanmıyor. Bu da yapılan doğruları kenarda tutup özellikle moral motivasyonun olumsuz etkilenmesine yol açıyor. Bizler teknik direktörler olarak oyuncularımızı sadece oynadıkları 90 dakikada değil, antrenmanlarda ve maçlardaki verimlerini en ince detaylarına kadar inceledikten sonra değerlendiririz. O yüzden yaptığımız tercihlere saygı duyulmalı'' dedi. Kötü giden bir sürecin sonunda her türlü yorumun yapılabileceğini kaydeden Yanal, ''Ancak bu yorumları yaparken oynadığımız rakiplerin gücüne de saygı duyulmalı. Kabul etmeliyiz ki ligimizde tüm ekiplerin güçleri arttı. Artık ligde her takım önemli kayıplar yaşayabiliyor. Önemli olan bu kayıpların etkisini en kısa sürede ve kararlılıkla üzerimizden atabilmemizdir'' ifadelerini kullandı.

Yanal, yapılan eleştirilerle bazı futbolcuların ciddî haksızlıklarla karşı karşıya bırakıldığını savunarak, şöyle devam etti: ''Örneğin bizdeki verilere göre son derece verimli olan bir oyuncumuz acımasızca eleştirilebiliyor. Oysa biz rakamlara ve sonuca yönelik üretkenliğe bakıyoruz. Bu oyuncumuzla ilgili her şey olumlu. Böyle olunca doğruyla yanlış da birbirine karışıyor. Zaten sonuçların ezikliğini yaşayan oyuncularımızın sağlıklı tahliller yapmaları da zorlaşıyor. Bu nedenle herkesten bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Lig yarışında her şey iyi giderken katkı sağlamak elbette kolaydır. Ancak olumsuzluklarda yapılacak yardımın daha büyük anlam taşıdığını hatırlatmak isterim. Galip geldiğimiz dönemlerde bunu sürekli kılmamızı sağlayan, herkesin pozitif enerjisiyle beslediği bir destek söz konusuydu. Şimdi buna daha çok ihtiyacımız var. Bu desteği kaybedersek, farkında olmadan çok şey kaybederiz. Bu nedenle özellikle oyuncularımıza olan olumlu yaklaşımımızı değiştirmeden yolumuza devam etmeliyiz. Bunu başarırsak, tekrar yükselme sürecine geçebiliriz.''

08.04.2009


 

G. ANTEP'i PORTEKİZLİ COUCEİRO ÇALIŞTIRACAK

NURULLAH Sağlam ile yollarını ayırdıktan sonra altyapı sorumlusu Seçkin Göksel ile Galatasaray maçına çıkan Gaziantepspor'da teknik direktörlük görevine bir dönem Porto'yu da çalıştıran Litvanya Millî Takımı'nın 46 yaşındaki teknik direktörü Portekiz asıllı Jose Couceiro getirildi. Kulüp başkanı İbrahim Kızıl, yaptığı açıklamada, 1,5 aydır süren çalışmaların sonunda Portekizli teknik adam Jose Couceiro ile 2 yılı opsiyonlu 4 yıllığına anlaştıklarını, yeni teknik adamın Litvanya Milli Takımı ile ilişiğini kesmesinin ardından göreve başlayacağını belirtti. Jose Couceiro, Galatasaray karşısında iki farklı devre izlediklerini, Gaziantepspor'un çok sayıda pozisyonu harcadığını, eksiklere karşın takımını iyi bulduğunu bildirdi.

08.04.2009


 

Lincoln kazanılmalı

Galatasaray, Gaziantep'te önemli bir üç puan aldı. Bülent Korkmaz'ın Lincoln takıntısı sürüyor. Gaziantep kadrosuna bu oyuncu alınmadı. Nedenini merak ediyorduk ki; Korkmaz, "Antreman eksiği yüzünden kadroya alınmadığını" söyledi. Eğer Gaziantep maçını Galatasaray kaybetseydi, Bülent Korkmaz görevinde zor kalırdı. Lincoln, Türkiye'yi terk ediyorsa bunun sebebi Bülent Korkmaz'dır. Lincoln'ün ilâcı belli: Sevgi. Geldiği takımdan alınan raporda bu zaten biliniyor. Deniliyor ki; Lincoln'ü sevmezseniz ondan verim alamazsınız. Ama Lincoln'ü severseniz sizi tek başına şampiyon yapar. Sizi tek başına şampiyon yapacak bir oyuncuya sahipsiniz ve onu kullanamıyorsanız bu sizin yeteneksizliğinizden başka bir şey değildir. Geçen sezonun son altı maçına baktığımızda, Lincoln'ün şampiyonluk yolunda neler yaptığını hep birlikte gördük. Var olan kadroyu, en iyi biçimde kullanmak her teknik adamın harcı değil elbette. Oyuncu almanın mümkün olmadığı zamanlarda elindekilerden harmanı iyi yapabilmek bir teknik adam için çok önemli. Hele sonuca direkt etki edebilecek oyuncuları kullanamamak hem teknik adama hemde kulübe zarardan başka bir şey değildir.

SAİD OKUR

08.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis