"Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Bursa

Bursa Ulu Cami’de Peygamber Efendimiz ve Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri için okutulan ilk mevlid gerçekten harika idi. 300 hatim yapmıştı mevlid öncesi. Emekli bir ağabey, 10 günde yalnız başına bir hatimi yetiştirdi mevlide.

Mevlide katılanlara binlerce “Uhuvet ve İktisat Risalesi” hediye edildi. Binlerce Nur Talebesi kardeş bir birbirleri ile hasret giderdiler.

2008 yılının Aralık ayında, gençliğinde Üstadı ziyaret eden Erdoğan Utangaç Ağabey bir rüya görmüştü. “Ulu Cami’den çıkan cemaat doğru Yeni Asya Vakfına derse geliyorlar. Ben de kalktım Aksu Köyünden sabah namazına Ulu Camiye geldim. Camiden de vakfa derse geldim” demişti. Bu mevlit ile bu rüya gerçekleşmiş oldu. Şöyleki; Pazar sabahı, sabah namazına Ulu Camiye gelen yüzlerce misafir, namazı müteakip vakıf merkezine gelip kahvaltı yaptılar, ders yaptılar, sohbet yaptılar.

Demirci Halit Çıkıkçı Ağabeyin Şubat 2009’da gördüğü bir rüya da bu mevlit ile gerçekleşmiş oldu. Bir Pazar sabahı hasta olduğu için vakfa derse gelemeyip, kitap okurken uyuyakalmış ve rüyasında, dünyanın tüm radyolarının vakıfta yapılan sohbeti canlı yayınla dünyaya duyurduğuna şahit olmuş. Evet, mevlidi TV’ler canlı olarak yayınladılar. Böylece bu rüya da bir şekilde gerçekleşmiş oldu. Elhamdülillahi haze min fadli Rabbi.

Bursa’lı Nur Talebelerinden ve Üstadı 4 defa ziyaret eden Ali Çakmak ve Kâzım Sert Ağabeylerin de sevinçlerinden gözleri dolu dolu olmuştu. “Bu Risale-i Nur’un bayramıdır” diyorlardı. Çünkü onlar baskı ve zulüm devirlerini yaşamışlar, kitap okudukları için hapise girmişlerdi.

80 yaşında bir amca “Ben ilk defa bu caminin bu kadar kalabalık, canlı ve ihlaslı cemaatine şahit oluyorum” diye yanındakilere anlatıyordu.

Yine ayakkabı görevlisi yaşlı Hüseyin amca da gözleri yaşlı bir şekilde “Ben 30 yıldır böyle güzel manevi bir proğram görmedim” itirafında bulundu. “Pınar Terlik”in sahibi Sami Taş da, “Ulu Cami bu mevlidle mükemmel oldu” diye hissiyatını dile getiriyordu.

Mevliti değerlendiren yazılar ççıktı gazetemizde. Ayrıca 30’a yakın yayın organı mevlidi haber yaptı. Dost TV’ye, Bursa (Olay) TV’ye Bursa’daki mahalli radyolar başta olmak bütün yayın organlarına teşekkür ediyorum.

ERDOĞAN AKDEMİR

09.04.2009


ESKADER Ödülleri veriliyor

nEDEBİYAT Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin geçen yıl için yapılan değerlendirme sonucu açıklanan ESKADER 2009 ÖDÜLLERİ, bu hafta sonu İstanbul’da sahiplerine veriliyor. Tören 11 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te Cağaloğlu’ndaki Kaynak Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Ödüllerin sahiplerine dağıtılmasından hemen sonra aynı mekânda meşhur Marmara Kıraathanesi müdavimleri maziyi yâd edip sohbet edecekler.

09.04.2009


Pozitivizm’in Türkiye’deki durumu

TÜRKİYE Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Perşembe Sohbetleri’nin bugünkü misafiri Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ergün Yıldırım. Birliğin Divanyolu Caddesi, Hoca Rüstem Sokak, No.6, Kızlarağası Medresesi Cağaloğlu/İstanbul adresinde saat 17.00’de başlayacak olan sohbetin konusu “Pozitivizm ve Türkiye’deki Durumu” olacaktır. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Ergün Yıldırım’ın kitaplarını bir kısmı Bilginin Sosyolojisi, Kişisel Gelişimin Sosyolojisi,Değişen Din Anlayışının Sosyolojisi,Hayali Modernlik/ Türk Modernliğinin İcadı, İktidar Mücadelesi ve Din adlarını taşıyor.

09.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis