"Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AB’ye de Davos ruhu ile gidiyoruz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Biz Avrupa Birliği’ne, önümüze koyduğu her şeyi kabul etme mantalitesi ile gitmiyoruz. AB’ye de Davos ruhu ile gidiyoruz’’ dedi. Bağış, AB’nin sadece hükümetin yürüteceği bir süreç olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: ‘’Brüksel’de AB kapısını hep beraber aşındıracağız. AB’de eğer hukukunuzu korumayı biliyorsanız ve eğer iddianızda haklıysanız tek başınıza çoğunluk olabilirsiniz. AB kültürü bunu getiriyor.’’


KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU OLMAYACAK

Değişiklikler ‘sivil anayasa’ taslağında gündeme getirildiği gibi köklü düzenlemeler taşımayacak. Anayasanın değiştirilemez ilkeleri ile kamuoyunda ta

Sendikalar memnun

Hak-İş Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Hükümet’in, 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi konusunda süreci başlatarak önemli bir adım attığı belirtild


  Yasin Hayal’e 3 yıl 4 ay hapis

Trabzon’dakİ Mc Donalds’ın kapısına bomba koyarak 6 kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yeniden yargılanan Yasin Hayal, 3 yıl 4 ay hapis ile 183 TL para cezasına çarptırıldı.


  Kıbrıs’ta Ergenekon tartışması büyüyor

KKTC’deki ana muhalefet UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’deki Ergenekon soruşturması iddianamesinde adı geçmesinden dolayı, soruşturma yapılması talebinde bulunulması konusunda, ‘’Aslında dâvâ açması gereken taraf benim, o hakkım saklıdır’’ dedi.


  Türk Hava Yolları kârını yüzde 327 artırdı

THY'NİN 2008 yılı net kârı, 1.134 milyon TL olarak gerçekleşti.


  Reel sektör yaralandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, reel sektörün yaralandığını ve sendelediğini söyledi. “Artık seçim bittiğine göre zaman hizmet yapma zamanıdır” diyen Vardan, “Türk halkının siyasî istikrarı bozacak bir sonucun oluşmasına müsaade etmediği, ancak yapısal değişim yönündeki beklentilerini sandığa yansıtarak çözüm talebini ortaya koyduğunu’’ dile getirdi.


  Çiftçiyi elektrik çarpacak

KONYA Bölgesi Sulama Kooperatifleri Başkanı Şaban Güven, tarımsal sulama abonelerinin Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (MEDAŞ) olan toplam borçlarının gecikme faizleriyle birlikte 600 milyon lirayı bulduğunu ve borcun yüzde 70’inin gecikme faizi olduğunu söyledi.


  Bakan Şimşek hayal dünyasında

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, MÜSİAD’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin konumunu “oldukça iyi” olarak yorumladı. Şimşek, şöyle dedi: ‘’Bugün Doğu Avrupa, Latin Amerika veya Batı Avrupa ile karşılaştırın, bankacılık sektörünün dinamikleri, hane halkının durumu açısından aslında Türkiye’nin konumu oldukça iyi, ama bu kötümserlik bulaşıcı. Bunu da aşmamız lâzım.”


  MÜSİAD’DAN YENİ ASYA’YA ÖDÜL

MÜSİAD’IN bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘’Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’’ sahiplerini buldu. Vardan’ın konuşmasının ardından yarışmanın bu yılki jürisine teşekkür plâketi sunuldu.


  Sanayi dibi gördü, çıkışa geçiyor

YAPI Kredi Bankası Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, global krizle ilgili iyimser düşünenler tarafında olduğunu belirterek, ‘’Sanayi büyümesindeki eksi rakamlardan sıfırlara, Temmuz-Ağustos ayı gibi geleceğiz’’ dedi. Yapı Kredi’nin ‘’KOBİ bankacılığı’’ çerçevesinde düzenlenen bilgilendirici toplantılarının 18’incisini İstanbul’da yapıldı.


  Civan: Kriz dönemi öğretici olacak

GAZİANTEP Üniversitesi (GAZÜ) İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, kriz döneminde firmaların parası kadar iş yapmayı ve parası kadar borçlanmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.


  45 yıldır içki satmak yasak

ERZİNCAN'IN 50 bin nüfuslu Üzümlü ilçesinde, kadınların eşlerinden şikâyetçi olması üzerine 45 yıl önce başlatılan kahvehanelerde oyun oynanmaması ve ilçede içki satışı yapılmaması yasağı, hâlâ uygulanıyor.


  İzmir’de okullar dezenfekte edildi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, okullarda salgın hastalıklara sebep olan virüs, bakteri ve mantarlara karşı ilâçlama yaptı.


  1001 çocuğun 1001 dileği

DENİZ FENERİ Feneri Derneği, 23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesiyle Türkiye’nin 81 ilinden ve Filistin’den toplam 1001 yoksul çocuğa ulaştı ve dileklerini tesbit etti.


  Gezici sınıflara standart

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu ‘’Mobil Anaokulu’’ projesi kapsamında, bu eğitimin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin kuralları yönergeyle belirledi.


  Reflü ilâcı astımda etkili değil

AstIm hastalarına tavsiye edilen reflü tedavisinin, astım belirtilerini azaltmada etkili olmadığı bildirildi.


  Nisan yağmuru şifa kaynağı

İç Anadolu Bölgesi’nde yağmurun en bol olduğu ve hububatın suya ihtiyaç duyduğu dönemde yağan Nisan yağmurları, bölge insanı için bolluk ve bereket anlamına geliyor.


  Sahte güvenlik yazılımı uyarısı

Microsoft, bilgisayar korsanlarının, kullanıcıların bilgisayarlarına kötü niyetli programları kurmalarını teşvik etmek amacıyla giderek daha fazla sahte güvenlik yazılımına başvurdukları uyarısında bulundu.


  Microsoft’a büyük ceza

DünyanIn bir numaralı Amerikan yazılım şirketi Microsoft, rakip firmanın patent hakkını ihlâl etmekten 388 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.


  Stressiz olan uzun yaşıyor

Uzun yıllar yaşayanların diğerlerinden daha dışa dönük ve az sinirli olduğu ortaya çıktı. ABD’deki Boston Tıp Fakültesinden yaşlılık uzmanlarının yaptığı araştırma kişiliğin hayat süresini etkilediğini gösterdi.


  Kahverengi yağlar aşırı kiloya çözüm mü?

Yenİ doğan bebeklerde fazla miktarda bulunan ve bebeklerin vücut ısılarını düzenlemeye yarayan kahverengi yağlar, gelecekte, yetişkinlerde kalorilerin yakılmasına, şeker hastalığı ve aşırı kiloyla mücadeleye yardımcı olabilir.


  Erdoğan, Hatay’da dinleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dinlenmek üzere Hatay’a gittiği öğrenildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis