"Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BEŞİKTAŞ CEZA SINIRINDA

BEŞİKTAŞ Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor maçı öncesinde taraftarlara seslenerek onlardan sakin olup takımlarını desteklemelerini istedi.

Demirören, taraftarlara çok önemli maçlara girdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Pazar günü evimizde Bursaspor'la çok önemli bir karşılaşma oynayacağız. Bu karşılaşmanın önemi elbette mutlaka kazanmamız gerektiğinden ibaret değil. Çünkü kulüp olarak ceza sınırındayız ve yaşanacak en ufak bir saha içi olayında ya da küfür edilmesi durumunda ceza almamız kaçınılmaz. Tabii ardından ilk iç saha maçımız olan Fenerbahçe karşılaşmasının da seyircisiz oynama cezası kapsamına girebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Sizlerin dünyanın en büyük taraftarı olduğunuzu çok iyi biliyorum, çünkü ben de aranızdan yetiştim. O büyülü İnönü atmosferinde sizlerin takımınıza ne büyük bir güç verdiğinizi defalarca yaşamış, en canlı şahidim.

ASLA TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Hep birlikte mutlu sona varmamıza sayılı maçlar kaldı. Özellikle bunlardan son ikisi kendi evimizde Fenerbahçe ve Galatasaray ile... Bu iki karşılaşmayı da sizlerin desteğini arkamıza alarak oynamak ve kazanmak takımımız için çok ama çok önemli. Bu nedenle sizlerin maç boyunca sadece takımınızı desteklemenizi, rakip oyuncuların davranışlarında ve hakem kararlarında tepkilerinizi kontrol etmenizi ve her ne olursa olsun sakin olmanızı ve asla tahriklere kapılmamanızı istiyorum. Ben hepinizin sağduyusuna güveniyorum ve sizlerin birbirinizi de yanlış yapma konusunda devamlı uyararak takımınıza nasıl sahip çıkacağınızı çok iyi biliyorum. Bu hafta da mabedimiz İnönü'den Beşiktaşımız'ın adına yakışır örnek davranışlar sergileyerek, başımız dik çıkacağımıza yürekten inanıyorum"

LEVENT ERDOĞAN YALANLADI

Beşiktaş'ın Hukuk İşleri'nden ve Dernekler'den Sorumlu Asbaşkanı Levent Erdoğan, Dün bir gazetede yer alan asılsız haber iddasını yalanladı. Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan'ın Siyah - beyzalı kulubün resmi internet sitesinden yaptığı açıklaması şöyle; "Bir gazetede yayımlanan haberde Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'a yönelik yer alan ifadelerin hiçbiri tarafımdan söylenmemiştir. Gazeteye asla böyle bir demeç vermediğim halde, bugün gazetede yer alan haberi şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşıladım. Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak bu demeçlerin ve tartışmaların dışında olduğumuzu, böyle bir demeç vermemin de yönetim anlayışımızla bağdaşmayacağını kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım."

18.04.2009


 

KLASİK OTOMOBİLLER YARIŞIYOR

TURİNG 23 Nisan Rallisi, bugün İstanbul'da start alacak. Yarışa adını veren Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 23 Nisan'ın hafta sonuna denk gelmemesi nedeniyle yarışı 1819 Nisan'da gerçekleştirecek.

40'ın üzerinde otomobilin katılımının beklendiği yarışa, 19341974 yılları arasında üretilmiş otomobiller katılacak. Yarış, bugün SeyrantepeSilivri, yarın ise SeyrantepeSapanca Gölü arasında yapılacak. Ödül töreni ise 23 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe Parkı'ndaki Romantika'da gerçekleştirilecek.

18.04.2009


 

SIEC'TE BUGÜN 100 AT KOŞACAK

BİNİCİLİKTE bu yıl 2. düzenlenen SIEC Bahar Kupası yarışmaları bugün İstanbul'da başlayacak. İstinye'deki S Uluslararası Binicilik Merkezi'ndeki yarışmalar iki gün sürecek.

Organizasyonda ''FEI-SIEC World Youth Series'' adını alan SIEC Junior Cup yarışmaların ikinci ayağının da koşulacağı hafta sonunda toplam 8 yarış gerçekleştirilecek. 100 ile 130 santimetre arasındaki engel yüksekliklerinde koşulacak yarışlara, yaklaşık 60 yarışmacı ve 100 atın katılımı bekleniyor.

18.04.2009


 

GOLFTE USTALAR BULUŞUYOR

KLASSİS Golf Kulübü tarafından düzenlenen TGF Türk Ustalar (Masters) Golf Turnuvası bugün İstanbul'da yapılacak.

Erkek ve bayan golfçülerin ayrı kategorilerde yarışacağı turnuvada gross şampiyonu olan isim, Türkiye'nin en usta golfçüsüne verilen ''Yeşil Ceket''in sahibi olacak. Turnuvada, Hamza Sayın, Gencer Özcan, Elçin Ulu ve Nejla Gerçek gibi milli golfçülerin yanı sıra, aralarında Kaya Çilingiroğlu, Serra Merzeci, Beyhan Goldman da ''Yeşil Ceket''i giymek için mücadele edecek.

18.04.2009


 

GÖZLER BUGÜN KONYA SİVAS MAÇINA ÇEVRİLDİ

TÜRKCELL Süper Lig lideri Sivaspor bugün Konya deplasmanında zorlu bir mücadeleye çıkacak. Küme düşme korkusu yaşayan rakibi önünde mutlaka 3 puan için sahaya çıkacak olan Yiğidolar'da teknik direktör Bülent Uygun'un klasik kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor.

Atatürk Stadında saat 16.15'de başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, ligde konum olarak iyi bir durumda olmadıklarını ve tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için bugünkü maçı galibiyetle kapatmaları gerektiğini söyledi.

18.04.2009


 

F.BAHÇE ANKARA ÖNÜNDE UMUDUNU SÜRDÜRECEK Mİ?

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Ankaraspor ile bugün 10. kez karşılaşacak. Ankara Yenikent Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı genç hakemlerden Suat Arslanboğa yönetecek.

Sarı-lacivertliler, başkent ekibiyle ligde bugüne kadar yaptıkları 9 maçtan 6'sını kazanırken, 1'ini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı. Fenerbahçe'nin toplam 17 golüne, başkent ekibi 10 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı. ki ekip arasında Ankara'da yapılan 4 maçta ise taraflar birer galibiyet alırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

18.04.2009


 

POTADA GALATASARAY-BEŞİKTAŞ KARŞILAŞIYOR

BEKO Basketbol Ligi'nin 27. haftası bugün derbi maça sahne olacak.

Ezeli rakipler Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak maçı Engin Kennerman, Mehmet Serdar Ünal, Kaan Büyükçil hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 26. hafta sonunda Galatasaray Cafe Crown 44 puan ve averajla üçüncü, Beşiktaş Cola Turka ise 41 puan ve averajla beşinci sırada bulunuyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Beşiktaş Cola Turka, kendi evinde 66-58'lik skorla kazanmıştı. Siyah-beyazlılar yarınki maçı da kazanırsa olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak. Galatasaray Cafe Crown'un galibiyeti halinde ise olası play-off eşleşmesi eşitlikle start alacak. Derbi maçta, sezon başında ''Üç Büyükler'' arasında alınan karar gereğince konuk Beşiktaş'ın taraftarları salonda yer alamayacak.

18.04.2009


 

NBA'nin gururu oldular

NBA'DE normal sezonun ardından play-off'ta mücadele edecek yabancı oyuncuların istatistik sıralamalarında, milli basketbolcular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun başarısı dikkati çekiyor.

Batı Konferansı takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Okur, normal sezonu 17 sayı ortalamasıyla kapatarak, play-off'ta mücadele edecek yabancı oyuncular arasında en çok sayı atan 5. oyuncu oldu. Bu kategoride birinciliği, Dallas Mavericks'te oynayan Alman forvet Dirk Nowitzki 25,8 ortalamayla elde ederken, Fransız oyun kurucu Tony Parker da 21,9 ile ikinci sırada yer aldı. Çinli pivot Yao Ming 19,6 ortalamayla üçüncü olurken, İspanyol yıldız Pau Gasol da 18,9 ile bu kategorinin dördüncüsü oldu. Normal sezon sonunda 7,7 ribaunt ortalaması tutturan Okur, bu kategoride ise üçüncülüğü elde etti. Ribaunt sıralamasında Kanadalı pivot Samuel Dalembert 8,6 ortalamayla ilk sırada yer alırken, bu oyuncuyu 8,3 ortalamayla Nowitzki takip etti. Takımının normal sezonda yaptığı 82 karşılaşmada 48 galibiyet ve 34 yenilgi alarak, konferansını 8. sırada tamamlamasında önemli rol oynayan Mehmet Okur, NBA kariyeri boyunca 13,9 sayı ve 7,2 ribaunt ortalamalarını yakaladı.

HİDAYET SIRALAMADA İKİNCİ OLDU

Doğu Konferansı'nda mücadele eden Orlando Magic'in yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu da play-off'ta yer alacak yabancı oyuncular arasında en çok asist yapan ikinci basketbolcu oldu. Ligde geçen sezon, en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü alan Türkoğlu, normal sezonda yakaladığı 4,9 asist ortalamasıyla bu kategoride ikinciliği elde ederken, Tony Parker 6,9 ile ilk sırada yer aldı. Arjantinli forvet Emanuel Ginobili de 3,6 ortalamayla kendine üçüncülükte yer buldu. Takımı Orlando Magic'in normal sezonu 59 galibiyet 23 yenilgiyle kapatarak, play-off'lara üçüncü sırada girmesinde pay sahibi olan Türkoğlu, 82 maç sonunda 16,9 sayı ve 5,3 ribaunt ortalamalarını tutturdu.

18.04.2009


 

AHMET CÖMERT'TE 9 TÜRK BOKSÖRÜ TUR ATLADI

24. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvasında erkeklerde ringe çıkan 12 Türk sporcudan 9'u, bayanlarda ise 4 sporcudan 2'si tur atladı.

Erkeklerde 48 kiloda Ferhat Pehlivan, Kazak rakibi Temrtas Zhusupov'u, 54 kiloda Furkan Ulaş Memiş, Bulgar Elian Dimitrov'u, Mehmet Topçakan, İranlı Omran Akbari'yi, Abdullah Dursun, Gürcü Giorgi Kılanava'yı, 60 kiloda Yakup Şener, Kazak rakibi Samat Bashenov'u, Ural Karslıoğlu, Kuveytli Naser Alenezi'yi, 69 kiloda Abdülkadir Köroğlu, Romanyalı Biea Flavius'u, Buğra Öner, Türkmenistanlı Rejepmyrat Armanjayon'u, Önder Şipal, Ukraynalı Taras Shelestyuk'u yenerek tur atladı. 60 kiloda Fatih Keleş, İranlı Mehdi Shafie Raayat'a, 69 kiloda Erol Özkan, İsrailli Konstantin Snigour'a, artı 91 kiloda ise Remzi Özbek, Macar Bence Bouquet'e yenilerek elendi.

18.04.2009


 

BİSİKLETTE TÜRKİYE TURU ÇEKİŞMELİ GEÇİYOR

45. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, Fethiye ile Finike arasındaki 6. etabı başladı.

Fethiye Atatürk Caddesi'nde 124 sporcunun katılımıyla start alan Fethiye-Finike etabının 194 kilometre olduğu belirtildi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimsek'in verdiği starta vatandaşlar yoğun ilgi ilgi gösterdi. Fethiye-Finike etabında İtalya'nın Lampre kulübünden İsviçreli sporcu David Loosli sarı mayoyu giydi.

18.04.2009


 

FARKLI RENKLERE GÖNÜL VERMEK (3)

Memleketin takımı dururken başka takım tutulur mu serzenişine muhatap olan, neredeyse ihanetle suçlanan, taraftarı olduğu takımdan temelli vazgeçmesini istenen tek suçu (!)

Beşiktaşlı olmak olan taraftarları anlayışla karşılamak gerekiyor. “Delikanlı adamın tuttuğu takım nüfus cüzdanında yazar” anlayışı doğru mudur? Eğer doğruysa 81 takımlı ligi nereden bulacağız? Herkes sadece nüfus kâğıdına göre taraftar olursa, bu, Sivas’ı Sivaslılardan başka kimse desteklemesin anlamına gelmez mi?. İstanbul’da olduğu gibi Ankara'da, Tekirdağ'da, Diyarbakır’da, Ağrı’nın Patnos’unda, Amasya’nın Taşova’sında, Erzurum’un Antalya’nın en ücra köşesindeki köylerinde yaşayanlardan 3 büyük kulübe taraftar olmayanların Sivasspor taraftarı olmaya hakkı yok mu?

Ya adamın nüfus kâğıdında Sivas yazıyor doğma büyüme İstanbulluysa. Mecnun Odyakmaz, “Kadıköy'de yaşadığım için Fenerbahçeliyim” demişti. Şimdi Sivasspor’un başarısı için çalışan, bu başarı için Fenerbahçe de dâhil bütün rakiplerini yenip şampiyon olmak isteyen Sivasspor başkanının gönlündeki Fenerbahçe sevgisini silmeyi istemeye kimin hakkı var? Sivasspor’un başarısını istemek ayrı bir şeydir, önceden tuttuğu takıma sevgi beslemek ayrı bir şeydir. Hiç kimse Real Madrid’i yenip Süper Kupayı kazanan Galatasaray'ın yaşattığı bayram sevincini unutmasını beklemesin.

Ya Beşiktaşlı olmayı takım tutmaktan öte bir şey olarak görenler. Yenilse de yense de sevgisinden hiçbir şey kaybetmeyenler, “Biz seni sevinmek için sevmedik” diyenler. İşte şimdi Sivaslı Beşiktaşlıları böyle değerlendirmeli. Sivas ve Sivasspor sevgisi ağır basıp şampiyonluk isteğinde Sivas’ı öne alan Beşiktaşlıları da, “Beşiktaş şampiyon Sivas ikinci el ele şampiyonlar ligine” diyeni de, “İkisi de bizim hangisi şampiyon olursa olsun kazanan biziz” diyenleri de anlayışla karşılamak gerekiyor. Daha iki gün önce Mustafa Denizli ne demişti? “Bir başarıdan söz edilecekse bu yılın en başarılı takımı Sivasspordur”. Ligin bitmesine 7 hafta kala yapılan bu açıklamaya katıldığı bir TV programında Bülent Uygun böyle cevap verdi: “Mustafa Denizli hocama teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum” İşte bütün mesele bu; sportmenlik, hakşinaslık büyüklük ve saygı.

NADİ AKSOY / [email protected]

18.04.2009


 

Hakan Şükür ve Bülent Uygun'dan vefa örneği

YETİŞTİRDİĞİ futbolcuların 21'i milli takımda yer alan ve ünlü isimlere hocalık yapmış olan 82 yaşındaki eski antrenör Ekrem Karaberberoğlu, eski öğrencileri Hakan Şükür ve Bülent Uygun sayesinde hac görevini yerine getirdiğini söyledi.

Aralarında Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Recep Çetin, Aykut Yiğit ve Bülent Uygun'un da bulunduğu ünlü isimlere hocalık yapmış olan Karaberberoğlu, hocalık yaptığı futbolcuların kendisine vefa örneği gösterdiğini kaydetti. Emekli aylığıyla geçindiğini ifade eden Kareberberoğlu, ''3 oğlum var. Oğullarımdan Esat, Sivasspor'da antrenör. Onların desteğiyle geçiniyorum. Gençlik yıllarımdan beri hac görevimi yerine getirmeyi istiyordum, ancak, 81 yaşıma kadar nasip olmadı'' dedi.

18.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis