"Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Saldırgan yine provokasyon yaptı

Danıştay saldırısı dâvâsında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, baş başa değerlendirmede bulunmak üzere salondan çıkmasından bir süre sonra sanık Alpaslan Arslan ayağa kalkarak, ‘’Başörtüsünü yargılayanı keserim, İsrail’e gidin’’ diye bağırdı ve salondan çıkarıldı.


ERGENEKON MAHKEMESİNE SORULACAK

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili dâvâda, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin

Hükümette Günay rahatsızlığı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında son gözaltılarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Er


  Türk-İş: 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya mecburuz

Bu travmanın geride bırakılması içindir ki Türkiye, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya mecburdur’’ dedi. Kumlu, konfederasyon genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, daha önce Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili karar aldıklarını hatırlattı.


  "Hrant'ın Arkadaşları'' cinayetin aydınlatılmasını istedi

KENDİLERİNİ ‘’Hrant’ın Arkadaşları’’ olarak tanımlayan bir grup, Hrant Dink cinayetin aydınlatılmasını istedi.


  Hamzaçebi: Haberal bugün anjiyo olacak

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın bugün anjiyo olacağını bildirdi.


  Kerinçsiz, 3 hafta süren savunmasını tamamladı

“ERGENEKON” dâvâsının 78. duruşması dün yapıldı. Yaklaşık 3 haftadır savunmasını yapan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz dün savunmasını tamamladı.


  AB süreci, Türkiye’nin en önemli önceliklerinden

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Mehmet Ceylan, AB sürecinin, Türkiye’nin dış politikasında en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirtti.


  Alkol reklâmları tüketimi arttırdı

Toplam nüfusu 71,4 milyon olan ve 26,5 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye’deki alkollü içki satışlarının geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 19,6 oranında artarak 1 milyar 101 milyon 582 bin 924 litreye ulaşması, son yıllarda gittikçe artan içki reklamlarına da bağlanıyor.


  Özgenç: Gerçek gündeme dönelim

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’nin gündeminin, AB ve ekonomi olması gerekirken gerçek gündemin dışında konuların gündemi işgal ettiğini söyledi.


  Düğün dönüşü facia: 9 ölü, 9 yaralı

Samsun’da düğünden dönen yolcuları taşıyan minibüsün kamyonla çarpışması sonucu, 9 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.


  Çatalca’da kardeş katlİÂmI: 6 ölü

Çatalca’da av tüfeği ve tabancayla ağabeyi, yengesi ve 4 yeğenini öldüren bir kişi, jandarma tarafından yakalandı.


  Millî Egemenlik Haftası başladı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, 89 yıl içerisinde üzerine düşen her şeyi, en zor zamanda ve şartlarda yerine getirdiğini, milletin kaderini tayin etme sorumluluğunu her zaman üzerinde taşıdığını söyledi.


  Öğretmen adayları için KPSS yapılacak

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) bu yıl sadece öğretmenlik ve A grubu kadroları için yapılacak.


  Türk gemisi kaçak göçmenlerden kurtuldu

Panama bandıralı Türk yük gemisinin, Malta açıklarında batmak üzere olan iki teknedeki kaçak göçmenleri ölümden kurtarmasıyla içine düştüğü zorlu durum, beş gün süren belirsizliğin ardından nihayet sona erdi.


  Erdoğan’dan vize eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in 65. doğum günü davetine katılmak amacıyla hafta sonunda ziyaret ettiği Almanya’nın Hannover şehrinde Alman gazeteciler için düzenlediği toplantıda, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını eleştirdiği bildirildi.


  1 haftalık kaçakçılık bilânçosu, 8,4 milyon lira

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, 10-16 Nisan 2009 tarihlerini kapsayan bir haftalık sürede, 8 milyon 375 bin 502 lira değerinde uyuşturucu madde ile kaçak eşya ele geçirdi.


  Babacan ve Bağış bugün Prag’a gidecek

DIşİşlerİ Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, 21 Nisan’da yapılacak Türkiye-AB Troykası toplantısına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a bugün gidecekleri öğrenildi.


  Ümraniye’de polise silâhlı saldırı

Ümranİye’de, devriye görevi yapan zırhlı polis aracına ateş açıldı.


  Kosova’da Kutlu Doğuma büyük ilgi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kosova’da gerçekleşen programa Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Temsilciliği, Prizren İslâm Birliği Başkanlığı ile Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri programla, Kosovalılar Kutlu Doğumu ihya ettiler.


  Bu yılki yağışlar kuş popülasyonunu arttıracak

KUŞ Araştırmaları Derneği (KAD) Tür Koruma ve İzleme Programı Sorumlusu İlker Özbahar, bu yıl artan yağışların, bozulan tabiî dengenin yeniden kurulmasına yardımcı olacağını belirterek, ‘’Kuşlar üreme başarısı açısından çok iyi bir yıl geçirecek’’ dedi.


  Öğrenciler yine rapor alma “derdine” düştü

LİSE son sınıf öğrencileri ÖSS’ye daha iyi hazırlanmak için sağlık kuruluşlarından rapor alma girişimlerine başladı.


  Randevu alıp gitmeyene sıra yok

SağlIk Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğunluk ve kilitlenmeyi engellemek için düğmeye bastı.


  Yaz zatürresine dikkat edin

HavalarIn ısınmasıyla birlikte, daha çok kış aylarının hastalığı olan zatürrenin yaz aylarında ölümle sonuçlanabilen ciddî sorunlara yol açtığı bildirildi.


  Soğuk hava geliyor

Hafta sonunda Türkiye’nin iliklerini ısıtan bahar havası bu hafta yerini soğuk hava dalgasına bırakıyor.


  Kene ile mücadele zamanı

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Akdur, havaların erken ısınması sebebiyle bazı yerlerde kenelerin aktifleştiğini söyleyerek, “Türkiye’de keneler genellikle Mayıs ayında aktif hale gelir.


  Felçlilere kök hücre umudu

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vasıf Hasırcı başkanlığındaki ekip, kök hücreleri farklılaştırarak elde edilen sinir hücrelerini ‘’fotolitografi’’ ve ‘’elektroeğirme’’ yöntemlerini kullanarak organize doku olmaya elverişli bir biçimde yönlendirmeyi başardı.


  REFLÜYE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

Reflü hastalığının tedavisinde, açık ya da kapalı cerrahi yöntemlerin dışında ağız yoluyla gerçekleştirilen, kesi gerektirmeyen ve hastanın bir gün içinde taburcu olmasına imkân sağlayan ‘’Esophyx’’ yöntemi, artık Türkiye’de de uygulanmaya başlandı.


  Saçtan elbise yaptı

Muğla’nIn Marmaris ilçesinde kuaförlük yapan Hüseyin Özçelik, 6 kilogram saç kullanarak yaptığı elbiseyle Dünya Kuaförler Yarışması’nda birinci oldu.


  Çin Seddi, tahmin edilenden daha uzun

ÇİN Seddi’nin, 1368-1644 yılları arasında hüküm süren Ming Hanedanı zamanında, tahmin edilenden 2551,8 kilometre daha uzun, yani 8851,8 kilometre olduğu bildirildi.


  Küresel ısınmanın günah keçisi bulundu

İngİlİz bilim adamları, obezlerin küresel ısınma ve iklim değişikliğinde daha fazla payı olduğunu belirledi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis